maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pinaatti-kana-spagetti

Heippa!

Meinasin tänään kirjoitella jostain ihan muusta, mutta sitten tehtiin päivälliseksi ihan sairaan hyvää ruokaa ja päätin, että päivitän sen reseptin tänne välittömästi! Siis olen kirjaimellisesti saanut juuri likaiset astiat pesukoneeseen ja täällä sitä jo ollaan, kirjoittelemassa siitä herkkuruuasta! Saatte sitten huomenna lukea vähän enemmän tajunnan virtaa ja tämän hetkisiä mietteitä painonpudotuksesta, treenaamisesta sun muusta!

Meidän piti alunperin majailla Raumalla tähän maanantai-iltaan asti, mutta jo perjantaina sovimme tulevamme takaisin ajoissa maanantai aamupäivällä. Lähdimme siis liikkeelle puolenpäivän aikaan ja olimme itse kotona puoli kahdelta. Kävimme matkalla vielä hakemassa Subway:sta lounaan, koska emme ehtineet sitä Raumalla syömään. Lisäksi olimme niin nälkäisiä ettemme olisi millään ehtineet tehdä ruokaa kotona ennen kiukun nousemista. Ja kaiken kukkuraksi, koska suunnitelmat olivat muuttuneet perjantaina, jääkaappimme ammottaa tyhjyyttään.

Selvisimme siis lounaasta hyvin helpolla, mutta edessämme oli silti päivällisen taikominen kaapista löytyvistä aineksista salitreenin väsyttäminä. Onneksi äiti lykkäsi lähtiessämme mukaan vielä paketin kananpojan maustamattomia rintafileitä, minkä lisäksi päätimme hyödyntää jääkaapista löytyvän pinaatin. Ja siitä se ajatus sitten lähti: Pinaatti-kana-spagetti. Aina välillä sitä yllättyy itsekin, miten pienistä, yksinkertaisista ja randomeista asioista saa jotain niin yhteensopivaa ja hyvää ruokaa aikaiseksi. Jotenkin tuntuu siltä, että juuri tällaiset "jääkaapissa-ei-ole-mitään" kokkauspäivät ovat niitä kaikkein parhaimpia ja mielikuvituksellisimpia!



Ainekset:

155 g täysjyväspagettia
500 g maustamatonta kanafileetä
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulin kynttä
200 g tuoretta pinaattia
250 g kevyt & paksu - ruokakermaa
ruususuolaa
mustapippuria
parmesanjuustoa
(oliiviöljyä)

Paistamiseen:
rypsiöljyä (spraypullosta)

1. Keitä spagetti erillisessä kattilassa pussin ohjeen mukaan ja valuta. Paista samaan aikaan kanat pannulla hyvin pienessä määrässä öljyä kypsiksi asti. Siirrä lautaselle odottamaan ja vuoraa foliolla.

2. Pilko sipuli ja valkosipulit pieneksi kuutioksi. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, kunnes ovat kauniin läpikuultavia. Pese pinaatti ja lisää pannulle. Paista, kunnes pinaatti on muhentunut sopivasti sipuleiden sekaan. Kaada joukkoon ruokakerma ja lämmitä. Mausta. 

3. Kaada valutettu spagetti sekä pienemmiksi leikellyt kanafileet pinaattiseoksen joukkoon. Sekoita. 

4. Tarjoile parmesanjuuston kanssa. Halutessasi voit lisätä annoksen päälle myös lorauksen oliiviöljyä.



Tavalliseen tapaani laskeskelin tämänkin ruuan kalorit paperille pystyäkseni siirtämään tämän tiedon myös ruokapäiväkirjaani. Koko annoksessa (kana ei laskettu mukaan) energiaa oli yhteensä 743 kcal. Ilman kanaa laskettuna pinaatti-sipuli-spagetti -seoksen energiasisältö oli noin 87 kcal/100g. Ruoka oli siis kevyttä, mutta samalla erittäin täyttävää. Ensimmäinen ruoka pariin viime päivään, joka oikeasti teki minut kylläiseksi eikä jättänyt sopivan annoksen syömisen jälkeen "kärsimään nälästä"!

Viivi

2 kommenttia:

  1. Kylläpä sä teet yksinkertasesta asiasta helvetin monimutkasen.

    Paista kanaan väri, vähennä lämpöä, lisää sipulit kuullottumaan. Lisää pinaatti ja kerma, mausta. Pastan olet varmaan tässä vaiheessa tajunnut keittää ERILLISESSÄ KATTILASSA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta se on kuitenkin hyvä, että tästäkin yhteiskunnasta löytyy noin fiksuja yksilöitä, jotka pystyvät tämänkin asian tekemään yksinkertaisemmin! :) Hauskaa perjantaita sinulle!

      Poista