torstai 10. huhtikuuta 2014

Keittiön uusi apulainen

Huomenta,

Ajattelin kertoa nyt tällaisesta kapistuksesta, jota Markus ehdotti edellisellä kauppareissulla ostettavaksi. Olin ihan ihmeissäni, kun en ollut tästä koskaan ennen kuullut, koska jos olisin tiennyt, että jotain näin uskomatonta on olemassa, meillä olisi koko alkuvuoden käytetty näitä. Kyseessä on SAGA:n kokkausarkki, jota voi käyttää muun muassa välilehtenä, työtason suojana, koristelussa, mikrokuumennuksessa, uunissa kypsentämisessä sekä siinä kaikkein tärkeimmässä, nimittäin paistamisessa! Tämän leivinpaperin näköisen kokkausarkin kanssa voi paistaa kanat, kalat, lihat sun muut pannulla ILMAN öljyä. Kyllä vain! Oivallinen mahdollisuus säästää ne 45 - 100 kcal hyvin helposti ja huomaamattomasti!


Ostimme paketillisen näitä ihmepapereita tosiaan viime viikolla ja eilen otin ensimmäisen arkin kokeiluun, kun uskalsin vihdoin ja viimein taas paistaa kanaa. Viimeksi kana jäi raa'aksi, joten tässä on ollut noin viikon tauko, kun kana ei oikein ole maistunut. Eilen päätin jo aamulla, että nyt nostetaan kana pöydälle. 

Kokkausarkki on kooltaan 33 x 27 cm kokoinen ja niitä myydään sadan arkin paketeissa. Hintaa pakkauksella oli vähän reilu 3 euroa. Arkki pitää ennen pannulle asettamista leikata ympyrän muotoiseksi, jolloin se sopii pannun pohjalle kuin nakutettu.


Levy lämpenemään, pannu levylle ja kokkausarkki pannulle. Kun pannu oli lämmin, viskasin kanan paistumaan. Kana paistui tasaisesti eikä alkuun kerännyt juurikaan väriä. Paistoarkkikaan ei kärsinyt paiston alussa juuri ollenkaan, vaan säilytti muotonsa ja värinsä oikein hyvin. Pannu pääsi minulla kuitenkin hetkellisesti kuumenemaan liiaksi, jolloin arkkikin alkoi muuttumaan tummemmaksi, käry alkoi nousta pannulta ja kanan pintakin otti osumaa. Himmasin kuitenkin hellan tehoja, jolloin paistaminen jatkui tavalliseen tapaan ilman ongelmia. Kana kypseni ihan normaalissa ajassa ja olin yllättynyt, miten mehukasta liha oli. Se oli jopa ehkä mehukkaampaa, kuin öljyllä paistaessa. Ja kana maistui puhtaasti kanalta, ilman minkäänlaista rasvan makua! Nam!




Jos olet siis miettinyt, että olisi kiva paistaa lihaa rasvatta ilman, että se jää auttamattomasti kiinni pannuun, olet löytänyt ratkaisun ongelmaasi! Satsaus ei ole rahallisesti kovin suuri, sillä meillä paistettiin eilen illalla kolmekin kanafilettä samalla kokkausarkilla. En tietenkään säilytä jo käytettyjä arkkeja, mutta kolmea filettä paistaessa arkkia ei tarvitse jokaisen fileen kohdalla vaihtaa uuteen. Itse ihastuin tähän ikihyvikseni!

Tältä näytti käytetty kokkausarkki.

Ja näin hyvännäköiseksi sai kanan paistettua ilman öljyä.
Kipin kapin kauppaan sieltä,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti