lauantai 5. huhtikuuta 2014

Lauantain lounasvaihtoehto: katkarapuspagetti

Ihanaa lauantaista huomenta!

Mietin eilen illalla kauan postausaihetta täksi aamuksi ja päädyin lopulta eilisen illan postauksen pohjalta kirjoittamaan yhdestä reseptistä, jota alkuun käytin kiireettömänä lounaana, mutta joka sitten muotoutui myös kiireellisten arkipäivien ruuaksi.

Kaikki lähti siitä, kun eräänä päivänä mieleni teki ihan hullun lailla katkarapupastaa. En saanut sitä millään mielestäni ja lopulta päätin antautua kiusaukselle ja etsiä googlesta jonkun hyvän reseptin mielitekoni toteuttamiseen. Nimelleni, Viivi "mulle-kaikki-heti-nyt" Liukko, uskollisena valitsin tietenkin listan ensimmäisen hakutuloksen ja panin tuumasta toimeen. Näin jälkikäteen ajateltuna listan ensimmäinen resepti ei ollut yhtään hullumpi ja lopputulos oli parempi kuin olin edes osannut odottaa.

Resepti oli helppo toteuttaa ja parin kerran harjoittelun jälkeen se alkoi jo toteutua kuin itsestään. Kaiken muun hyvän lisäksi ruoka on erittäin kevyttä ja sisältää vain vähän kaloreita, joten se sopii mainiosti myös minun ruokavaliooni.

Jos ette ole vielä päättäneet, mitä teette viikonloppuna ruuaksi/lounaaksi, suosittelen ehdottomasti antamaan tällä reseptille mahdollisuuden, saatatte yllättyä erittäin positiivisesti! Mikä olisikaan viikonloppuna parempaa, kuin uusien reseptien testailu hyvässä seurassa! 



Ainekset, 1 annos:

100g keittämätöntä täysjyväspagettia
1 valkosipulin kynsi
½ sipuli
1/3 vihreä tuore chili
60 - 80 g katkarapuja
½ sitruunan raastettu kuori
70 g kolme yrttiä ruokakermaa
vajaa rkl öljyä paistamiseen
himalajan ruususuolaa
mustapippuria

1. Keitä spagetti suolatussa vedessä kypsäksi paketin ohjeen mukaan.

2. Pilko valkosipuli, chili ja sipuli hienoksi kuutioksi. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit ja chili pannulla. Kun ne ovat saaneet kauniisti väriä, lisää katkaravut ja paista kunnes ne ovat sulaneet, lämmenneet ja saaneet hieman väriä.

3. Sammuta levy. Raasta katkarapuseoksen joukkoon sitruunan kuori ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi kerma, anna lämmetä ja kääntele hyvin.

4. Pyöräytä spagetti haarukan ympärille ja asettele keräksi lautaselle. Lusikoi päälle katkarapuseosta. Jos haluat päästä vielä hiukan helpommalla, kaada spagetti suoraan pannulle katkarapujen joukkoon ja sekoita. Annostele ja nauti.

Vinkki! Poltetta saa lisää käyttämällä ruuanlaittoon koko chilin tai ostamalla rohkeasti tulisempia lajikkeita. Chilin kapsaisiinin on myös tutkittu kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Tässä siis hyvä tapa kuluttaa muutama extrakalori ja nauttia samalla hyvästä ruuasta! ;)





Herkullisia hetkiä viikonloppuun,

-Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti