torstai 24. huhtikuuta 2014

HC-aamupala: Kaurapuuroa, raejuustoa ja marjoja

Huomenta!

Paloin jo eilen halusta päästä postaamaan tämän "reseptin" tänne blogin puolelle, mutta lukeminen vei minut ihan mennessään ja aamupostaus jäi sitten kokonaan tekemättä. Illan olinkin jo varannut valmiiksi Kilot kuriin - yhteistyöpostaukselle, joten... 

Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa systeemiä, jossa suunnittelen seuraavan päivän ruokailuni (mitä syön, milloin syön ja paljonko kaloreja kertyy) jo etukäteen. Aion tehdä tästä ihan oman postauksensa vielä lähipäivinä, koska ainakin minulla tämä systeemi toimi kuin unelma! Mutta jokatapauksessa. Kun selailin sitten Instagramin ihmeellistä maailmaa, löysin erään aamupalakuvan, jossa puuron joukkoon oli lisätty marjoja ja raejuustoa. Hetken siinä sitä kuvaa sitten tuijottelin ja taisin silmiänikin hieraista, sillä kummastus oli suuri. Kuka ihme nyt haluaisi sotkea raejuustoa ja kaurapuuroa keskenään?! Hullut. Luin kuvan alle kirjoitettuja kommentteja ja yksi toisensa jälkeen ihmiset kehuivat tätä "aamupalaklassikkoa" voittamattomaksi. Maistuu kuulemma päivästä ja viikosta toiseen ihan samanlaisena. Vielä kun tähän yhdistää sen Taikinasta teräkseksi - nettivalmennuksesta vuotavan propagandan, jonka mukaan proteiinia pitäisi saada aamupalallakin vähintään se 20 g, niin soppa oli syntynyt. Päätin kokeilla, miltä lämmin raejuusto marjojen ja puuron kera oikeasti maistuu.

Eilen aamulla sitten valmistin ensimmäisen kerran annoksen kaurapuuroa raejuustolla ja pakastemarjoilla. Alkuun en tiennyt, miten kyseistä sörsseliä pitäisi sitten napaansa vetää. Ensin puuro ja sitten raejuusto ja marjat? Kuulosti kaikkein loogisimmalta, mutta oli ihan blaah - vaihtoehto. Ehkä hiukan kaikkea erikseen suuhun? Ei toiminut tämäkään. Maistui puurolta ja raejuustolta ja marjoilta. Miksi siis tunkisin ne samaan purkkiin, jos voin syödä ne muutenkin erikseen? Mutta sitten se valkeni. Sisäinen lapseni pääsi valloilleen ja sekoitin koko hässäkän lusikalla yhdeksi pyörremyrskyksi ja maistoin. Mmmmm. Jollain kierolla tavalla raejuuston, puuron ja marjojen maut sopivat kivasti yhteen, kun ne ovat oikeasti sekaisin siinä lusikan kärjellä. Ja tämä oli oikeasti hyvää, koska tein samanlaisen setin tänäänkin aamulla. Tällä kertaa testailin vielä uudemman kerran tuota "kaikkea-siististi-lusikalla-erikseen" - versiota ja ei se ehkä ollutkaan yhtä paha, kuin miltä se eilen ensin tuntui.  


Ainekset:

40 g 4-viljan puurohiutaleita
2½ dl vettä
100 g raejuustoa
50 g pakastemansikoita

1. Keitä puuro. Mikrota marjat. Iske kaikki samaan kulhoon. Nauti.

Tämä annos on lisäksi koostaan huolimatta varsin tuhti. Pärjää helposti yhden 3 tuntia ilman mitään syötävää! Energiaa aamupala sisälsi 238 kcal.



Oletteko te jo maistaneet kaurapuuron ja raejuuston sekoitusta? Mitäs tykkäsitte?

Viivi

P.s. Kuvat olen ottanut ihan vain Teitä ajatellen sekoittamatta puuroa, marjoja ja raejuustoa keskenään. Se sekoitus ei nimittäin ole kovin kuvauksellinen, sen voin luvata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti