maanantai 7. huhtikuuta 2014

Banaani-proteiinipannukakut

Huomenta,

Tehtiin tosiaan eilen aamulla pitkästä aikaa banaani-proteiinipannukakkuja, koska pöydälle oli päässyt taas kertymään hyvin kypsyneitä (lue: pikimustia) banaaneja. Löysin tämän kyseisen reseptin Fast:in Proteiinileivonnaisia - reseptivihkosesta enkä ole sen jälkeen enää mitään muuta reseptiä käyttänytkään. Kananmunan valkuaiset olivat päässeet pilaantumaan tetraan, joten oli pakko käyttää kokonaisia kananmunia. Tavallisesti käytän näiden leipomiseen vain valkuaisia, koska minusta on tyhmää erotella keltuaiset ja heittää ne menemään. Käyttämällä pelkkiä valkuaisia kokonaisten kananmunien sijaan pystyy säästämään kaloreissa ja mm. kolesterolissa. 

Tässä reseptissä taikinaan lisätään 50 grammaa Protein Pudding - jauhetta, mutta epäilisin, että ihan normaali heraproteiinikin ajaa saman asian. Juuri proteiinijauheen maulla saa muutettua näiden pannukakkujen makumaailmaa haluttuun suuntaan. Meillä kaapista löytyy juurikin tuota Protein Pudding Double Chocolate - jauhetta, joten sitä olen myös näiden tekemiseen käyttänyt.

Näiden pannukakkujen paistaminen on sitten ihan oma taiteenlajinsa, pakko myöntää. Tämän reseptin pannukakut pysyvät kyllä yllättävän hyvin kasassa, kunhan muistaa annostella taikinaa pannulle pienen määrän kerrallaan, käyttää tarpeeksi rasvaa paistamiseen ja antaa pannukakuille aikaa paistua rauhassa ennen kääntämistä. Erityisen tärkeää herkullisen lopputuloksen kannalta on myös muistaa, ettei MISSÄÄN NIMESSÄ käännä hellaa kutoselle/ysille, vaan pitää malttaa käyttää hellaa sillä puolella teholla. Siitä nämä ihanaiset tykkäävät kovasti!

Lisukkeiden kanssa voikin sitten käyttää mielikuvitustaan mielinmäärin! Lisukkeita rajoittavat lähinnä oma elämäntilanne ja kaloreiden saannin mahdollinen rajoittaminen. Itse koristelen näitä herkkuja yleensä joko pakastetuilla tai pakastekuivatuilla marjoilla, banaanilla tai sokeroimattomalla keitolla. Markus taas tykkää laittaa päälle Nutellaa, hunajaa tai muita vastaavia herkkuja! Mikä on sinun lempparisi?



Ainekset:
2 kpl kananmunia
125 g kypsää banaania
100 g rasvatonta maitorahkaa
25 g Fast Pudding Double Chocolate
ripaus suolaa

Paistamiseen:
Kookosöljyä

1. Muussaa banaani/banaanit. Sekoita joukkoon muut aineet.
2. Hauduta pannukakkuja paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Nauti herkullisten lisukkeiden kera esimerkiksi aamupalaksi.

Koko taikinassa on kaloreita yhteensä 533 kcal. Hiilihydraatteja taikinassa on 24 g, rasvaa 22 g ja proteiinia 60g.





Ihanaa alkanutta viikkoa, kyllä se maanantai pian on ohi ja elämä voittaa jälleen,

Viivi


2 kommenttia:

  1. Hei, voikohan näitä tehdä ilman proteiinijauhetta?

    VastaaPoista
  2. Moikka! Juu kyllä kyllä! :) Uskoisin lettujen onnistuvan ihan kokonaan ilman mitään jauhoa, mutta jos haluat varmistua lopputuloksen rakenteesta, niin korvaa proteiinijauheen määrä joko normaaleilla jauhoilla tai esimerkiksi manteli- tai kookosjauholla! :)

    VastaaPoista