sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Manteli-rusina-myslipatukat

Koska tänään sunnuntaina ei ole tapahtunut yhtään mitään (lukuunottamatta sopivaa määrää draamailua), ajattelin postailla tänne erään myslipatukkareseptin, jonka toteutin parisen kuukautta sitten. Reseptin postasin jo aiemmin vanhaan blogiini, mutta nyt se tuli taas minulle ajankohtaiseksi ja päätin sen jakaa myös teidän kanssanne. Löysin reseptin alunperin The Iron You:n sivuilta ja koska se kuulosti hyvältä, en edes jatkanut hyvän reseptin etsintää sen pidempään. 

Otin näitä patukoita mukaani myös yo-kirjoituksiin ja ne toimittivat hyvin energiaa antavien patukoiden roolinsa. Maku oli juuri minulle mieleinen ja nyt kun olen alkanut syödä päivittäin yhden raakapatukan, ajattelin taas huomenna tehdä annoksen näitä myslipatukoita kaappiin odottelemaan. Helppoja tehdä, maistuvat hyvälle eivätkä maksa paljon. Kuulostaa siis hyvälle! 


Mutta sen kummemmitta puheitta: tässä, olkaa hyvät! :)

Ainekset:

1 cup kaurahiutaleita
1 cup ruisleseitä
1 cup rusinoita
½ tl himalajan suolaa
2 kananmunaa
1/4 cup hunajaa
1/4 cup maapähkinävoita (makeuttamatonta, esim. Urtekram crunchy peanut butter)
½ cup manteleita ja pellavansiemeniä (tai mitä tahansa siemeniä, pilkottuja pähkinöitä tai muita vastaavia haluatkaan käyttää)

Voiteluun: 

Kookosöljyä

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, jossa aiot patukat paistaa. (Itse käytin kahta leipävuokaa. Toinen on hyvin pieni ja sen täytin piri pintaan, jolloin patukat leikkasin kuten leipäsiivut. Toinen vuoka taas oli normaalin leipävuuan kokoinen. Sen pohjalle painelin noin 1½ cm paksun kerroksen massaa.)

2. Mittaa blenderiin rusinat ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, ruisleseet ja suola. Aja seosta hetken aikaa pienemmäksi, kunnes massa on jälleen tasaista.

3. Vispaa kananmunien rakenne rikki erillisessä kulhossa. Sekoita joukkoon hunaja ja maapähkinävoi ja vispaa sekaisin.

4. Sekoita lusikalla joukkoon blenderissä oleva massa. Lisää lopuksi vielä joukkoon haluamasi siemenet, mantelit ja pähkinät.

5. Painele seos paistovuokaan/paistovuokiin.

6. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kauniin kultaisen ruskean värin.

7. Jäähdytä KOKONAAN ennen kuin alat leikata, mutten seos murenee. Leikkaa jäähtynyt massa patukoiksi ja nauti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti