maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pieni viherpeukalo sisälläni

Aurinkoista huomenta!

Kun viime kesänä muutettiin tähän meidän nykyiseen asuntoon, olin aivan innoissani meidän isosta ja upeasta lasitetusta parvekkeesta. Sisustin sen heti kaikenlaisilla kukkasilla, yrteillä ja vihanneksilla ja tein siitä oikean rentoutujan keitaan. Meidän parvekkeella oli ihanat vanhanaikaiset kankaiset klaffituolit ja pieni ja siro puinen klaffipöytä sekä tietenkin sähkögrilli, jolla sitten grillailimme nauttien samalla ilta-auringosta. Minulla oli parvekkeella sekä kauniita kukkia, että hyötykasveja, kuten mansikkaa, tomaattia, basilikoja sekä paljon muuta. 

Nyt, kun kelit alkavat jo pikkuhiljaa lämmetä ja välillä aurinko paistelee ihan uskomattoman lämpimästi, minun tekisi jo niin kovasti mieli alkaa laittaa parveketta kesäkuntoon. Tänä vuonna ajattelimme tehdä parvekkeesta vielä viime vuottakin ihanamman, mutta budjetti jää tällä kertaa ainakin alkukesän ajaksi tavallista pienemmäksi. Haaveilin pitkään esimerkiksi uusista lattiapaneeleista tuon meidän "kokolattiamaton" tilalle, koska tämä nykyinen malli on sadekelillä hyvin epäkäytännöllinen imaistessaan kaiken sadeveden sisäänsä. Lisäksi haluaisin paljon nykyisiä nätimmät kukkapöydät/ruukkutelineet. Viime kesänä tuli niin kova kiire hankkia kyseiset kapistukset parvekkeelle, minkä takia otettiin juuri ne, mitä siinä kiireessä saatiin. 

Ja kaiken kukkuraksi haluaisin jo niin kovasti alkaa kasvattaa kaikenlaista. Viime vuotiset chilit ja tomaatit kuolivat jonkun ihme loisen ilmestyessä kasvihuoneen sisälle, minkä takia päädyimme lopulta hävittämään kaikki kasvit parvekkeelta. Äiti on laittanut ihan tautisen määrän tomaatteja, ananaskirsikoita, kurpitsoja, salaatteja jne. jo itämään ja sain itsekin jo oman osani noista äidin taimista! Itselläni on vielä monta siemenpussia kaapissa odottamassa lämpimämpiä päiviä, jotta voin upottaa sormeni multaan ja alkaa kasvattaa omia viljelmiä kesää varten! Kaikkia ihania kukkia unohtamatta. 


Meidän äidillä roheiinitkin kasvaa pensaissa! Mahtaneekohan olla naudan sisäfileetä?
Keräsin loppuun vielä kaikkia ihania juttuja, joita parvekkeelle haluaisin, jos olisin rahoissani!















Onko kellään muulla ilmaantunut tällaisia kevään mukanaan tuomia lieveilmiöitä? Onko kellään mitään hyviä ideoita, mistä ihania puutarha-/parvekekalusteita ja muita sisustustarvikkeita kannattaisi lähteä katselemaan?

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti