keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kilot kuriin - kilpailu #4: Neljäs punnitus

Moikka moi kaikille siellä ruudun toisella puolella!

Vautsi, ihan aluksi on pakko kiittää teitä kaikkia, jotka olette itsenne raahanneet sinne näyttöpäätteen toiselle puolelle ja päätyneet tavalla tai toisella juuri Minun blogini ääreen! Toivottavasti lukemanne on miellyttänyt teitä ja herättänyt jonkinlaisia ajatuksia suuntaan tai toiseen, sillä se on myös tarkoitukseni! Kaikesta ei todellakaan tarvitse tai pidäkään olla samaa mieltä kirjoittajan kanssa, ja siksi kannustan teitä jättämään myös rakentavaa palautetta kommenttiboksiin! :) Minusta on nimittäin kiva saada myös jonkinlaista "kontaktia" teihin lukijoihin! Samalla voisitte kirjoitella, mitä Te haluaisitte täällä blogissa nähdä/lukea. Tähän voisin vielä pikkupräntillä kirjoittaa, että olkaa silti kilttejä älkääkä käykö henkilökohtaisuuksiin, koska eihän meistä kukaan halua olla yleisesti haukuttavana! :) 

Mutta nyt taas asiaan, ainakin osittain! Tänään minulla oli ihan huikea hardcore-opiskelupäivä, minkä vuoksi olette joutuneet odottamaan uutta postausta ihan iltaan asti. Minulla olisi lisäksi ihan sairaan monia asioita päivitettävänä niin salilta kuin ihan kotioloistakin, ja palan halusta kertoa "kaiken-tässä-heti-nyt", mutta maltan mieleni ja kirjoittelen muista jutuista sitten huomenna! Nyt palaan kuitenkin eiliseen ja tapaamiseeni Johanin kanssa!

Marssin tiistaiaamulla keppeineni Turun Kevytkauppaan neljänteen punnitukseen. En odotellut punnitukselta sen kummempia, sillä omalla vaa'alla paino oli vaellellut suuntaan jos toiseenkin ja muistin punnituksen vasta maanantai-illalla (LUOJAN KIITOS muistinkin...) ja olin jo ehtinyt suurimmassa nääntymyksessäni vedellä kertaheitolla niin Subin kuin pari leipäsiivuakin. Hiilariturvotus punnitusaamuksi oli siis taattu. Yllättävää kyllä, suuri määrä nestettä löysi yön ja aamun aikana myös tiensä ulos kropastani, joten olo ei ollut niin turvonnut, kuin edellisenä iltana oletin. 

Haastetta punnitusaamuun toi lisäksi uusittu bussiaikataulu ja bussinumeroiden muutokset, minkä takia olin aivan pihalla, miten pääsisin paikan päälle. Markus sitten onneksi lupasi myöhästyä hiukan töistä ja heittää minut suht lähelle Kastuntietä. Olin siltikin puoli tuntia etuajassa. Kerkesin kuitenkin vain nippa nappa laskemaan pyrstöni penkkiin, kun Johan jo käski minut peremmälle. Huikeaa palvelua! ;)

Alkuun keskustelimme jälleen kepeistä ja siitä, miten polvi on jo pikkuhiljaa menossa parempaan suuntaan (FYI), minkä lisäksi juttu käväisi myöskin viikonloppuna tekemässäni Johanin innoittamassa 30 minuutin sikakovassa treenissä. Suosittelen sitä edelleen lämpimästi jokaiselle! Juttua treenistä löytyy täältä

Mutta sitten itse punnitukseen. Yllätyin positiivisesti! Paino oli tippunut vajaassa viikossa kilon verran ja paino oli ensimmäistä kertaa virallisesti alle 60 kg! En kuitenkaan allekirjoita tätä lukemaa ennenkuin se näkyy meidän omalla vaa'alla, jota käytän referenssinä. Tämä siksi, että omalla vaa'allani käyn aina pelkissä alushousuissa ja Kevytkaupan vaaka kompensoi vaatteet-päällä-punnitusta 1,5 kg:n vähennyksellä. Mutta jokatapauksessa, verrattaessa kahta viimeistä punnitusta, paino oli tippunut kilolla! Jipii! Valitettava puoli tässä asiassa on kuitenkin se, että pudotus koostui 0,6 kg:n osalta lihasmassan vähenemisestä ja vain 0,3 kg:n osalta rasvan palamisesta. BMI on tällä hetkellä 23,0, huikeaa!! Olen siis virallisesti normaalipainoinen!


Lihasmassan vähenemiseen olen kuitenkin varautunut ja valmistautunut siitä asti, kun yhteiselo näiden köpöttimien kanssa alkoi. Olen myös huomannut, miten housut eivät enää kiristä niin kovasti tuosta polven yläpuolelta, mutta yritän asennoitua siihen niin, että se mikä siinä on aiemmin ollut ja kadonnut, tulee myös todella nopeasti takaisin. Lihasmassaa on tällä hetkellä silti jäljellä yhä 40,0 kg, mikä on 59,6 kg:n painosta aika paljon! Ainakin omasta mielestäni.

Sovimme seuraavan, eli viimeisen, punnituksen ensi viikon keskiviikkoon, mihin mennessä olen toivottavasti luopunut vielä ainakin kilosta massaa. Kolme viikkoa on kyllä kulunut ihan sairaan nopeasti, oikein hirvittää! Nämä kolme viikkoa ovat myös olleet aikamoista vuoristorataa, mutta kaikesta on selvitty ja hyviä neuvoja on saatu pitkin tätä taivalta! Kiitos siitä kuuluu tietysti Johanille! 

Vähän erilainen turskaruoka eiliseltä.
Ainiin! Ja liittyen siihen viimeisimpään painonpudotus mietiskelyjä - postaukseen, juttelin asiasta Johanin kanssa punnituksen yhteydessä. Päädyimme lisäämään ruokavaliooni treenin jälkeisiä hiilihydraatteja, minkä lisäksi proteiinin määrää nostettiin edelleen. Olenkin nyt laskeskellut jo etukäteen seuraavan päivän syömisiäni, jotta kaikki kriteerit täyttyisivät varmasti. Ja tämä toimii! Aion aiheesta postailla ihan lähitulevaisuudessa, koska olen siitä itse niin innostunut! 


Ihanaa pikkulauantai-iltaa kaikille,

Viivi

Postaus toteutettu yhteistyössä Turun Kevytkaupan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti