torstai 29. toukokuuta 2014

Työleiri: Day 1

Huomenta!

Ei kun, iltaa tai jotain. Olen nyt ensimmäistä kertaa aamu klo 8:15 jälkeen pysähdyksissä täällä meidän Kaaron työleirillä. Aamu oli niin aurinkoinen, että heräsin ennen kellonsoittoa ikkunastani paistavaan kauniiseen päivään. Ilma toki muuttui päivän aikana, mutten sitä pahemmin ehtinyt edes huomaamaan, koska työleiri. Minun piti myös suunnata täällä Raumalla salille tai edes vähintään lenkille, mutten kyennyt, koska työleiri.

Aloitin aamuni sen perinteisen aamupalan turvin, minkä jälkeen aloin hyvällä boogiella tehdä täytekakkujen pohjia. Niiden leipominen veikin sitten oman aikansa, koska kyse ei tällä kertaa totutusti ollutkaan yhdestä kakusta, vaan neljästä viiden/neljän munan kakkupohjasta. Koska tästä talosta lisäksi löytyy ainoastaan yksi uuni, oli tekeminen aikamoisen hidasta. Kakkujen teon tiimellyksessä aloin myös valmistella kakunkoristeiden tekoa varten alustoja valmiiksi, sillä tavoitteena oli vielä taiteilla melkein 40 kpl vaaleanpunaisia kukkia ja samanmoinen määrä lehtiä. Lisäksi kukat piti vielä päivän aikana (pienen kuivumisen jälkeen) tomuvärittää ja koristella noin muutenkin loppuun.

Aamu alkoi aamupalaa syöden ja kakun ohjetta kertaillen.



Jossain välissä ehdin tehdä myös lounaan ja sen jälkeen tahti jatkui yhtä tappavana kuin aiemminkin. Päivällinenkin nippa nappa jossain välissä ehdittiin perheen kesken syödä ja jälleen sama tahti keittiössä jatkui. Kakkupohjien ja koristeiden lisäksi leivoin kaksi tuplasatsia marenkeja yo-lakkipipareita varten, kuorin (Roosan kanssa) ja keitin yli neljä kiloa perunoita, skalpeerasin (jälleen Roosan kanssa) kilon verran pistaasipähkinöitä ja ehdin vielä tehdä macaron-leivoksien väliin tulevan Lemon Curd -täytteen. 

Lemon Curd - tahna.
Kiiltävää ja kaunista marenkia menossa pursotuspussiin.



Näin "paperille" kirjoitettuna ei päivän urakointi vaikuta juuri miltään, mutta loppujen lopuksi se vei kuitenkin hurjan määrän aikaa. Vielä olisi tälle illalla edessä coctailpiirakoiden paistamista ja "suklaalippojen" tekemistä. Tässä kirjoitellessa on hyvä syödä samalla iltapalaa, koska aikahan on tunnetusti rahaa, vai kuinka?



Yo-lakkien lakkiosat, DONE!
Huomenna vuorossa on kakkujen täyttäminen, voileipäkakkujen teko ja koristeleminen, yo-lakkipipareiden kasaaminen, macaron-leivosten kuorien tekeminen ja paistaminen sekä juustokakkujen leipominen. Ainiin, ja koristaa listaa vielä myös mansikka-mozzarella-hapankorppu- ja kreikkalainen salaatti, munavoi sekä monet monet muut jutut, jotka tässä yhteydessä vielä unohdin. Huomenna klo 12 aikaan osallistun myös Rauman Rotary:n kokoukseen ja tulkkaan tapahtumia (ja juttelen tietysti muutenkin) saksalaisille vieraille! Työ ei ainakaan ennen lauantaita tekemättä lopu! Pyrin huomenissa palaamaan taas astialle, kunhan tämä Kaaron työleiri taas hiukan rauhoittuu!

Pahoittelen vielä lopuksi tätä kuvien surkeaa laatua, koska työleiri! ;) Koittakaa kestää ja terveiset täältä hikisestä keittiöstä!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti