torstai 8. toukokuuta 2014

Jalkatreeni, whoop whoop!

Heippa,

Ja hei, tänään jo toistamiseen! Alkaa tämä kirjoittamisen ilo taas löytyä tuon pääsykoestressin alta, jolloin "runosuonikin" alkaa taas kukoistaa ja tekstiä syntyy vähän tavallista vaivattomammin! Hyvä näin!

Viime viikon sunnuntaina tosiaan pääsin vihdoin ja viimein korkkaamaan jalkatreenin polven kipeytymisen jälkeen ensimmäistä kertaa, mutta panttasin siitä kirjoittamista tähän hetkeen asti, koska en pitänyt sitä ensimmäistä "harjoittelu"treeniä vielä oikein minään. Tänään kuitenkin lähdin yhdeksän jälkeen aamulla vetämään aamutreeniä salille, koska ilta oli varattu lukemiselle ja työnteolle. Ja tänään oli vuorossa The Jalkatreeni. 

Olen nyt viikon verran pystynyt töpöttelemään tuolla pitkin maita ja mantuja ilman keppien tukea, minkä lisäksi rappusten kipuaminen on jo osa ihan normaalia arkipäivää. Aluksi aloin treenata jalkoja lämmittelemällä salilla kuntopyörää polkemalla. Kun polvi ei reagoinut polkemiseen enää mitenkään, jätin kepit pois ja aloin kävellä entistä enemmän ja pidempää matkaa. Pikkuhiljaa otin mukaan myös rappusten kipuamisen ja viimeisenä "arkipäiväisenä" juttuna rappusten kulkemisen alakertaan (koska se oli se liike, joka sattui kipuilun aikaan kaikkein eniten). Kun nämä kaikki onnistuivat ilman kipuja, päätin kokeilla kevyttä jalkatreeniä viikon viidentenä treeninä ja sehän kulki kuin rasvattu salama!

Suurin muutos jalkatreenissä on tapahtunut voimatasojen tippumisessa. Treeni kulkee tavallaan ihan hyvin, mutta painoja olen joutunut pienentämään ihan hulluna. Toki olen myös varovainen polveni takia ja keskityn kokoajan pienen pienienkin kipuilujen tunnistamiseen, mikä vaikeuttaa samalla myös painojen lisäilyä. Pointtina on kuitenkin se, miten paljon lihasvoima ja samalla myös lihas pienenee noin neljän viikon totaalisen tauon aikana. Lohdullista on kuitenkin se, että lihaksen ja lihasvoiman luvataan palautuvan hyvin nopeasti takaisin entiselle tasolleen! 

Puhkun tällä hetkellä enemmän treeni-intoa kuin ennen ja tuntuu, että hiki nousee nyt jalkatreenin aloittamisen jälkeen JOKA treenissä paremmin kuin ennen?! Jalkatreenin aikana hikoilu on ihan infernaalista ja pakko myöntää, että olen jotenkin sadistisesti kaivannut juuri tuota fiilistä. Kunhan tässä mennään muutama viikko eteenpäin, uskallan varmasti lähteä esimerkiksi spinningiin hikoilemaan lisää! Lenkille en taida kyllä lähteä enää koskaan! :D

Johanin kanssa oli Kilot Kuriin - proggiksen aikana puhetta takareisien treenaamisen tehostamisesta, koska tähän asti olin lähinnä treenannut etureisiä ja pakaroita, kuten niin moni muukin jalkatreenaaja. Nyt lisäsin treeniohjelmaan näin aluksi pari takareisiliikettä ja kunhan lihasvoima jaloissa alkaa palautua ja treeni alkaa tuntua jälleen normaalilta, ajattelin lisätä vielä leg curl:in takaisin ohjelmaan. Tällä hetkellä en uskalla sitä tehdä sen rasittaessa jännällä tavalla juuri patella-jänteen aluetta. Kaikki ajallaan!


Mutta jokatapauksessa, näin minä treenasin tänään ja viime viikolla! Toimii!

10 min intervallipyöräily lämmittelynä
3 x 12 toistoa molemmilla jaloilla Takareisiliike alataljalla
3 x 12 toistoa molemmilla jaloilla Pakarapotku alataljalla
3 x 12 toistoa syväkyykky normaalilla haaralla
3 x 12 toistoa sumokyykky 
3 x 10 toistoa molemmilla jaloilla askelkyykky takajalka steppilaudalla
Venyttely

Jos jollakulla on hyviä vinkkejä jalkatreeniin niin liikkeiden kuin muidenkin asioiden suhteen, otan niitä mielelläni vastaan! Markuskaan ei nimittäin pysty treenaamaan jalkojaan juuri polviongelmien vuoksi, minkä takia en saa häneltä yhtä hyviä neuvoja jalkojen treenaamiseen kuin muiden lihasryhmien treenaamiseen!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti