torstai 15. toukokuuta 2014

Pääsykoe kuulumisia!



Ajattelin pitkästä aikaa turista hieman pääsykokeista ja luku-urakan edistymisestä. Pääsykokeisiinhan on enää reilu viikko aikaa ja ajatukset myllertävät mielessä milloin missäkin muodossa. Välillä tuntuu siltä, että olen kaikkivoipa ja tiedän ja osaan lähes kaikki asiat, mitä pääsykokeisiin lukiessa voi oppia. Välillä taas olo on turhautunut ja tuntuu, ettei lukeminen edisty tippaakaan, väsymys alkaa iskeä ja tuntuisi kivalta vain luovuttaa. Olen kuitenkin pyristellyt sitkeästi eteen päin, vaikken välillä olekaan tiennyt, mitä sitä oikeastaan edes pitäisi enää lukea ja mihin eniten keskittyä. Olen silloin ajatellut, että puolentoista viikon päästä tämä kaikki on ohi ja voin tehdä juuri sitä, mitä itse haluan ja kaiken lisäksi juuri silloin, kuin itse haluan. 


Olen tämän loppu-urakan puolella keskittynyt paljon kemiaa ja fysiikkaa enemmän biologiaan ja varsinkin ihmisbiologiaan. Silti minusta tuntuu, että olen oppinut biologiaa kaikkein eniten kaikista muista aihepiireistä kuin ihmisbiologiasta. Suomen metsä- ja suotyypit tulevat jo selkärangasta, minkä lisäksi epifyytit, autotrofit yms ovat tuttua kauraa. Tein jokaisesta biologian kirjasta lisäksi noin 20 sivuiset tiivistelmät, jotka voin lukea vielä pariin kertaan läpi ennen h-hetkeä. Ihmisbiologiaa alan päntätä vielä ensi viikon loppupuolella, jotta siihen liittyvät asiat ovat tuoreessa muistissa, kun pääsykoepäivä vihdoin koittaa. Koska rahallinen tilanteeni on tällä hetkellä aika säälittävä, jouduin luopumaan harjoituspääsykokeeseen osallistumisesta. Päätin kuitenkin tehdä yhden viime vuonna tekemättä jääneistä kokeista ensi viikon alkupuolella, jotta saan hiukan tuntumaa kuuden tunnin aikarajaan.


Loppujen lopuksi olen kuitenkin sitä mieltä, että homma on aika hyvin hanskassa. Viikonlopun aikana aion päästä käsiksi vielä fysiikan kertauskirjaan, josta lasken valikoiden sopivia tehtäviä. Ensi viikon olen varannut viime vuoden valmennuskurssin integroivien tehtävien ratkaisemiseen ja loppuviikosta sitten tosiaan vielä se biologia nelonen. Ja siinä se sitten alkaakin pikkuhiljaa olla, nimittäin koko vuoden kestänyt projekti taputeltuna. Nyt ei kuitenkaan ole aika luovuttaa eikä varsinkaan aika surkutella sisällä lukemista ja kauniita ulkoilmoja. Nyt on aika pistää väsymykselle hanttiin, iskeä se viimeinen vaihde silmään ja napata se suurin palkinto tälle projektille eli opiskelupaikka Turun lääketieteellisestä tiedekunnasta.



Seuraavan kerran pääsykoekuulumisia kuulette varmaankin pääsykoepäivän iltana tai viimeistään seuraavana päivänä, sillä silloin minulla toivon mukaan on jotain (hyvää) kerrottavana! :)


Tsemppiä kaikille muillekin pääsykokeisiin pänttääville, kyllä me selvitään!

Viivi

2 kommenttia: