keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Extempore proteiinipannukakku paistinpannulla

Heippa!

Maanantaiaamulla herätessäni voin erittäin huonosti eikä ruoka ottanut oikein maistuakseen. Päätinkin siis tavanomaisen tiukan suunnitelmani sijasta syödä sitä, mitä sillä hetkellä teki mieli. Aamupalaksi söin (yllätys yllätys) kaurapuuroa heraproteiinilla, raejuustolla ja mustikoilla, mutta lounaan kohdalla aloin luovaksi. Minun teki ihan hulluna mieli proteiinipannukakkuja, joiden kuvia olin taas nähnyt vaikka ja missä. Iskin kaikki ainekset uuteen ihanaan pieneen blenderiini ja surautin sekaisin. 

Ensimmäisellä kerralla paistelin taikinasta suloisia pikkupannareita paistinpannulla pienellä teholla. Tämä oli kuitenkin erittäin hidas vaihtoehto ja jos oloni olisi ollut normaali etovan sijaan, en olisi millään pystynyt odottamaan pannukakkujen valmistumista. Pannukakkujen paistaminen sujui myös paremmin, kun käytin hiukan kookosöljyä apuna, sillä ilman rasvaa paistaessa ne tarttuivat välillä pahastikin pannuun kiinni. Lopputulos oli joka tapauksessa herkullinen ja vei nälän mennessään. Lisäksi olo parani kertaheitolla pannukakkuja syödessä!

Tänään illalla töiden jälkeen kaivoin kaikessa hiljaisuudessa paistinpannun esiin, mittasin suurinpiirtein ensimmäistä pannukakkukertaa vastaavat aineet blenderiin, surautin sileäksi ja kaadoin kaiken kookosöljyllä öljytylle pannulle paistumaan. Kerrallaan. Kyllä. Ja lopputulos oli ihan uskomattoman hyvä. Paistaminen kesti maksimissaan 5 minuuttia ja valmista oli! Kääntäminen oli todella helppoa ja paistaminen vaivatonta! Aaah, tästä tulee minun bravuurini, todellakin!




Ainekset:
1 banaani (n. 90 grammaa)
100 g valkuaista
1 scoop Whey-100 tai mitä tahansa muuta heraproteiinia
ripaus steviaa

Paistamiseen:
4 g kookosöljyä

Lisukkeeksi:
Chia-hyytelöä
mustikoita
mehukeittoa
muita marjoja ja hedelmiä
kardemummaa

1. Mittaa kaikki ainekset blenderiin. Surauta sileäksi. 

2. Mittaa pannulle kookosöljyä ja paista haluamasi kokoisia pannukakkuja. Pidä pannu miedolla lämmöllä (asteikolla 1-9, n. 5-6 luokkaa) koko paiston ajan.

3. Paista pannukakkuja molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. 

4. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera ja nauti herkullisesta ja terveellisestä ateriastasi!

Omien lisukkeideni kanssa annoksessa oli energiaa n. 310 kcal, joista huikeat 32,6 grammaa tuli proteiinista.




Nyt alan pikku hiljaa suunnitella tutimaan menoa, sillä päivän pituus alkaa tuntua melkein luissa ja ytimissä! 
Huomiseen,

Viivi

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi näyttää hyvältä! Jos meil olis proteiinia ni kokeilisin heti! Nimim. Vuoden vanhat proteiinit juuri poisheittänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näytti ja maistui hyvältä!! :) Epäilisin tuon toimivan myös ihan jauhoja käyttämällä, koska siitä jauheesta tuli vaan sitä rakennetta lähinnä :)

      Poista