maanantai 12. toukokuuta 2014

Kiireinen, iloinen ja onnellinen kehonhuolto-, juhla- ja palautusviikonloppu

Heippa!

Viikonloppu oli ihan sairaan hektinen, sillä lähdimme perjantai-illalla salitreenin jälkeen kovalla kiireellä kohti Raumaa ja äitienpäiväjuhlintoja. Viikonlopussa oli niin paljon menoa ja meininkiä ihan jokaiselle päivälle, etten millään ehtinyt painamaan peppua penkkiin ja ottamaan läppäriä esiin kirjoitellakseni viikonlopun kuulumisia jo etukäteen. Joskus käy sitten näinkin. Ja sitten, kun viimein olisin halunnut alkaa kirjoitella, läppärini ilmoitti vikatilasta, jossa käyttäjäprofiiliani ei pystytty enää avaamaan. Kiitos. Kiitos todella paljon. Onneksi Markus osoittautui tässäkin asiassa kultaakin kalliimmaksi ja fiksuakin fiksummaksi ja onnistui kuin onnistuikin korjaamaan tuon ihmeellisen vian ja pelastamaan minun pienen läppärini kuolemalta.

Perjantai kului aamusta iltapäivään täysin leipomisen parissa. Siis ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella. Ennen elämäntapojen muuttamista minulla oli tapana leipoa joka viikko ainakin jotain pientä, jotta sain vähintään kerran viikossa päivitettyä jotain vanhaan leivontablogiini. Nykyään leivon hyvin harvoin ja oikeastaan pelkästään niitä terveellisiä ja proteiinipitoisia herkkuja, jos niitäkään. Siksi tuntuikin tavallaan niin terapeuttiselta ja kivalta palata kakkujen leipomisen pariin ja pyöräyttää samantien kakkujen lisäksi raakakakku ja macaron-leivokset. Ah, kyllä mieli lepäsi! Samalla lukemisesta sai pidettyä hiukan taukoa ja pakko myöntää, että leipoessa myös pääsykokeet ja niiden aiheuttaman stressin pystyi unohtamaan!

Euroviisujen tapa kertoa, mitä minä tein perjantaina!



Lauantaina heräsin aikaisin, jotta sain korvattua edellisen päivän lukemattomuutta tutustumalla eliöiden ihmeelliseen maailmaan bilsa ykkösen parissa. Aamupäivällä aloin myös tehdä täytekakuille täytteitä ja raakakakulle koristeita, jotta kaikki olisi äitienpäivää varten tiptop! Markuksen vanhempien kanssa lähdimme jo lauantaina juhlimaan äitienpäivää hyvän thaimaalaisen ruuan siivittäminä, kun astelimme Raumalla avattuun thaikku-ravintolaan. Ruoka oli erittäin hyvää ja nälkä oli kova, joten valitettavasti ne kuvat jäivät ottamatta! Suosittelen ravintolaa lämpimästi kaikille thaimaalaisen ruuan ystäville ja niille, jotka sattuvat Raumalla päin kulkemaan! Suosittelen myös varaamaan ravintolasta pöydän, sillä ainakin lauantaina ravintola oli aamusta iltaan täyteen buukattu! Pienenä miinuksena mainittakoon, ettei erityisruokavaliotoivettani noudatettu, vaan tarjoilija toi kaalia sisältävän lautasen eteeni ja totesi, että pääruuassa ei sitä kaalia ole, mutta joku oli lykännyt kylkeen kaalisalaatin, joten jätä se syömättä. Siis mitä?! Miksei sitä lautasta voinut viedä edes sinne keittiöön takaisin ennen asiakkaalle tuomista ja poistaa kaikessa hiljaisuudessa sen kaalisalaatin siitä lautaselta?! Oikein toimittuna annos olisi pitänyt tehdä kokonaan uudestaan. Onneksi en ole kuoleman vakavasti allerginen kaalille, vaan siirsin salaatin sitten kylmästi syrjään. Kaiken huipuksi yhdellä tiikerikatkaravullani oli vielä suolessa tavaraa ja suoli oli jäänyt paikoilleen... Nämä seikat, kun unohdetaan, niin palvelu ja ruoka olivat oikein mainioita! Siis uudestaan: Suosittelen!


Lemon curd á la Viivi
Iltapäivä kului lime-raakakakkua maistellessa, salmiakkia syödessä ja pääsykokeisiin päntätessä. Meillä oli ruokailuhuoneen pöydän ympärillä lukupiiri ja muilla oli sitten olohuoneen sohvalla lätkäpiiri! Kehoa huollettiin illemmalla vielä saunassa istuskellen ja mieltä sitten loppuillasta euroviisuja katsellen. Onnea Itävallalle! Saatiin Markuksen kanssa hyvä syy lähteä ensi keväänä tapaamaan ystäviä Villachiin ja mahdollisesti tsekkaamaan Euroviisukaupunki (Wien?) vielä ihan livenä!


Sunnuntaiaamu meni pitkälti sängyssä rötvätessä, sillä edellinen ilta meni pitkälle yöhön juuri Euroviisujen takia. Aamulla oli myös ihan järkyttävä nälkä, sillä edellisenä päivänä oli tullut syötyä lähinnä vain se thaimaalainen wokki ja niitä herkkuja. Päänsärkykin oli infernaalinen, jopa krapulamainen, vaikken sitä alkoholia oli useaan kuukauteen juonutkaan. Aamupala humahti siis massuun alta aikayksikön ja ensimmäisen kerran ikinä tuntui siltä, ettei se annos kaurapuuroa, hedelmäsosetta, heraproteiinia ja raejuustoa riittänyt yhtään mihinkään! Kello kuitenkin kertoi lounaan odottavan jo tunnin päässä, joten tilanne oli hallinnassa! ;) Päänsärkyä yritettiin karkottaa niska-hartiahieronnalla, mikä ei ehkä vienyt kaikkea päänsärkyä mukanaan, mutta paransi kummasti treeneistä väsyneiden lihasten ja minun mieleni olotilaa! Iltapäivällä lähdettiin minun vanhempieni luokse viettämään äitienpäivää. Siirryinkin heti Kaarolle saapumisen jälkeen kakkujen pariin ja koristelin toisen niistä onnistuneesti ja toisen vähemmän onnistuneesti. Heh. Huomasi kyllä, ettei neljään kuukauteen ole tullut venyteltyä yhden yhtä sokerikuorrutetta kakun päälle! Lopputulos oli kuitenkin todella kaunis ja saimme samalla päätettyä myös Roosan yo-kakkujen täytteet sekä ulkonäön! Nyt on sekin asia stressattu kuntoon ja saan keskittyä täysillä pääsykokeisiin! Iltapäivä ja alkuilta kuluivat kivasti siinä porukoilla koko perheen voimin ja saipa Markus taas leikkiä kummityttöni kanssa, joka siis on ihan rakastunut Markukseen! ;)

Äidin ja Roosan tekemiä uunikasviksia!




Vaikkei tämä enää viikonloppua olekaan, niin ajattelin vielä loppuun kirjoittaa päivitetyt kuulumiset. Markus tosiaan sai eilen illalla tämän koneen toimimaan ja poisti sen ihmeellisen windows:in virhekoodin. Päätin siis bloggailla heti tänään aamulla, aamusalin jälkeen tietenkin! Aamusalia ei koskaan tullut, koska väsymys ja kaiken kukkuraksi vielä "oksennustauti". Paha olo ja oksentaminen loppui iltapäivään mennessä, joten kai tämä on nyt vain kropan tapa ilmoittaa, että olen syöttänyt viikonlopun aikana sille vähintään 300 % enemmän kuraa kuin koko viimeisenä kolmena kuukautena yhteensä. Nyt olo on todella hyvä ja päätin vielä työvuoron jälkeen marssia salille hoitamaan sen olkapääpäivän pois alta! Ja treeni kulki kuin unelma! Siis ihan uskomattoman hyvin! Omaa tekemistä oli ilo tuijotella siinä samalla peilistä ja hiki juoksi kuin vesi Niagaran putouksissa! Aaaaah! Jos kello ei olisi tullut vielä sulkemisaikaa, olisin taatusti jäänyt vielä polkemaan reisiäni ruvelle! Tällaisia päiviä lisää! Jos kroppa oli pahoillaan viikonlopun tavallisesta poikkeavasta ravinnosta, niin olisi se vissiin innoissaankin kaikesta saamastaan energiasta!

Selän levittelyä ja siipilihasten kasvun ihailua! ;D
Huomisesta alkaen toiminta täällä blogin puolellakin toivottavasti alkaa asettua tavallisille urilleen ja tekstiä irtoaa vähintään sen yhden päivityksen verran päivässä. Luvassa on ainakin kakkuja, kakkuja, kakkuja, kakkuja ja herkkuja. Ehkä jopa yksi raakakakkukin! ;) Lisäksi otsikko "kaksoisleuasta kahteen leukaan" saa tarinaa ympärilleen, joten pysykäähän kuulolla!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti