torstai 1. toukokuuta 2014

Proteiinit: Whey-100

Lupasin kirjoitella tänään illalla tämän päiväisen lounaan/päivällisen reseptiä nähtäville, mutta teknisten ongelmien takia saattekin nyt proteiinipläjäyksen tähän vappupäivän iltaan! 

Noudatan tällä hetkellä ärtyneen suolen oireyhtymän pakottamana täysin laktoositonta ruokavaliota, ja jos tarkkoja ollaan, olen noudattanut laktoositonta ruokavaliota jo yläasteelta asti. Tämä aiheutti tietysti suurehkoja ongelmia proteiinijauheiden valinnan kannalta katsottuna. Alkuun minulla oli käytössä, ja on itse asiassa edelleenkin, Leader:in omena-kaneli soijaproteiinijauhetta, koska kyseinen tuote on luontaisesti täysin laktoositonta. Luin kuitenkin taannoin juttua soijaproteiinista ja siitä, ettei sitä saisi nauttia jokapäiväisessä käytössä sen hormonien kaltaisten vaikutusten takia (kilpirauhasvaivoja?). Kyseistä jauhetta oli myös hirmu vaikeaa saada sekaisin mihinkään nesteeseen ja parhaimmassakin skenaariossa se jätti juomaan ikäviä paakkuja. Lisäksi sen sekoittaminen ei todellakaan ollut mikään piece of cake, vaan vaati ensin jauheen sekoittamista veteen, jolloin sai soijakiisseliä ja sen jälkeen maidon lisääminen kiisselin sekaan sai suurimman osan liukenemaan nesteen joukkoon. Mutta ne paakut. 


Fitnesstukun nettisivuilla Whey-100 - proteiinijauhetta mainostetaan laktoosi-intolerantikolle sopivana tuotteena, vaikka se loppujen lopuksi sisältääkin laktoosia ihan jonkun verran (1g/100g), mikä Eviran mukaan luettaisiin täysilaktoosiseksi tuotteeksi. Väänsin tästä asiasta Fitnesstukun facebook-sivuilla kättä jonkun aikaa esittäen jatkuvasti tarkentavia lisäkysymyksiä ja sain ainoastaan ympäri pyöreitä vastauksia (tästä siis pieni miinus asiakaspalvelusta). Jos asiakas kysyy, pitääkö ravintosisällössä mainittu laktoosin määrä paikkaansa, on tähän mielestäni ainoastaan kaksi mahdollista vastausvaihtoehtoa: kyllä tai ei. Sain kuitenkin vastaukseksi tällaisen viestin: "Whey-100 sisältää maksimissaan 1% laktoosia ja testeissä sisältänyt keskimäärin vähemmän kuin 1%". Pitäisikö tuo sitten tulkita niin, että voipi olla, että pussin ostaessasi saat laktoositonta, tai voipi olla, että et. (Tätä vastausta edeltänyt kysymykseni vielä ohessa, ettei jää mitään jossiteltavaa sen suhteen, onko kysymys ymmärretty oikein vai ei: "Hmmm, mites, kun siinä whey-100:sessa lukee ravintosisällössä, että sisältää 1 g laktoosia/100g? Eviran mukaan tuo määrä laktoosia maitotuotteessa tekee tuotteen täysin laktoosiseksi, ei lasketa siis edes Hyla-tuotteeksi. Onko tässä nyt vaan joku jippo, jota en huomaa/tajua?") No mutta anyway, ostin kuitenkin tuotetta ja päätin, että testaan, aiheuttaako laktoosin määrä minulla oireita vai ei. Ja minkäänlaisia oireita ei ole ilmennyt, luojan kiitos sentään!


"Star Nutritionin Whey-100 on laadukas heraproteiini, joka sisältää erittäin suuren määrän aminohappoja (25 %). Whey-100 sisältää erittäin vähän rasvaa ja laktoosia ja sopii hyvin laktoosi-intoleranssia poteville. Täydellinen yhdistelmä aminohappoja takaa täydellisen ja nopean imeytymisen, mikä nopeuttaa lihasten palautumista. Whey-100:n biologinen proteiiniarvo on korkein mahdollinen (104), eli se sisältää kaikki aminohapot täydellisessä tasapainossa, jotta keho pystyy hyödyntämään proteiinit mahdollisimman tehokkaasti. Star Nutritionin Whey-100 sisältää luonnollisia maidon vitamiineja ja mineraaleja, kuten B-vitamiineja, kalsiumia ja D-vitamiinia, joka vahvistaa luustoa.

Whey-100 on proteiinilisä, joka sopii kaikille aktiivisille henkilöille harjoittelun määrästä riippumatta. Sillä voidaan rikastaa myös vähän proteiinia sisältäviä aterioita, kun proteiinin määrä halutaan pitää korkeana.

Star Nutrition Whey-100 on todella laadukas proteiini. Se sisältää 100 % nopeasti imeytyvää heraproteiini-isolaattia. Tuote on valmistettu viimeisimmän tekniikan avulla ja on sen vuoksi vähälaktoosinen, rasvaton eikä sisällä hiilihydraatteja. Jauhe liukenee nesteeseen helposti eikä vaahtoudu eikä paakkuunnu. Star Nutrition Whey-100 on Carbery Industriesin valmistama. Carbery on urheiluproteiinin johtava valmistaja - useimmat maailman laatumerkkituotteiden valmistajat ostavat proteiininsa Carberyn tehtaalta." -Fitnesstukku

Mietin todella kauan, minkä makuista jauhetta oikein ottaisin, koska sivuille jätetyistä kommenteista ei saanut kovin hyvää kuvaa yhdestäkään mausta. Jokaista oli haukuttu ja kehuttu oikeastaan samassa suhteessa. Markus kuitenkin tiesi Whey-80:stä käyttäneenä suklaan olevan hyvää, joten suklaata siis tällä kertaa! Olen aina juonut proteiinijauheeni maidon kanssa, koska en ole jostain syystä ikinä nauttinut veden ja proteiinijauheiden sekoituksista. Maku on yleensä veden kanssa ollut tosi pliisu ja kaikki nautinto proteiinisheikistä on yleensä kadonnut sen sileän tien, kun vesihanan on mennyt avaamaan. Markuksen rohkaisemana päätin kuitenkin kokeilla ja todettakoon kokeilun olleen positiivinen yllätys ja tuottaneen huikean makuelämyksen. Mitä vähemmän vettä jauheen joukkoon lantraa, sitä kaakaomaisempi elämys on luvassa. Itse nautin Whey-100:sen kuitenkin täydestä sheikkeristä, eli minun kaakaoni on tavallisesti aika laihaa. En ole vielä kokeillut sekoittaa jauhetta maidon tai mantelimaidon joukkoon, vaan säästän sitä spesiaalitilaisuuteen, jolloin haluan juoda jotain pirtelömäistä.

Jauhe sekoittuu ihan mihin vain ja kaiken lisäksi aivan täydellisesti. Nesteeseen ei jää paakun paakkua ja jopa aamupuuron joukossa jauhe jätti jälkeensä ainoastaan ihanan suklaisen maun. Maitorahkan joukkoonkin jauhe katoaa kuin itsestään muutaman pyöräytyksen seurauksena.

Suklaan makuinen maitorahka:

200 g Arla maustamatonta proteiinirahkaa
21 g Whey-100

1. Sekoita maitorahkan rakenne rikki.

2. Mittaa joukkoon proteiinijauhe ja sekoita.



Proteiinikaurapuuro raejuustolla ja vadelmilla:

40 g 4-viljan hiutaleita
2½ dl vettä
ruususuolaa
50 g pakastevadelmia
100 g raejuustoa
15 g Whey-100

1. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Kaada joukkoon hiutaleet ja hauduta, kunnes puuro on kypsää. Mausta ruususuolalla.

2. Mikrota jäiset vadelmat puolisuliksi.

3. Mittaa puuron joukkoon Whey-100 ja sekoita. 

4. Lisää puuron päälle raejuusto ja vadelmat. Nauti lämpimänä.

 

Ajateltiin ensi kerralla ottaa testiin muitakin makuja (itse olen lähes poikkeuksetta tykännyt kaikesta vaniljan makuisesta). Tämä jauhe on kyllä ollut ehdottomasti kaikkein monipuolisin käyttömahdollisuuksiltaan ja paras maultaan ja sekoittuvuudeltaan kaikki käyttämäni proteiinijauheet huomioiden. Hinta-laatusuhdekin on mielestäni oikein kohdallaan, vaikkei jauhe sieltä halvimmasta päästä olekaan! Hinta juontaa juurensa kuitenkin valmisteen puhtaudesta, joten eihän se toki halpaa voi ollakaan! En voi kuin suositella! :)

Viivi


4 kommenttia:

  1. Moi! Sulla on loistava blogi, löysin sen vasta, mutta lueskelen ja seuraan varmasti jatkossakin! Erityisesti tämä postaus whey-100 oli loistava, koska oon ite miettinyt sen ostamista! Kuinka monta kertaa tai kuinka paljon käytät whey-100, jos sitä saa kysyä? Ja käytätkö treenatessasi jotain muita valmisteita, kuten rasvanpolttajia tms., joita voisit suositella? Kiitos jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Kiitos paljon ja ihana kuulla, että kolahti!! :) Käytän Whey-100:sta ihan päivittäin, aamuisin 15 grammaa aamupuurossa, treenin jälkeen 26 g proteiinishakessa ja välillä iltaisin toiset 15 grammaa maitorahkan joukkoon sekoitettuna. Joskus, kun proteiinit jäävät päivän aikana syystä tai toisesta alle 100 grammaan, juon päivän aikana vielä toisen 26 gramman proteiinishaken! :) Käytän myös Ripped Hardcorea rasvanpolttajana ja sitä ennen käytössäni oli Ripped Pro. Ripped Pro toimi ainakin omalla kohdallani todella hyvin (linkki postaukseen: http://viivi-fit.blogspot.fi/2014/04/ripped-pro.html), mutta Hardcoren kanssa olen törmännyt pieniin ongelmiin suolistoa polttavien tuntemusten kanssa. Lähiaikoina Ripped Hardcorekin on tosin lakannut polttamasta. Nyt en ole kuitenkaan käynyt pitkiin aikoihin kehonkoostumusmittauksessa, joten en ole varma, mitä rasvalle on tässä kuukausien aikana tapahtunut :) Ennen treeniä käytän myös PWO:ta (Pinked, metsämansikka-kookos), mutta tämän hetkinen tuote ei ainakaan normaalilla annostuksella saa minulta kehuja :D Kun ottaa sen "one scoop":in, niin johan alkaa potkia.. Painonpudotuksen ja treenin tukena syön myös Omega-3:a (apteekista), CLA:ta (CLA Advanced, Star Nutrition) sekä monivitamiinia (Only One Regular, Star Nutrition). Voin suositelle edellä mainituista jokaista, vaikken voikaan niiden vaikutuksia mitenkään tieteellisesti todistaa! :)

      Toivottavasti vastauksesta on sinulle hyötyä ja kysele ihmeessä lisää, jos jäi epäselvyyksiä, tai jos sinulla on jotain muuta kysyttävää!! :)

      P.S Questbareja meidän taloudessa kuluu myös hyvää tahtia, suosittelen! ;)

      Poista
  2. Jätä ihmeessä viljat, jos jotain suolitovaivaa on sekä maito.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksittäisenä noista kumpikaan ei aiheuta oireita, joten no problem! Laktoosittomia tuotteita on olemassa, ja itse maitoproteiini ei aiheuta minulle mitään, joten sekin puoli on siis hoidossa! :)

      Poista