maanantai 30. kesäkuuta 2014

Ensi kosketus lehtikaaliin ja lehtikaalismoothie

Heippa!


Monissa blogeissa ja lehdissä on lähiaikoina kirjoiteltu valtavasti lehtikaalista ja sen supervoimista, joista muut vihreät kasvikset voivat vain haaveilla. Pitkään ihmettelimme Markuksen kanssa yhdessä, mikä ihme on "kale", mistä sitä saa ja mitä siitä oikein voi tehdä. Selailin lukemattomia blogeja ja reseptejä, joissa lehtikaali tavallisimmin taipui smoothien muotoon. Prismasta en kuitenkaan "kalea", jolla lehtikaali siis meidän taloudessamme tunnetaan, löytynyt, joten lopetin etsintäni ja päätin antaa olla.

Kun viime viikolla päätimme käydä Prisman sijaan Citymarketissa ostoksilla, törmäsin ensimmäistä kertaa elämässäni "kaleen", joka lähti välittömästi mukaamme! Jääkaapissa se sai toki viettää vielä pari päivää pussitettuna ennen smoothieblenderiin päätymistään. Netissä muistuteltiin kuitenkin pitämään etyleenille herkkä lehtikaali erillään mm. omenoista ja tomaateista, jotta se säilyisi parhaimpana mahdollisena käytöön asti. So it is. Ei tomaatteja meidän kalen lähelle!

Lauantaiaamuna olo oli flunssan takia todella nuutunut ja kaipasin jotain kaurapuuroa ja raejuustoa virkistävämpää, mutta halusin samalla säilyttää aamupalani yli 20 grammaa proteiinia. Päädyin siis vihdoin ja viimein testaamaan kalesmoothieta, jonka ohjeen olin jo aiemmin löytänyt erään blogin kätköistä. Smoothieta tuli tehtyä määrästä päätellen kahdelle hengelle, mutta loppujen lopuksi pistelin koko setin yksinäni poskeeni. 



Olin kovin tukkoinen, joten en voi luvata maistaneeni smoothien todellista makua aivan kokonaan. Pidin makua maistamani perusteella kuitenkin erittäin hyvänä, toivomisen varaa jäi ainoastaan blenderini pilkkomistehoon, sillä lehtikaali jäi vähän turhan karkeaksi palaksi smoothien joukkoon. Ensi kerralla kokeilen kuitenkin pienempää määrää aineksia blenderissä, jolloin pilkkominenkin saattaa onnistua vähän edellistä yritystä paremmin. Lupaan raportoida jatkossakin kalekokeiluistani ja supersmoothieistani, kunhan tästä pikku hiljaa paranen ja makunystyräni aktivoituvat jälleen täyteen tehoonsa!


"Kale" - supersmoothie:

Tarvitset:
60 g mustikoita
70 g ananasta
55 g lehtikaalia
5 g macajauhetta
25 g Whey-100, naturel, tai muuta proteiinijauhetta
150 g rasvatonta juotavaa jogurttia, esim. Danone mustikka

Koristeluun:
pakastekuivattuja marjoja
tuoreita mustikoita

1. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa sileäksi. 

2. Koristele ja nauti.


Viivi

P.s. Ylihuomenna tulevat vihdoin ja viimein ne pääsykoetulokset!! Voi pojat, että voi ihmistä jännittää!! En malta pysyä nahoissani ja sykkeestä päätellen juoksen jatkuvalla syötöllä maratonia! Jaiks!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti