tiistai 10. kesäkuuta 2014

Taste of Helsinki - (pre)fiilistelyjä

Heippa!

Ajattelin kirjoitella vähän tulevasta viikonlopustamme Taste of Helsinki - tapahtuman menujen inspiroimana. Päätimme Markuksen kanssa viikko ennen pääsykokeita, että otamme molempien selvittyä tulevista pääsykoekoitoksista suunnaksemme Tallinnan ja vietämme ihanan viikonlopun ihan vain kahden kesken poissa täältä Turusta ja omasta tutusta kolmiostamme. Sattumalta samana viikonloppuna Helsingissä järjestetään myös Taste of Helsinki - ruokafestivaali, jonne päätimme ehdottomasti pistäytyä sunnuntaina Tallinnasta takaisin Suomeen saapuessamme.

Kuva lainattu visithelsinki.fi - sivuilta. 
Tallinnan reissusta kuulette lisää, kun se on takana päin. Kaikki yksityiskohdat eivät ole meillekään vielä selvillä, minkä lisäksi haluan pitää jo tiedossa olevat asiat vielä toistaisiksi salaisuuksina! ;) Kivaa on kuitenkin tulossa, se on varma juttu! 

Taste of Helsinki järjestetään Helsingissä Kansalaistorin puistossa tänä vuonna (ymmärtääkseni) historiansa toisen kerran to-su 12.-15.6.2014. Torstain, perjantain ja lauantain aikana alueella järjestetään kaksi kattausta, ensimmäinen klo 11-15 ja toinen klo 17-22. Sunnuntaina kattauksia järjestetään vain yksi, joka alkaa klo 11 ja päättyy vasta klo 16. Järjestäjät kuvaavat tapahtumaa "kulinaristisen makuelämyksen tarjoavaksi gourmetfestivaaliksi" ja ruokaa tarjoavia ravintoloita ja heidän menuitaan katsellessa ei voi olla kuin samaa mieltä. Ruokaa tarjoavat muun muassa Farang, Kaartin Hodari & Hummeri, Emo, Demo ja Bistro o mat. Lisäksi mukana on muitakin huikeita ravintoloita, jotka tosiaan tarjoavat toinen toistaan huikeampia annoksia: 

- Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravuista 
- Coconut Caramel Pork 
- Aniksella maustettua lohta, katkarapuja ja avocado
- Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaali - luomujogurttisalaattia ja tummaa lakritsakastiketta
- Kuttujugurttijäädyke, lakritsia, vadelmaa ja fenkolia
- Mehustettuja mansikoita, kutunmaito "softis" ja mantilla

Noin muutamia mainitakseni.

Mukaan mahtui myös annoksia, joiden ulkonäöstä, sisällöstä tai muustakaan ei pystynyt menun perusteella päättelemään mitään. Odotan siis innolla noidenkin ruokien näkemistä, minkä jälkeen aion vasta päättää, mitä juuri sinä sunnuntaina mieleni tekee! ;)

Pelkkää syömistä Taste of Helsinki ei kuitenkaan ole, vaikka toki siihen ja sen ympärille se tietysti keskittyykin. Ohjelmassa on myös ammattikokkien kokkausnäytöksiä, joissa he mm. jakavat huikeita kokkausvinkkejään yleisölle. 

Kuva lainattu elle.fi -sivuilta. Otettu viime vuoden Taste of Helsinki - tapahtumassa.
Taste of Helsinki - tapahtuman hauska yksityiskohta on myös oma "rahayksikkö", markka, joka on ainut käypä valuutta festivaalialueella. Yksi markka vastaa yhtä euroa ja festivaalin annosten hinnat pyörivät n. 5 markan tienoilla. Markkoja saa vaihdettua itse tapahtumapaikalla sijaitsevassa pankissa tai kiertelevillä rahanvaihtajilla! Ilman pääsylippuja ei juhla-alueelle kuitenkaan pääse, vaan liput voi ostaa etukäteen täältä tai vaihtoehtoisesti suoraan tapahtuma-alueen portilta! Hinnat alkavat 17 eurosta ja voit lisäksi ostaa lippupaketteja, jotka sisältävät valmiiksi myös tietyn summan edestä markkoja. Vaikka festivaali ei olekaan sieltä halvimmasta päästä ja tietää taattua rahanmenoa, uskon sen kuitenkin yllättävän niin minut kuin Markuksenkin vielä erittäin erittäin positiivisesti eikä raha tule olemaan todennäköisesti ensimmäisenä mielessä alueella kulkiessa ja uskomattoman hyvältä kuulostavia annoksia maistellessa. 

Lisää Taste of Helsinki - fiilistelyjä luvassa reissumme jälkeen ensi viikolla! ;)

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti