sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Terveelliset proteiiniporkkanamuffinit

Kun pääsykokeet oli vihdoin reilu viikko sitten taputeltu, halusin päästä tekemään jotain, mitä en ollut hetkeen voinut "kiireiltäni" tehdä. Ensimmäinen, mitä tuli mieleeni, oli leipominen. Viikonloppuna oli edessä myös Roosan ylioppilasjuhlat, joiden varjolla pääsin myös toteuttamaan tuota luovaa leipomisvimmaani. Olin kuitenkin jo jossain aivojeni sopukassa päättänyt haluavani leipoa ja sen varjolla myös syödä jotain hyvää, mitä en ole pitkiin aikoihin syönyt, joten päätin leipoa Fast:in Proteiinileivonnaisia - vihkosesta proteiiniporkkanamuffineja.


Ohje oli pitkä mutta samalla erittäin helppo toteuttaa. Sovelsin kuorrutteen reseptin oman mieleni mukaan, koska meidän kaapista ei noin extempore löytynyt kaikkea tarvittavaa. Oli niin ihanaa syödä porkkanamuffineja pitkästä pitkästä aikaa ja maku oli juuri sellainen, kuin olin odottanutkin. Samalla ravintoarvot olivat kohdillaan ja tiesi syövänsä jotain terveellistä. Tällä kertaa ei siis tarvinnut porkkanamuffineja syödessä TEESKENNELLÄ niiden olevan terveellisiä silllä varjolla, että ne-sisältävät-porkkanaa-niiden-pitää-siis-olla-terveellisiä. Lopputulokseen olin tyytyväinen niin makunsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta, vaikka toteutus jäikin aika yksinkertaiseksi. Näitä koristellessa tuli kuitenkin heräteltyä sitä aivojen luovaa puolta, jota tultiin tarvitsemaan yo-kekkereiden aikaan! ;)



Jos jotain negatiivista reseptistä pitää sanoa, niin ÄLKÄÄ käyttäkö MISSÄÄN NIMESSÄ muffineissa muffinivuokia. Voin kertoa, että tuo tatina ei tule lähtemään niistä irti. Oli siis kaksi vaihtoehtoa, joko syödä muffini papereineen päivineen tai poistaa paperin mukana melkein puolet muffinista. Minä toteutin sellaista mix-vaihtoehtoa, eli selluloosaa joutui ruuansulatuskanavaani aika tavalla muffinin mukana, mutta jäi sitä toki lautasellekin. Tämä oli siis varoituksen sana. Muistakaa voidella ja jauhottaa leivosvuuat hyvin!!!



Ainekset:

Pohja:
175 g porkkanaraastetta
1 kananmuna
55 g valkuaista tetrasta
tai
n. 1½ kananmunan valkuaiset
15 g kookosöljyä
1/4 dl steviaa
1/4 dl rasvatonta maitoa
40 g Fast Cook-Bake-Cake -proteiinijauhetta
15 g mantelijauhoa
15 g kookoshiutaleita
15 g mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl psylliumia
ripaus ruususuolaa
1½ tl kanelia
ripaus kaardemummaa

Kuorrute:
1 prk Philadelphia tuorejuustoa (kevyt)
steviaa
vanilja-ekstraktia
pekaanipähkinöitä
kanelia

1. Raasta porkkanat. Sekoita porkkanaraaste, kananmuna, valkuainen ja kookosöljy keskenään. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet porkkanaraasteseokseen pikkuhiljaa vuorotellen maidon kanssa. 

3. Voitele ja jauhota (esim. kookosjauholla/kookoshiutaleilla) muffinivuuat tai isompi irtopohjavuoka HYVIN! Painele taikina muffinivuokien tai irtopohjavuuan pohjalle.

4. Paista muffineja uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes taikinaa ei tartu enää hammastikkuun kypsyyttä kokeillessasi. Vuuassa paistoaika on tietysti muffinivuokia pitempi! Peitä vuuan pinta tarvittaessa leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

5. Jäähdytä muffinit hyvin.

6. Kuorrutetta varten sekoita tuorejuuston rakenne rikki. Lisää tuorejuuston joukkoon vanilja-ekstraktia ja steviaa oman maun mukaan.

7. Kuorruta jäähtyneet muffinit tuorejuustokuorrutteella ja koristele esimerkiksi pekaanipähkinöillä ja ripauksella kanelia.

Tässä muffinierässä oli energiaa n. 170 kcal/100g ja proteiinia huikeat 12,7 g/100g (eivät sisällä kuorrutetta!). Näitä pystyi siis hyvällä omalla syömään terveellisenä herkkuna, suosittelen! :)




Uusia herkkuhetkiä suunnitellen,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti