torstai 26. kesäkuuta 2014

Kikherneitä kahdessa salaatissa ja kipeilyä kahden edestä

Heippa!

Kirjoitinkin juhannustarinani yhteydessä olleeni juhannuksen aikaan suhteellisen kipeä kokien kaikki inhottavimmat perustaudit, joita maa päällään kantaa. Nyt tällä viikolla töihin palaamisen jälkeen kolme meistä työntekijöistä sairastui uudestaan (olimme siis kaikki ennen juhannusta/juhannuksena kipeitä) johonkin uuteen tautiin, joka tällä kertaa sisälsi hurjaa kurkkukipua, semi-tukkoisen nenän ja käheän äänen. Minulla mukaan mahtui myös pirullinen päänsärky ja pieni lämmön nouseminen. Tämä viikko on siis maanantaita lukuunottamatta kulunut iltaisin sohvan äärellä nauhoitettuja leffoja ja tv-sarjoja katsellen ja pikaista paranemista toivoen. Eilen uskaltauduin jo lähtemään pyörällä kauppaan ja ei olo ainakaan tuosta reissusta kärsinyt. Pikku hiljaa alkaa tämäkin tauti olla selätettynä ja pääsen toivottavasti jo huomenna töiden jälkeen kiinni rautaan ja voimatreeniin!

Koska sairastelu on vienyt "kaiken kivan" elämästäni, saatte nyt tällä viikolla tuta sen nahoissanne erilaisten ja erinäisten reseptien muodossa. Tavallisesti tällaisessa semi-flunssassa tunnen itseni kokoajan nälkäiseksi, mikä ei tietenkään ole painonhallinnan kannalta kovinkaan hyvä juttu. Olen nytkin päätynyt antautumaan mielitekojen armoille, mutta tällä kertaa vähän terveellisemmin kuin ennen. Ennen olisin hakenut kaapista levyn suklaata ja mussuttanut sen onnellisena alusta loppuun, yksin. Nyt kuitenkin päätin selailla erilaisia ruokalehtiä ja -blogeja ja tyydytin mielitekojani ihanalta kuulostavilla resepteillä, kun kerran kotona olin ja oli aikaa kokata. Tiistaina taisin syödä iltapalaksi ihania proteiinipannareita, joiden ohjeen löysin *rumpujen päristystä* INSTAGRAMISTA. Lisäksi löysin uuden herkkuruuan, nimittäin kikherneet ja juuri, kun olin päässyt postaamasta salaattipostauksen, jossa kerroin, etten juurikaan perusta salaattiresepteistä, löysin maailman ihanimman kikhernesalaatin reseptin ja päädyin kokeilemaan sitä samantien. Ja hyvää oli! En myöskään kajonnut salaatin reseptiin kovinkaan paljon, minkä lisäksi lopputulos näytti lähes samalta kuin alkuperäisessä kuvassakin! Nice!

Koska ihastuin kikherneisiin välittömästi, helposti erinäisiin ruokiin addiktoituva kun olen, päätin googletella sen varalle, että löytäisin jonkun toisenkin hyvän salaattireseptin, jossa kikherneet olisivat edellisen tavoin sankarin roolissa. Ja totta kai googlesta nyt yhden salaattireseptin löysi! Tuota salaattia pääsin tekemään tänään päätyön ja näytteenottoharrastuksen välissä ja otin sitä samantien mukaan odottamaan päivällisaikaa. Ja nyt päivällisen syötyäni sulattelen vielä hetken lopullista mielipidettäni tuosta salaatista. Korianterin ja sipulin maut olivat nimittäin aika hyökkäävät, mutta muutaman haarukallisen jälkeen siihenkin alkoi jo kummalla tavalla tottua. Tämä salaatti pääsee siis Do It Again - listalleni, for sure! 

Olen jotenkin niin pinttynyt tapoihini, että pidin todella outona kikhernesalaattia, jossa ei ollut yhden yhtä salaatinlehteä. Eihän sellainen voi olla salaatti, eihän? Mutta tokkopa voi! Ainakin hyvää se oli ja olin valmis pilkkomaan samat ainekset purkkiin heti vanhojen loputtua. Suosittelen testaamaan!

Ensimmäisen reseptin löysin How Sweet It Is - blogista, joka on muuten ihan sairaan ihana blogi ihan vain katseltavaksi ja selailtavaksikin. Kirsikkana kakun päällä olen löytänyt blogista jo useita reseptejä, joita on vain PAKKO kokeilla, kun viikonloppuna on ylimääräistä aikaa.

Toisen reseptin bongailin tosiaan googlen kautta Kaikki äitini reseptit - blogista, mutta muokkasin reseptiä hieman omiin tarpeisiini sopivaksi. Perusidea omassa salaatissani oli kuitenkin sama kuin alkuperäisessäkin: paljon valkosipulia, korianteria, fetaa ja kikherneitä. En ollut koskaan ennen vieraillut kyseisessä blogissa, mutta tuon kohtalokkaan googlauksen jälkeen aion jatkossa alkaa tutkia Kaikki äitini reseptit - blogia tarkemmin!

Olen täällä joskus maininnutkin, että minunkin blogiani voi seurata tuolla Bloglovinin puolella, jossa voi siis myös seurata tuhansia ja tuhansia muitakin (ulkomaisia ja supisuomalaisia) kaikkien genrejen blogeja. Suosittelen klikkaamaan Bloglovin:in puolelle tästä ja seuraamaan itseään kiinnostavia blogeja helposti ja vaivattomasti. Itse ainakin lueskelen tylsyyden iskiessä juuri bloglovinia, josta pystyy helposti valikoimaan, minkä genren/genrejen blogien uusimpia/suosituimpia päivityksiä haluaa selailla. Juuri fitness- ja ruokablogien suosituimpia päivityksiä seuraamalla olen löytänyt mitä ihanimpia ja eksoottisimpia reseptejä kokeiltavaksi meidän koekeittiöömme.

Pssst! Edellä mainitsemani kaksi ruokablogia löytyvät myös Bloglovin:ista! ;)



Kikherne-maissisalaatti:

Tarvitset:
1 prk kikherneitä
1 iso kevätsipuli
½ pss pakastemaissia
1 iso tomaatti
pala kurkkua
kourallinen tuoretta basilikaa
nippu tuoretta ruohosipulia

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1½ rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Siirrä valutetut herneet salaattikulhoon.

2. Hienonna keväsipuli. Mikrota pakastemaissia, kunnes se on juuri ja juuri sulanutta. Älä kuumenna liikaa.

3. Kuutio tomaatti tavallista suuremmaksi kuutioksi (omani on usein todella todella pientä). Tomaattia voi lisätä salaattiin reilummin kuin yhden tomaatin verran tai voit vaihtoehtoisesti käyttää purkillisen kirsikkatomaatteja ja halkoi ne kahteen tai neljään osaan. Pilko kurkku samankokoisiin kuutioihin, kuin pilkoit tomaatitkin.

4. Yhdistä kaikki pilkotut ainekset salaattikulhossa. Hienonna lopuksi joukkoon basilika sekä ruohosipuli. Sekoita salaatti sekaisin.

5. Valmista kastike: Sekoita keskenään oliiviöljy, valkoviinietikka ja hunaja. Purista valkosipulinkynsi valkosipulipuristimella hienoksi. Purista sitruunan puolikkaasta mehu ja lisää valkosipulin kanssa oliiviöljy seokseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

6. Annostele vinaigrette joko salaattiannoksen päälle erikseen tai sekoita salaattikulhoon koko salaattimäärän joukkoon. Toimii varmasti kummallakin tavalla, mutta annostelin itse kastikkeen salaattiannokseni päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

Energia- ja protskuhömpät: Energiaa tässä salaatissa oli sataa grammaa kohden n. 76 kcal ja proteiinia n. 3,3 grammaa. Kastikkeen energiasisällön laskeskelin oman tarpeeni vuoksi erikseen: energiaa: 389 kcal/100g, proteiinia: 0,8 g/100g.



Kikherne-korianteri-feta -salaatti:

Tarvitset:
1 prk kikherneitä
1 iso kevätsipuli
2 valkosipulinkynttä
½ - 1 prk valkosipuli-persilja fetakuutioita (3%)
2 isoa tomaattia
iso pala kurkkua
nippu korianteria
nippu persiljaa

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna kevätsipuli ja purista valkosipulinkynnet.

2. Pilko tomaatit ja kurkku suhteellisen isoksi kuutioksi. Sekoita kaikki pilkotut ainekset keskenään.

3. Hienonna salaatin joukkoon korianteri ja persilja. Murenna joukkoon lopuksi fetakuutiot. Sekoita salaatti.

4. Tarjoile ja nauti! ;)

Ja ne energiat ja proteiinit: Tämä salaatti oli edeltäjäänsä kevyempi eikä vaatinut hunnukseen minkäänlaista kastiketta. Toki edellisen salaatin kastiketta voisi kokeilla yhdistää myös tähän jälkimmäiseen... Uskoisin senkin liiton nimittäin toimivan paremmin kuin hyvin. Energiaa tässä salaatissa oli n. 46 kcal/100g, proteiinia n. 3,8 g/100g ja makua sitäkin enemmän!

Ihania kokkaushetkiä teidänkin koekeittiöihin,


Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti