torstai 5. kesäkuuta 2014

Kesäkurpitsa- ja porkkana"spagetti" julienneleikkurilla

Heippa!

Lupailin eilen illalla terveellisiä lounas- ja päivällisreseptejä kesäkuumalle ja nyt aion jakaa intoni tästä huikeasta minut koukuttaneesta välineestä nimeltään julienneleikkuri. Leikkurihan tämä ei tosin käytännössä ole, vaan näyttää ihan perunankuorimelta, jossa molemmat terät on korvattu sahalaidoille, jotka leikkaavat kasviksista suikaleita. 


Luin julienneleikkurista ensimmäisen kerran jotain blogia selaillessani ja halusin välttämättä ja tavoilleni uskollisena myös välittömästi saada tuon kapistuksen käsiini. Tehtävä ei kuitenkaan ollut niin helppo ja yksinkertainen, sillä tavallisesta marketista moista kapinetta ei hevillä löydä. Sysäsin vastuun julienneleikkurin löytämisestä siis äidilleni, joka juuri sopivasti oli kysellyt nimipäivälahjatoiveitani: julienneleikkuri. Äiti oli toki kieränyt aluksi samat putiikit kuin itsekin olin kolunnut läpi, kunnes hän oli Raumalta Annen Astiakaupasta saanut haluamansa. Nimipäiväni oli heti toukokuun alussa, mutta sain leikkurin käsiini juuri ennen touko-kesäkuun vaihdetta, sillä Annen Astiakaupassakaan leikkureita ei ollut ollut valmiiksi hyllyssä odottelemassa ostajia (kuulin kuitenkin juttua, että hän olisi niitä sinne nyt muutaman tilaillut, jos joku muukin vaikka moisesta innostuisi!!). Kunhan yo-juhlat olivat kunnialla ohi, pääsin vihdoin testailemaan, miltä kesäkurpitsa- tai porkkana"spagetti" oikeasti maistuu ja voiko sillä oikeasti muka korvata spagetin kärsimättä valinnastaan tippaakaan?!

Leikkurin käyttö on ihan sairaan yksinkertaista. Porkkanasta kuoret pois ja eikun leikkelemään. Kesäkurpitsasta ei tarvinnut edes poistaa kuoria, vaan siivutin sitä kuorineen päivineen lautaselle. Leikkuri toimii siis aivan samalla periaatteella kuin kuorimaveitsikin, tällä kertaa lopputuloksena on kuitenkin hienoa suikaletta. Vesi kiehumaan ja suikaleet muutamaksi minuutiksi joukkoon. Huomasin keittoajan olevan noin parin minuutin luokkaa, sillä suikaleet pehmenivät ihan uskomattoman nopeasti tulikuumassa vedessä. Helppoa ja hyvää!


Mausta on nyt pakko mainita kaikille, jotka väittävät näiden "spagettien" korvaavan normi-spagetin "täydellisesti": porkkana maistui porkkanalta ja kesäkurpitsa vetiseltä/kesäkurpitsalta. Maussa nämä eivät siis paljaaltaan voita oikean spagetin makua, mikä on ihan loogista. Kun päälle kuitenkin kaatoi sen muutaman kauhallista jauhelihakastiketta ja keskittyi ainoastaan rakenteeseen, meni "spagetti" melkein täydestä. Joka tapauksessa ruoka oli hyvää ja julienneleikkurilla tehty "spagetti" oli erinomaista ja sopi erityisen hyvin juuri tuon jauhelihakastikkeen kaveriksi. Samalla kalorimäärät pienenivät paljon ja ruoka muuttui kertaheitolla huomattavasti terveellisemmäksi. Otin left-over:it eilen töihin lounaaksi ja "spagettien" rakenne kesti vielä seuraavana päivänä jääkaappikäsittelyn jälkeenkin mikroaaltouunikuumennuksen muuttumatta juuri ollenkaan.



Jos siis kaipaat vaihtelua siihen normaaliin spagettilautaseen, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan julienneleikkuria!! Tällä saa toki loihdittua paljon muutakin, kuin pelkkää porkkana- ja kesäkurpitsa"spagettia", joten luovuutta kehiin kaverit! ;)

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti