sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Vihannesnyytti, grilliplatter ja jalapeno-coleslaw = täydellinen kesäilta

Heippa!

Eilen illalla syötiin mahat täyteen tosi simppeliä, mutta samalla niin maukasta, kesäruokaa. Menulle mahtui otsikossakin mainitut vihannesnyytit, grillilihat sekä jalapeno-coleslaw. Kävimme torstaina viemässä mustikan tahriman valkoisen mattomme Skanssin Sol:iin pesuun ja pistäydyimme samalla Citymarketissa. Löysimme lihahyllystä kilon paketin grillilihoja, josta molemmat löysimme välittömästi omat suosikkimme. Siis paketti kainaloon ja kohti kassoja. Grilliplatter sisälsi pehmeä pippuri - marinoituja kanan sisäfileitä, fariini marinoitua possua sekä grillimarinoitua nautaa. Minä ihastuin tietysti broilereihin, Markusta kiinnosti fariini-marinadi ja molemmat iloitsimme naudan lihasta.

Suunnittelimme perjantaina ruokalistan seuraavan viikon ajalle ja lauantai-illalla näytteenottotöiden jälkeen päätimme grillailla grillilihat ja tehdä kylkiäisiksi vihannesnyyttejä sekä jalapeno-coleslawta. Markus kasasi Bauhausista ostamaansa parvekeviljelylaatikkoa (josta aion kertoa vielä lisää tällä viikolla, se on nimittäin aivan upea ja sopii meidän parvekkeelle kuin nakutettu!), joten kokkausvastuu jäi tällä kertaa minulle. Markus liittyi seuraan kuitenkin naudan päätyessä "tulille". Mahtoikohan hän oikeasti saada hommansa siihen mennessä valmiiksi vai pelkäsiköhän hän minun paistavan naudat ylitse? ;) Tähän tuskin saan koskaan rehellistä vastausta! 


Lihat olivat ihan loistavia ja maistoin loppujen lopuksi itsekin fariini marinoitua possua, joka maistui aivan yhtä hyvälle kuin tuoksuikin! Jos satutte siis näkemään moista kaupassa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Kylkeen kyhätyt vihannesnyytitkin lunastivat oikeutetusti paikkansa lihojen kyljessä. Olemme jo ehtineet tekemään tällä viikolla kahdet vihannesnyytit ja pakko myöntää, että voisin syödä niitä vaikka joka päivä! Halusimme vihannesten ja lihan kaveriksi myös jotain tuoretta, joten tein vielä jalapeno-coleslawta, joka oli ihan loistavaa sekin! Onneksi jalapeno relishiä jäi vielä yli, joten voimme tehdä tuon salaatin vielä uudestaankin! Hyvä ja tuoreempi vaihtoehto tavalliselle coleslawlle ja maistui tosi hyvälle grillilihan kaverina!


Vihannesnyytit:

Ainekset:

½ porkkana
kukkakaalia
pala kesäkurpitsaa
1 iso herkkusieni
3 uutta perunaa
½ kevätsipuli
sulatejuustoa esim. Koskenlaskija tai kevyt sulatejuustoa purkista
Ruohosipulia

Lisäksi:
Grillitomaatit 

1. Pilko vihannekset sopivan kokoisiksi palasiksi. 

2. Leikkaa tarpeeksi iso palanen alumiinifoliota ja asettele keskelle foliota muutamia paloja sulatejuustoa.

3. Kasaa vihannekset folion päälle vuorotellen sulatejuuston kanssa (kovimmat ja pisimmän kypsentämisajan vaativat vihannekset pohjalle!!) ja sulje nyytti tiiviisti.

4. Aseta nyytti esilämmitettyyn grilliin ja hauduta kypsäksi. Lisää valmiin nyytin pintaan vielä ruohosipulia.

5. Kääri tomaatteja folioon ja hauduta grillissä kypsiksi. Tarjoile nyytin seassa.


Jalapeno-coleslaw:

Ainekset:

1 porkkana
pala varhaiskaalia
1 kevätsipuli
100 g Santa Maria Jalapeno Relish

1. Suikaloi porkkana joko veitsellä tai julienneleikkurilla. Pilko kaali sopiviksi palasiksi. (Julienneleikkurilla porkkanasuikaleista tuli erittäin ohuita eikä yhtään vetisiä. Porkkanaraaste kun yleensä on liian mehukasta coleslawn joukkoon, ainakin minun mielestäni. Veitsellä leikatessa taas porkkanasuikaleet jäävät usein liian paksuiksi, ainakin minun käsissäni.)

2. Suikaloi kevätsipuli pieneksi palaseksi ja lisää kaalin ja porkkanan joukkoon sopivan kokoiseen kippoon.

3. Mittaa joukkoon jalapeno relish ja sekoita. Tarjoile grilliruokien kyljessä.


Vihannesnyytissäni oli energiaa yhteensä 220 kcal ja proteiinia n. 16,3 grammaa. Jalapeno-coleslawssa taas energiaa oli n. 52,4 kcal/100 g ja proteiinia 0,92 g/100g. Koko annoksessani lihoineen päivineen oli energiaa n. 450 kcal  ja proteiinia kertyi n. 44,4 grammaa. 

Kroppa oli ilmiselvästi hyvin kiitollinen eilisistä ruokailuista, sillä tämän päivän jalkatreeni kulki kuin unelma! ;)

Ihastuttavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti