keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Viidakko parvekkeellamme!

Heippa!

Eilen vietettiin blogihiljaisuutta, koska minä kolusin Markuksen kanssa illan Raision Kukkatalon tarjontaa läpi, minkä jälkeen istuteltiin erinäisiä asioita purkkeihin ja purnukoihin. Meidän parvekkeella on nyt siis virallisesti jälleen kesä! Lämpö kun alkaisi vielä hellimään tätä meidän lokaalia, niin kasvaminen lähtisi mahdollisimman nopeasti vauhtiin! 


Puhuin äidin kanssa pitkään viime viikolla siitä, mitä kukkia meidän kannattaisi parvekkeellemme hankkia. Äiti suositteli ensinnäkin parvekekukkia (ylläri pylläri), minkä lisäksi helppohoitoiset ja helposti hengissä säilyvät kukat liittyivät tuohon listaan. Äiti selkeästi on siis sitä mieltä, että onnistun kukkani ennen kesän loppua tappamaan, jos ne eivät ole jotain ultimaattisia selviytyjäkukkasia. Ainut kukka, jonka muistin äidin maininneen, oli miljoonakello, jota emme loppujen lopuksi kuitenkaan parvekkeellemme kelpuuttaneet. Jos minulla olisi paaljon rahaa, olisin tyhjentänyt melkein koko putiikin, niin paljon kaikkia ihania kukkasia ja tykätarpeita sieltä löytyi. Myös parvekkeemme tilavuus asetti tietysti rajat ostohimolleni ja päädyin lopulta rakentamaan yhden kukka-amppelin tähtisilmistä, yhden parvekelaatikon ruukkuneilikoista sekä muurikelloista, ostamaan yhden mansikka-amppelin sekä istuttamaan aivan ihastuttavan auringonkukan sinkkiämpäriini. Lisäksi kaivoimme loppujen lopuksi myös (suhteellisen ruman) kasvihuoneemme esiin ja istutimme sinne (sängynaluslaatikkoon) ison määrän erilaisia salaatteja. Kasvattamatta jäi vielä retiisejä, basilikaa, porkkanoita sun muita herkkuja, jotka odottavat otollista kasvatusalustaa.




Reissulla kävimme myös ostamassa "pari" säkkiä multaa. Homma karkasi taas vaihteeksi käsistä, kun punnitsimme a) paljonko multaa ylipäänsä tarvitsemme, b) minkä kokoisia säkkejä haluamme ja c) mitä säkkejä saa kaikkein halvimmalla. Loppujen lopuksi lampsimme Honkkarista ulos neljän 50 litran kesäkukkamultasäkin kanssa. Siinä saattanee olla yksi 100 litraa liikaa, mutta minkäs sille mahtaa, kun halvalla sai (T. Markus). 




Tänään ajattelin vielä tässä treenivapaata vietellessäni vaihtaa kaikkien tomaattien ruukut isompiin ja vielä ennen kello kahdeksaa matkaamme etsimään meidän parvekkeelle täydellisesti sopivaa jalallista ja puista istutuslaatikkoa, johon saisimme istutettua niitä puuttuvia herkkuja kasvamaan! 


Tyhmästi ajattelin vielä viime viikolla, että kunhan arki alkaa, keksin päivistäni hurjan määrän mielenkiintoista kirjoiteltavaa, mutta valitettava totuus on jo ehtinyt minulle paljastua kolmen työpäivän jälkeen: päiväni toistavat jatkuvasti samaa kaavaa eli töitä, salia, syömistä ja nukkumista. Eipä siitä paljoa kirjoitella. On onneksi monia asioita, joista en pääsykokeisiin lukemisen ohella ehtinyt kirjoitella. Päivänne ovat siis pelastetut! Huomenna ajattelin pitkästä aikaa päivitellä reseptejä helppoihin kesälounaisiin ja -päivällisiin, tuoreista raaka-aineista tietenkin! ;)





Ihanaa keskiviikkoa ja helteistä päivää kaikille!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti