keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Mansikka-halloumisalaatti ja balsamicosiirappi

Eilisestä pinaattivohvelireseptistä ja sen herkkullisista kuvista innostuneena päätin postailla tänään tuon vohveleiden kyljessä olleen taivaallisen salaatin ja sitäkin taivaallisemman balsamicokastikkeen reseptin tänne blogiini.

Olen aina kummoksunut salaattireseptejä ja salaattireseptipostauksia, sillä olen itse salaatin suur- ja fiiliskuluttaja. En ole ikinä onnistunut taikomaan reseptin avulla loistavaa salaattia, koska matka reseptistä lautaselle tuntuu aina olevan liian pitkä. Minulla kun on tosiaan tapana muokata salaattia alitajuisesti, vaikka kuinka olisin päättänyt toimia juuri niin, kuin reseptissä sanotaan. Lisäksi teen aina salaatin niistä aineksista, joita jääkaapista löytyy, tai joita olen edellisellä kauppareissulla fiilispohjalta kärryyn viskonut. Kun sitten sen superherkkulisen reseptin saan käsiini, jääkaapissa ei IKINÄ ole kaikkia siihen tarvittavia aineksia, mikä johtaa automaattisesti muokkaamiseen, mikä taas johtaa täysin uudenlaiseen ja erilaiseen salaattiin. Siksi mietinkin pitkään, postaanko tätä "reseptiä" tänne ollenkaan, koska en tiedä, kuinka moni tästä loppujen lopuksi perimmiltään kokee hyötyvänsä! :D 

Tällä hetkellä, vaikka sää ei ehkä tätä toteamusta tuekaan, mansikat ovat todella maukkaita ja ihania, joten tungen niitä joka viikonloppu salaattini joukkoon. Olen myös pikkuhiljaa, varsinkin näin "mansikkakaudella", halunnut lisätä erilaisia juustoja salaatteihini. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä kuin mansikat ja juustot? Lisäksi rakastan rucolan makua, joka sointuu niin kivasti yhteen mansikoiden kanssa ja tuo samalla kaivattua kirpeyttä salaattini joukkoon. Olen saanut myös "kotikasvatuksen" tuohon comboon, sillä muutamia vuosia sitten teimme vanhempieni luona usein ihan sairaan hyvää salaattia, johon laitoimme rucolan, mansikan ja mozzarellan lisäksi hapankorppuja, pistaaseja sekä sitruunamehua. Siskoni ylioppilasjuhliksi kaivoimme tuon reseptin jälleen kansiosta ja tarjoilimme sitä suolaisessa buffetissamme. Nam, nam ja vielä kerran nam. Se, jos jokin, on todellakin lempisalaattini. Harmi vain, kun pistaaseja, mozzarellaa ja mansikoita ei ihan joka päivä viitsi salaattiin laittaa. Mutta yhdistelmä elää edelleen vahvana ja käytän sitä tosiaan usein ja höystettynä muilla aineksilla, kuten tomaatilla, jääsalaatilla ja kurkulla. Pistaasit, mozzarella ja hapankorput kuulukoot niihin hetkiin, kun haluan jotakin pientä extraa salaattiini.

Jos et ole vielä testannut makeiden mansikoiden ja mietojen tai vaihtoehtoisesti hyvin suolaisten juustojen yhdistelmää, suosittelen tekemään sen viimeistään viikonloppuna! Netti on myös pullollaan muitakin ihania mansikkareseptejä, joita voi sitten hyödyntää myös salaattien osana. Voisin heittää esimerkkinä Maku-lehdestä löytyvän mansikkasinapin. Rohkeat syövät, lällikset eivät ;)



Mansikka-halloumi-rucola - salaatti:

Ainekset:

1 ruukku rucolaa
kurkkua
kirsikkatomaatteja
mansikoita
halloumijuustoa

1. Huuhtele rucola ja kuivaa esimerkiksi salaattilingolla.

2. Pilko kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit neljään osaan. Pilko myös mansikat neljään osaan.

3. Grillaa halloumi siivuina. Leikkaa grillatut siivut kuutioksi ja lisää salaatin joukkoon. 

4. Tarjoile salaatti lisukkeena tai tuhoa koko kulhollinen. Halutessasi (suosittelen lämpimästi) voit höystää salaattia balsamicosiirapilla.



Balsamicosiirappi:

Ainekset:

1 dl vettä
½ dl balsamicoa
½ dl tummaa siirappia
ripaus suolaa
mustapippuria

1. Mittaa kippoon lämmin vesi ja sekoita joukkoon balsamico ja siirappi. Sekoita hyvin. 

2. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile salaatinkastikkeena. 

Vinkki! Balsamicosiirappi maistui myös taivaallisen hyvältä pinaattivohveleiden kaverina, kun se pääsi imeytymään salaatin läpi vohveleihin kostuttaen ne sopivasti. 

Viivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti