lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kesän viikko nro 1 purkissa!

Heippa!

Eilen ei tullut taaskaan kirjoiteltua mitään, vaikka aikaa olisi ollut vaikka ja kuinka paljon. Fiilikset olivat työpäivän jälkeen korkealla, mutta salitreeni latisti tunnelmaa aikatavalla. En voi ymmärtää, mitä olen tehnyt tällä viikolla väärin, koska yhtäkkiä penkkipunnerruksen sarjapainot hiipuivat viidellä kilolla?! Viimeksi se viisi kiloa enemmän tuntui tosi kevyeltä, nyt se viisi kiloa vähemmän oli aivan hirveää p*skaa. Käsipäivä torstaina meni kuitenkin aika tavalla nappiin, joten on erittäin outoa, että rintapäivä hyytyy ja näin pahasti. Aion kuitenkin harrastaa itsetutkiskelua viikonlopun aikana ja toivon löytäväni sen jonkun pienin tai vähemmän pienen jutun, joka on syypää perjantain huonoon treeniin. Ehkä se jää löytymättä, tai ehkä se löytyy, mutta ensi viikko aloitetaan kuitenkin puhtaalta pöydältä!

Aloitettiin eilen myös sama systeemi kuin viime kesänä ja tehtiin ennen kauppaan menoa ruokalista seuraavan viikon ajaksi. Viime vuonna pystyttiin tällä systeemillä minimoimaan jääkaappiin pilaantuvien elintarvikkeiden määrä, saatiin syötyä suhteellisen puhtaasti ja ravitsevasti sekä säästettiin oikeasti rahaa, kun heräteostoksia tuli tehtyä tavallista vähemmän ja tarjousten perässä pystyi juoksemaan paremmin, kun tiesi, mitä etsi. Lisäksi työpäivien jälkeen on kiva tietää jo valmiiksi, millainen ruuanvalmistusoperaatio kotona odottaa ja kuinka nopeasti ruoka tulee päätymään lautaselle. Otan myös töihin joka päivä omat eväät lounaaksi mukaan, joten on kiva tietää myös etukäteen, jääkö ruokaa yli päivällisestä vai pitääkö sitä loihtia jääkaapin jämäantimista joku sekasikiölounas seuraavaksi päiväksi. Eilen yritettiin myös kiertää kauppoja tarjousten perässä, koska meillä oli illalla paljon aikaa, eikä kauppaostoksia ollut pakko tehdä nopeasti ja juuri siitä yhdestä putiikista.



Kesä on ruuanlaitonkin kannalta niin ihanaa aikaa. Juuri tässä hetki sitten luin eräästä blogista tekstin siitä, miten kesällä on kiva syödä tuoretta, helposti valmistuvaa ja virkistävää ruokaa. Talvisin sitä on niin paljon kotona, että pitkään haudutettavat keitot ja padat valmistuvat siinä samalla kuin huomaamatta, mutta näin kesällä ei millään viitsisi istuskella kotona hauduttelemassa lihoja kommuunikattilassa. Meidän parvekkeelle ostettiin noin vuosi sitten sähkögrilli, joka on maksanut itsensä kyllä jo jokaikisen sentin osalta takaisin. En keksi mitään kesäisempää ruokaa, kuin grilliruoka. Vaikka sähkögrilli on "vain" sähkögrilli, tulee sillä tehdystä ruuasta vain jotenkin niin kesä mieleen. Ollaankin grillailtu jo muutaman viikon ajan monta kertaa viikossa ja aiomme todellakin tehdä niin jatkossakin. Yksi ehdottomista grilliruokalemppareista on vihannesnyytit, joita tässä vesikielellä jo odottelen (koska ne kuuluvat tämän päivän ruokalistaan! ;) Makkaroita sun muita valmiita ja paljon energiaa sisältäviä ruokia en ole jostain syystä ehtinyt vielä edes kaipaamaan, vaikka ne totta kai ovat aina kuuluneet niihin kesäherkkuihin, joita vain "kuuluu syödä kesällä". Ehkäpä olen tässä puolen vuoden painonpudotusprojektin aikana oppinut jotain ruuan laadusta eikä kroppani oikeasti enää kaipaa moisia ruokia!



Painonpudotusprojekti jatkuu myös edelleen, mutta tahti on hidastunut monien juhlien ja rientojen takia jonkin verran. Paino pyörii tällä hetkellä siinä 57-58 kg:n tienoilla, mutta huomaan kroppani olevan jo paljon toukokuun alkua rasvattomampi ja lihaksikkaampi, joten painon hidas tippuminen voi selittyä myös lihaksen kasvamisella? Olen menossa viimeistään ensi viikon lopulla ottamaan asiasta selvää Turun Kevytkauppaan kehonkoostumusmittauksen merkeissä. Kiva nähdä taas pitkästä aikaa, mitä kropassa oikein on tapahtunut tässä kuluneen kuukauden aikana. Peili ainakin kertoo ihan hyvää tarinaa!

Tällä viikolla saatiin tosiaan vihdoin ja viimein meidän parvekekin kesäkuntoon. Kaikki vihannekset ja muut herkut ovat kasvamassa ja salaatit itävät jo hyvää tahtia. Tomaattien puulaatikko/kasvatuslaatikko vielä uupuu, mutta emmeköhän me senkin saa pian parvekkeelle kuljetettua! Ja multaa on muuten kulunut jo lähemmäs 100 litraa, joten enää puolet odottelee käyttöä meidän varastohuoneen puolella! ;)



Työviikko numero yksi tuli myös eilen päätökseensä, vaikka tälläkin hetkellä töissä istun. Olen niin tyytyväinen, että helmikuussa päätin ottaa vastaan kesätyön virusopin laitoksella. Koskaan ennen klo 6:10 herääminen ei ole tuntunut niin helpolta kuin viime viikolla. Joka päivä herätys tuntui toki yhtä kamalalta, mutta aika nopeasti mieliala nousi, kun muisti, mihin sitä onkaan menossa kello seitsemäksi töihin. Pipetointia. Paljon pipetointia!!!! En todellakaan luokittelisi (enkä ole koskaan luokitellutkaan) itseäni sosiaalittomaksi ja ihmiskontakteja pelkääväksi/kammoksuvaksi ihmiseksi, mutta välillä pelkkä pipetointi kaikessa hiljaisuudessa ja keskittyneisyydessä tuntuu niin hyvältä. Ja loppujen lopuksi viikon pipetoinnin jälkeen on kiva tulla päiväksi töihin näytteenottoon ja sitä jopa huomaa olevansa vähän pettynyt, kun ensimmäisen tunnin aikana ei ole nähnyt ristin sielua tässä laitoksessa. Kaikella on siis puolensa! Olin aluksi jopa peloissani siitä, miten ihmeessä jaksan yhdistää kaksi työtä koko kesän ajan keskenään, mutta ainakin näin ensimmäisen viikon jälkeen tämä tuntuu ihan loogiselta ratkaisulta. Samalla tulee yhdistettyä tämän alan monet hyvät puolet: pipetointi ja se tieteellinen ja "yksinäinen" tekeminen sekä asiakaspalvelu ja näytteenotto. Ensimmäinen työviikko on siis ollut todella mukava ja intoa riittää vaikka muille jakaa. Lisäksi pelko siitä, etten työpäivien jälkeen jaksaisi enää rientää salille, on osoittautunut ihan turhaksi, sillä motivaatiota riittää pitkälle iltaan asti! Tästä on hyvä jatkaa kohti elokuuta! :)

Eilen illalla katsottiin Markuksen kanssa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan elokuva, jonka aikana keskityin oikeasti vain sen elokuvan katsomiseen enkä mihinkään muuhun!! Tosi outoa. Yleensä kuvioissa on ollut mukana joko blogin kirjoittaminen tai pääsykoemateriaalit. Tällä kertaa keimihin mahtui mukaan vain karkkipussi ja kirsikoita, nam nam!



Ihanaa alkanutta kesää ja viikonloppua kaikille!!!


Viivi

2 kommenttia:

  1. Voisitko kysyä siskoltasi missä hän on laittanut ripsien pidennyksensä ja onko pysynyt miten hyvin ja oliko tyytyväinen? :) olen itsekin menossa pistämään ripsiä ja Roosalla on tosi kivat ripset niin olisi kiva tietää missä on pistänyt ja miten on pysynyt ja onko tyytyväinen ollut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Olen pahoillani, että vastaamisessa kesti näin tuhottoman kauan, mutta jotenkin en vain saanut aikaiseksi kysyä Roosalta näistä ripsistä! Nyt olen sen kuitenkin tehnyt! Eli ripset Roosa on ottanut Raumalla Ladybird:issä ja on pitänyt niistä kovasti! Ovat vissiin pysyneet myös hyvin, koska ei ainakaan mitään negatiivista palautetta ollut annettavaksi!

      Poista