maanantai 9. kesäkuuta 2014

Treeniterkkuja sunnuntailta!

Heippa!

Nyt kun arki on alkanut taas pyöriä tavalliseen tapaan meidän taloudessamme, treenaaminenkin on palautunut omiin tuttuihin uomiinsa. Toukokuun viimeisellä viikolla yo-juhlien järjestelyt Raumalla sekoittivat treenirytmiä ihan tosissaan, sillä jalka- käsi- ja rintatreeni jäivät kokonaan välistä. Viime viikolla treenasin tavalliseen tapaan viisi kertaa viikossa ja sain koko kropan päivä päivältä tavallista pahempaan juntturaan. Tässä taas nähdään, miten parin viikon tauko vaikuttaa treenaamista seuraavan päivän fiiliksiin. Treeni siis tosiaan kulki ehkä jopa tavallista paremmin (unohdettakoon se rintatreeni, joka oli hyvin syvältä pepusta), mutta esimerkiksi tänään herätessä kävely, istuminen, vessassa käyminen jne. tuntuu hyvin kivuliaalta ja mielelläni vain makaisin paikallani liikkumatta ja antaisin näiden reisilihasten ja takapuolen lihasten palautua omaan normaaliin olotilaansa. Mutta mitä vielä, tänään marssin tottakai normaaliin tapaan salille tekemään olkapäätreeniä!


On todella outoa, miten kahden viikon paussilla voi olla niin suuri vaikutus jaksamiseen. Tein eilen iltapäivällä jalkatreenin ja pystyin nostamaan kaikissa liikkeissä painoja noin viidellä kilolla per liike. Painojen nousu taas motivoi jaksamaan tämän järkyttävän lihaskivun ylitse ja saa jopa odottamaan tämän viikon torstain koitosta (edelleen huomioiden tämä järkyttävä peffa/reisisärky). Tämä viikko onkin taas viimeinen viikko ennen voimaviikkojen alkamista, joten nyt pitää ottaa hetkeen kaikki ilo irti "pitkistä" sarjoista ja "pienistä" painoista, sillä ensi viikosta alkaen mennään taas pitkästä aikaa kovilla otteilla ja todennäköisesti entistä kipeämmillä lihaksilla.


Tällä viikolla vielä treenaan jalat näin:

3 x 12 toistoa molemmin jaloin takareisiliike junglessa (alataljassa)
3 x 12 toistoa molemmin jaloin pakarapotku junglessa (alataljassa)
3 x 12 toistoa syväkyykky smithissä (kiskopunnerruslaite)
3 x 12 toistoa sumokyykky smithissä (kiskopunnerruslaite)
3 x 10 toistoa molemmin jaloin askelkyykky käsipainojen kanssa takajalka laudalla
3 x 12 toistoa pohjeliike smithissä (kiskopunnerruslaite) pohjelaudan kanssa
Hyvät venyttelyt


En ole sitten viime jalkapäiväpäivityksen tehnyt juurikaan muutoksia jalkapäivän treeniohjelmaan. Eilen lisäsin mukaan tuon pohjeliikkeen, koska omat pohkeeni näyttävät nykyään muun kropan rinnalla aika rimppakintuilta ja voi pojat! Tuosta liikkeestä tulee jatkossa jalkapäivieni kohokohta ja lempiliike! Se pystyy jopa syrjäyttämään takareisiliikkeen junglessa ja sumokyykyn smithissä ja siihen vaaditaan jo paljon! Kaikkein eniten minua hämmästytti pohjeliikkeen teho jalkoihin kokonaisuudessaan, sillä pohkeita enemmän polttelivat pakarat!!!! Treeniohjelmassa muutoksia on tapahtunut tosiaan lähinnä painoissa, jotka alkavat olla sillä tasolla, millä olivat ennen polven rikkoutumista ja keppeilyä. Jee!

Yes please!
Mutta se jalkatreenistä, ensi viikolla kirjoittelen sitten lisää maksimitreenien tiimoilta. Siitä voi nimittäin tulla hurjaa!

Kuralan kylämäellä riitti jopa minulle, kaupunkilaiselle, katseltavaa! Paljon söpöjä lambeja, joiden söpöys katosi siinä vaiheessa, kun ne alkoivat päästellä möreitä bää - ääniä.

Ja raukat olivat varmaan kuulleet, että ruoho olisi vihreämpää aidan toisella puolella. Kuten ehkä näette, asia ei kuitenkaan ollut niin.
Kävimme sunnuntai-illalla vielä ihanan ilman rohkaisemina kävelemässä Kuralan kylämäen ja Aurajoen läheisyydessä lähinnä ihailemassa maisemia ja nauttimassa ihanasta kesäillasta. Vaikka ollaan nyt yhdessä asuttu Turussa jo yli vuoden ja itse olen majaillut jopa ihan Kuralan kylämäen läheisyydessä aikoinaan, emme ole kumpikaan tulleet ajatelleeksi, miten kaunista luontoa voi Turustakin löytää ja vielä suhteellisen läheltä keskustaa. Siis aivan uskomatonta! Kuljettiin kumpikin suurin osa ajasta suu auki ja kaikessa hiljaisuudessa ihailtiin maisemia ja kuunneltiin kaunista linnunlaulua, jota ei tullut yksikään auto peittämään tai pilaamaan. Kaunista ja puhdasta luontoa ja vielä niin lähellä. En voi kylliksi hehkuttaa!!








Nautin itse todella paljon kauniista maisemista ja sisäinen keittiöbiologini herää aina henkiin nähdessään kauniita kukkia ja muita siistejä "luonnonilmiöitä". Tällä kertaa bongasimme koko kävelyreittimme matkalta tuomenkehrääjäkoin tuhoamia tuomia, mitä en ole ilmiönä koskaan ennen nähnyt! Toki puiden alitse kävelemisen jälkeen minulla oli, pakko myöntää, koko ajan sellainen olo, että joka paikka kutisi ja toukkia vipelsi niskassa ja hiuksissa ja paidan alla ja ja ja.. Sen siitä saa, kun käy liian uteliaaksi.




Jos siis satutte liikkumaan Turussa ja varsinkin Nummen ja Kuralan suunnalla, suosittelen ottamaan suunnaksi Aurajoen rannan, voitte vaikka yllättyä Turun kauneudesta! ;)





Iltalenkki piristi mieltä kummasti ja jalat saivat samalla hieman palauttavaa "treeniä". En edes halua tietää, missä kunnossa jalkani olisivat tällä hetkellä, jollemme olisi eilen lähteneet vielä reippailemaan! Päätimme myös palata tuonne Aurajoen rantaan vielä uudestaankin ja ehkä tutkiskella lähimaastoa joko kävellen tai pyöräillen. Sitä ei nimittäin näköjään koskaan tiedä, mitä lähestulkoon nenän alta voi löytyä!

Nauttikaa kaikki ihanasta auringonpaisteesta ja lämmöstä nyt kun se kerrankin on Suomessa mahdollista,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti