perjantai 5. joulukuuta 2014

5. luukku {Joulupukki}

Heippa!

Teemaan sopivasti minäkin tulen tänään illalla näkemään joulupukin ensimmäistä kertaa tänä vuonna, kun Neo-talon pikkujoulut pärähtävät käyntiin klo 19. Koska minun ja joulupukin kohtaaminen tapahtuu vasta tänään, en pysty tähän postaukseen kirjoittamaan vielä mitään konkreettista hänestä. Joulukuun viidenteen päivään mennessä joulupukin lahjuksiakaan ei ole vielä ihan hirveästi meidän käsiin joutunut, joten niistäkin on nyt tässä kohtaa turha alkaa turisemaan. 

Tämän luukun sisältö tuotti siis näin aikaisessa vaiheessa joulukuuta jonkin verran päänvaivaa, mutta loppujen lopuksi Markuksen innoittamana päätin kirjoittaa meidän mielestämme parhaista joulupukki aiheisista elokuvista. Kun tässä vaiheessa joulukuuta listaa ehdottomasti parhaat jouluelokuvat, tulee niistä edes jokin katsottua ennen aattoa!


1. Joulupukki ja noitarumpu.


Tämä elokuva on ollut minulle samanlainen jouluperinne, kuin useimmille on jouluaattona televisiosta tuleva Lumiukko. Tässä välissä sopii varmaan myös myöntää, etten ole ikinä katsonut kyseistä jouluelokuvaa, hups. Mutta joulupukki ja noitarumpu...maailman paras lastenelokuva! Ainakin jouluaiheinen sellainen. Tai ainakin minun mielestäni. Mauri Kunnaksen piirtämät hahmot ovat aivan ihania ja tarinakin on ainakin minun makuuni edelleen ihan loistava! Eikä todellakaan nyt unohdeta sitä kaikkein parasta biisiä koko elokuvassa: Joulupukin töissä! Tulisipa jo joulu ja joulupukki ja noitarumpu!

2. Napapiirin pikajuna.


Tämän elokuvan näin ensimmäistä kertaa monen monta vuotta sitten, kun Roosa sai sen joulupukilta lahjaksi. Sitä sitten katsottiin koko perheen voimin joulupäivänä ja minuun tämä elokuva upposi kuin veitsi voihin. Piirretyt jouluelokuvat selkeästi uppoavat minulle paremmin kuin "oikeasti näytellyt". Tässä elokuvassa kuitenkin parasta tarinan lisäksi oli se, miten Tom Hanks oli tehty piirrettynä hahmonakin ihan Tom Hanksin näköiseksi. Kannattaa katsoa! Uppoaa niin lapsiin kuin aikuisiinkin!

3. Grinch.


Legendaarinen jouluelokuva, joka innostaa joka vuosi yhtä paljon. Harmi vain, etten omista tätä elokuvaa DVD:llä, joten se jää useimpina vuosina kokonaan katsomatta. Tarina on kuitenkin lämminhenkinen ja jaksaa kiinnostaa ja hätkähdyttää vielä aikuisenakin. Jos tänä vuonna vaikka kaivaisi tämän elokuvan jostain videovuokraamon hyllystä esiin ja laittaisi pyörimään! Kukapa ei nyt Jim Carreyn huumorista innostuisi! :)

4. Saiturin joulu.


Vaikkei tämä elokuva nyt varsinaisesti joulupukkiaiheinen olekaan, kuuluu se silti jossain muodossa minun lempijouluelokuvien listaan. Kyseessä on kuitenkin jouluhenkinen elokuva, joten laskettakoon se nyt ainakin tällä kertaa tähän listaan. Olen käynyt tätä tarinaa katsomassa pariinkin kertaa saksalaisessa teatterissa ja muistaakseni olen myös tämän kyseisen vuonna 2009 tehdyn elokuvankin katsonut. Aion kuitenkin ehdottomasti verestää muistojani tänä vuonna ja katsoa tämän elokuvan niin pian kuin mahdollista! P.s. Jim Carrey! P.p.s Piirretty! ;)

5. Markuksen favourite : Rare Exports Genuine Father Christmas Provider.


Tästä voi jokainen sitten lyhytelokuvan muodossa opiskella, mitenkä ne suomalaiset joulupukit koulutetaan villijoulupukeista ihaniin ja huomaavaisiin joulupukkeihin, jotka sitten jouluisin pyörivät ympäri maailmaa kauppakeskuksissa jututtamassa pikkulapsia! ;)

Tässä siis vähän aineistoa, jonka pohjalta voi inspiroitua vaikka tulevana viikonloppuna esimerkiksi itsenäisyyspäivän kunniaksi! :) Nyt minä lähden laittautumaan illan rientoja varten valmiiksi! 

Huomiseen,
Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti