maanantai 22. joulukuuta 2014

22. Luukku {Piparit}

Heippa!

Kaksi yötä, enää kaksi yötä jouluun! Ihan hurjaa! Miten aika rientääkään näin nopeasti. Meillä alkaa näillä näppäimillä myös reissumme viimeinen päivä täällä Münchenissä. 

Olen postaillut pitkin joulukuuta reseptejä erilaisiin pipareihin ja herkkuihin. On jotenkin outoa, että tämä pipari-luukku on jätetty näin myöhäiseen vaiheeseen. En kuitenkaan anneta sen häiritä, vaan annan teille vielä pari erilaista reseptiä kokeiltavaksi! Varsinkin jälkimmäinen on nopea tehdä, joten piparit voi pyöräyttää vaikka tänään 22.12! Herrasväen leivät vaativat hieman pidempää pinnaa, mutta ovat silti vielä tehtävissä!

Herrasväen leipien ohjeen löysin Maku-lehden numerosta 7/2013, jossa nämä herkut modernisoitiin ja täytettiin itsetehdyllä karpalohillolla. Minä kuitenkin päätin tehdä niitä ihan perinteisiä versioita, vaikkakin jätin keksit kuorruttamatta sokerilla. 

Suklaapipareiden reseptin bongasin Chocolate Coverd Katien blogista. Nämä ovat tosiaan todella helppoja ja todella todella hyviä! Nam!


Herrasväen leivät:

Tarvitset:
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Lisäksi:
sokeria koristeluun
vadelmahilloa

Tee näin:

1. Vaahdota pehmeä
 voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna edelleen vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kääri taikina kelmuun. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

3. Kauli taikina n. ½ cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä pyöreällä muotilla ympyröitä ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. 

4. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Ota piparit pois uunista ennen kuin ne alkavat muuttua ruskeiksi. Pieni rusketus reunoissa on sallittua! Jäähdytä hieman.

5. Jos haluat hunnuttaa piparit sokerilla, kaada sokeri lautasella ja dippaa piparit siinä niiden jäähdyttyä hiukan. Jos et halua sokeria pintaan, anna pipareiden jäähtyä kunnolla.

6. Täytä jäähtyneet piparit hillolla.


Kuva on lainattu Chocolate Covered Katien sivuilta, koska en epähuomiossa ottanut omista luomuksistani kuvia. Omani olivat kuitenkin kookoksisemman näköisiä, eli en mikrottanut seostani ihan näin mössöksi kuin Katie on tehnyt. Omani muistuttivat siis enemmän kokosmakroneja kuin näitä pikkuleipiä. 
Suklaa-piparminttu-kookospiparit

Tarvitset:

1 rkl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 cup kookoshiutaleita
½ cup + 2 rkl kookosmaitoa
3 rkl vaaleaa siirappia
1/4 tl piparminttuaromia
ripaus suolaa
suklaata koristeluun

Tee näin:

1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja sekoita. 

2. Mikrota seosta muovikulhossa 2 minuutin ajan. Sekoita massa tasaiseksi ja mikrota vielä vähintään minuutin ajan.

3. Siirrä teelusikoilla massaa pellille kasoiksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. 

4. Jäähdytä piparit kunnolla ennen niiden irroittamista pellistä, sillä ne jäävät todella kosteiksi! Lämpiminä ne hajoavat siis käsiin. 

5. Jos tahdot, voit sulattaa suklaata ja kastaa pipareiden pohjat sulaan suklaaseen. Anna suklaan jähmettyä ja nauti!

Tässä siis viime hetken piparivinkit jouluun! Nauttikaapa vielä tästä joulunalusajasta, sillä seuraavaan vastaavaan on taas pian vuosi aikaa! ;)

Viivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti