tiistai 16. joulukuuta 2014

16. Luukku {Koristeet part 2}

Heippa hei!

Tuki- ja liikuntaelimistön rakenne ja toiminta - tentti on nyt vihdoin ohi! Oli yksi pelottavimmista tenttikokemuksista ikinä, pakko myöntää. Tentti sinällään oli suhteellisen helppo, muutamaa hankalaa kysymystä lukuunottamatta. Tentistä ikävän teki sen toteutustapa. Tarkoituksena oli vastata kysymys kerrallaan 47 kysymykseen, minkä jälkeen vastausvaihtoehtomme rekisteröitiin äänestyskapuloilla sähköiseen järjestelmään samalla tavalla, kuin Haluatko miljönääriksi - ohjelmassa yleisö rekisteröi Kysy yleisöltä - osion vastaukset sähköisesti. Inhottavinta oli, kun ensimmäisen ja viimeisen kysymyksen välillä oli aikaa enemmän kuin 1½ tuntia. Tavallisessa tentissä kaikki kysymykset ehtii lukea läpi maksimissaan 10 minuutissa, minkä jälkeen voi alkaa rauhoittua ja alkaa vastata kysymyksiin mieleisessään järjestyksessä. Nyt jännitys kesti alusta loppuun, koska kysymykset nähtiin yksi kerrallaan. Ei ollut kyllä minulle sopiva tenttityyli ollenkaan! Priimaa sieltä silti taisi tosin tulla! :D

Nyt, kun tentti on vihdoin ohi, voi kirjat heittää hetkeksi nurkkaan ja nauttia joulunalusajasta täysin siemauksin. Tänään kotiin tultuani päätin heti kovalla vimmalla pyyhkiä koko asunnosta pölyt, järjestellä tavarat omille paikoilleen ja pestä vielä vessankin. Markuksen hommaksi jää imurointi, koska hän on saanut valita imurin, joka jostain syystä vihaa minua sydänjuuriaan myöten. Tein kuitenkin kaiken muun, joten tämä olkoon oikeutettua. Siivoamisen jälkeen laitoin joululaulut soimaan ja aloin kokkailla ihania jouluherkkuja. Lopulta keittiön täyttivät ihanat tuoksut ja lopputuloksena pöydällä odotti suklaamakroneja sekä Daimfudgea. Oi nam!

Teimme tänään myös jotain hyvin omituista ja hullua. Kävimme nimittäin Prismassa tekemässä jouluruokaostokset. Lähdemme siis reissuun ylihuomenna aamuyöllä ja palaamme vasta 23. päivä, joten kaikki mahdollinen piti ostaa jo nyt ennen matkaa. Kinkkua tuskin olisimme saaneet enää jouluaaton aattona ja sama kohtalo olisi todennäköisesti odottanut moinien muidenkin jouluruokien kanssa. Päivämäärät menevät tällä hetkellä jo kivasti loppuvuoteen tai jopa vuoden alkuun, joten ostosten tekeminen oli yllättävänkin helppoa. Mutta ei siitä sen enempää. Sanon vain, että jääkaappi on täynnä riisipuuro-, kinkku- ja rosolliaineksia. Kyllä joulu nyt tulla saa!

Palataanpa takaisin joulukalenteriin. Tänään luukusta paljastui jälleen koristeet. Viime kerralla englanninkielinen vastine tuolle sanalle oli "Decorations" ja tällä kertaa "Ornaments". Tämä osui sopivasti päivään, jona pystytimme kuusen olohuoneeseen ja aloimme pikkuhiljaa valmistautua jouluun. Juttelinkin aiemmin jo koristeista, joita olemme kantaneet mukanamme ulkomailta ja ajattelin laittaa vielä muutaman kuvan juuri noista muistoesineistä.


Yksi Stuttgartista ostamistamme lumihiutaleista.
Salzburgista ostamamme maalattu kananmuna.
Samainen kananmuna toiselta puolelta!
Münchenin tuliainen viime vuodelta.
Lumiukon pää Villachista vuodelta 2012.
Suurin osa koristeistamme on ostettu Ikean ja Bilteman viime hetken hyllystä. Valotkin ovat juuri siitä samaisesta laarista ja siksi tyydyimme aikoinaan 50 pikkulamppuun. Nyt, kun laitoimme valot paikoilleen, muistimme taas, miksi ensi vuonna pitäisi käydä ostamassa tuplamäärä lamppuja. Kultainen ja punainen valikoituivat kuusemme väreiksi viime vuonna, koska minusta juuri nuo värit ovat niitä joulun värejä. Ehkä muutaman vuoden päästä haluan välttämättä sinistä ja hopeaa sekä lasia, mutta tällä hetkellä nautin juuri näistä koristeista!



Tein muutama viikko sitten koristeita myös itse. Näistä ajattelin kertoa muutaman päivän päästä enemmän, mutta laitan kuitenkin jo muutaman kuvan, koska ne ovat mielestäni kovin nättejä!




Nyt siirryn nauttimaan ensimmäisestä vapaaillasta pitkään aikaan. Palataan taas huomenna!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti