maanantai 15. joulukuuta 2014

15. Luukku {Lämpö}

Heippa!

Joulukuun 15. päivä, päivä ennen TLRT:n lopputenttiä ja kolme päivää ennen Saksan reissulle lähtöä. Tänään kävin myös siellä kilpirauhasen ultraäänitutkimuksessa ja lopputulos oli tällä kertaa tavallista onnellisempi. Kilpirauhasen palpoimisen yhteydessä tuntunut kyhmy taisikin olla vain epäsymmetriaa, sillä minkäänlaista kyhmyä ei ultraäänitutkimuksessa lopulta löydetty. Sylkirauhasia myöten kaikki oli kunnossa ja tämä tilanne sillä taputeltu. Huominen tentti jännittää, joten korkea syke pistettäköön sen piikkiin.

Ulkona ei tällä hetkellä ole kovin lämmin, mutta mainittakoon, ettei siellä ole erityisen kylmäkään. Turussa ehti sataa ohut kerros lunta perjantaiyön ja lauantain aikana - juuri silloin, kun me lähdimme Raumalle nauttimaan kunnon vesisateesta ja lämpöasteista. Kun sitten palasimme viimein Turkuun, oli lähes kaikki lumi muuttunut loskaksi ja lumisade rännän ja veden välimuodoksi. Sunnuntaina olikin sitten liukasta ja niukasti pakkasta. Tänään vettä on tullut taivaan täydeltä ja maisema on kaikkea muuta kuin joulukuinen. 

Joulukalenterin luukun takaa paljastuu kuitenkin teemaksi "lämpö". Olenkin jo ehtinyt postata joulukuun aikana rakkaista villasukistani, joilla pidän itseni tavallisimmin lämpimänä. Tälläkin hetkellä jalassani on harmaankirjavat pitkävartiset villasukat, jotka pitävät näinä tuulisina ja sateisina päivinä vetävistä ikkunoista huolimatta jalkani hyvin onnellisina! 

Saimme taannoin Markuksen äidiltä lahjaksi aivan ihanan Pentikin harmaan villaisen viltin, joka on sen jälkeen ollut jatkuvasti kovassa käytössä ja vakiovaruste sohvallamme. Juuri tänään tenttiin lukiessani kääriydyin tuohon lämpimään peittoon ja palelu loppui alta aikayksikön. En tavallisesti pidä villapeitoista, koska ne kutittavat niin vietävästi, mutta tämä peitto on muuttanut mielipiteeni. Ehken voi vieläkään väittää nauttivani peiton alla loikoilusta ilman pitkähihaista paitaa, mutta harvemmin ensimmäinen lämmittelykeino toppi päällä on vilttiin kääriytyminen. Ensiapuna vedän ainakin itse sen pitkähihaisen päälle ja vasta pienen ajan kuluttua käytän viimeisen oljenkorteni - viltin.


Jos villaiset asiat eivät tunnu parhaalta lämmittelykeinolta, lämmittävä juoma saattaisi ajaa asiansa. Olemme itse juoneet joulun alla paljon glögiä, niin alkoholitonta kuin holillistakin. Holillisista täytyy kehua Blossan punaviiniglögiä, joka on tänä vuonna aivan taivaallisen makuista. Tutorryhmämme pikkujouluissa joimme myös mm. tämän vuotista Loimu-glögiä lantrattuna mehuglögillä ja lopputulos oli aivan huikea! Viime vuotinen Loimu ei nostanut meillä peukkuja pystyyn, vaan kaatui loppujen lopuksi tänä vuonna viemäriin. Senpä vuoksi emme itse ostaneet tänä vuonna Loimua, mutta viime tiistain jälkeen olen alkanut pikkuhiljaa lämmitellä Markusta, jos kipaisisimme Alkon kautta vielä ennen joulua.

Jos, tai kun, alkoholi ei näin keskellä viikkoa maistu, voi oloa lämmittää myös esimerkiksi ihanalla minttukaakaolla. Mainostan täällä nyt jatkuvasti Pinterestiä, mutta uskokaa vain, kun sanon sen olevan yksi parhaimmista keksinnöistä ikinä! Ihanien kuvien lisäksi olen löytänyt sieltä maailman ihanimpia lahja- ja DIY-vinkkejä. Pinterestin kautta olen myös päässyt tutustumaan jenkkiresepteihin, joihin "Snowman Soup" myös kuuluu. Kaakaon voi tehdä joko itselleen tai antaa kauniisti pakattuna vaikka jollekulle joululahjaksi! Ystävien muistamisen ei nimittäin tarvitse olla suuri rahallinen panostus, sillä kaunis lahja kauniilla ajatukselle ajaa asiansa aivan loistavasti!


Snowman Soup

Tarvitset:

Kaakaojauhetta (ja maitoa, jos teet kupposen itsellesi)
tai 
kapselikeittimen kaakaokapseli, esim. Tazza minttukaakao
pieniä vaahtokarkkeja
Candy Cane - karkkikeppi
suklaahippuja (halutessasi)

Tee näin:

Keitä kaakao, lisää pinnalle vaahtokarkit, sekoita karkkikepillä ja nauti!


Jos tahdot antaa pienen kaakaoyllätyksen ystävällesi joululahjaksi, pakkaa pieneen lasipurkkiin tai pieneen muovipakkaukseen kaikki tarvittavat aineet. Sulje pakkaus esimerkiksi kauniilla kortilla ja käherretyllä nauhalla. 

Tällaisia ideoita Snowman soup - lahjaan löytyi Pinterestistä:




Tässä siis tämän päiväisiä lämmittäviä ajatuksia teillekin jaettavaksi. Nyt levittäydyn vielä hetkeksi sohvalle, syön siivun vastaleivottua joululimppua ja alan siirtyä nukkumaan uskoen sen auttavan huomisesta tentistä selviytymistä. Palaillaan taas huomenissa,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti