keskiviikko 10. joulukuuta 2014

10. luukku {Ilo}

Heippa!

Tänään on jo joulukuun kymmenes, eli ollaan melkein joulukalenterin puolessa välissä! Joulumielen ja -ilon tulisi kai alkaa olla jo korkealla, mutta täällä painellaan menemään vieläkin aika syvissä vesissä. Joulumielen on korvannut valtava stressi ja välillä olen ihan varma, että seuraava askel on suonen katkeaminen päästä. On terveysongelmaa, joululahjojen tekemistä, tenttejä ja arvosanapaineita, joulukortteja, leipomista, töitä ja pikavisiittejä Raumalle. Ja 18.12 pitäisi lähteä vielä vajaaksi viikoksi vielä Saksaankin. Tässä tilanteessa tuo reissun lähestyminen vain stressaa entisestään. 


Mutta hei, ei minun stressini ole tietenkään teidän stressinne ja kaikki tämä on toki ihan itse aiheutettua! Siksipä haluan nyt ehdottomasti kirjoitella jotain joulumielestä ja siitä ilosta, joka nyt jo kuuluisi vallata mielen. Minulle jouluiloa tuo kauniit ja lumiset maisemat, lumiukon rakentaminen, kauniiden joululaulujen kuunteleminen ja ihan vain rauhoittuminen hyvien ystävien kanssa. 


Eilinen ilta luokkakavereiden pääsi todella lähelle sitä jouluiloa, jota olen itse tässä jo ehtinyt hetken kaipailla. Glögiä, paljon suklaata, kakkua, pastejoita, joulutorttuja ja ties mitä muita herkkuja höystettynä joulumusiikilla ja hyvällä seuralla! Jouluilo on minulle parhaimmillaan rentoa tekemistä ja tekemisestä nauttimista. Joululahjojen tekeminenkin on minusta aivan ihanaa, jos stressi ei astu ilon ja nautinnon tielle. 


Pikkujouluiloja viime viikolta!
Myös toisten ihmisten iloisuus näin joulun aikaan on todella tarttuvaa. Itsekin olen yrittänyt kotoa poistuessani muistaa hymyillä vastaantulijoille ja välittää näin joulufiilistä myös täällä harmaassa ja sateisessa Turussa. Olen myös huomannut, että toisten hymyt saavat omankin suun nousemaan hymyyn ja iloisuus tarttuu herkästi ja nostaa omaakin fiilistä. Kotona yksin märehtiminen ei saisi kuulua jouluun! 



Parhaimmillaan jouluilo on tosin rakkaimpien ihmisten kanssa, joiden pelkkä läsnäolo kynttilöiden hehkussa ja joululaulujen soidessa nostaa suun korviin ja tunnelman kattoon! 


Nauttikaa rakkaidenne seurasta ja viljelkää jouluista fiilistä kotiennekin ulkopuolella, vaikka sitten sillä pienellä hymyllä vastaantulijalle!

Viivi

p.s. Tämäkin teki minut taannoin hyvin iloiseksi! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti