torstai 11. joulukuuta 2014

11. Luukku {Joululaulut}

Heippa!

Vihdoin. VIHDOIN! Nyt ollaan siinä luukussa, joka on yksi minulle mieluisimmista. Herkkuja ja muita joulujuttuja on kiva leipoa ja tehdä, mutta mikään ei tunnu jouluiselta ilman ihania joululauluja! Käytän Spotify:ta nykyään todella vähän, mutta näin joulun aikaan sekin ohjelma on todella kovassa käytössä. Viime vuonna taisi itseasiassa käydä ihan samalla tavalla! Joululaulu soittolistani on pitkä kuin synti ja se todellakin sisältää kaikki parhaimmat ja kauneimmat joululaulut, jotka voi joko laittaa soimaan alusta loppuun tai valita vain ne sen hetkiseen mielentilaan sopivat kappaleet.

Joululauluja on niin moneen makuun. Jotkut tykkäävät niistä kaikkein rauhallisimmista ja hartaimmista joululauluista, toiset taas nauttivat niistä reippaista ja iloisista lurituksista. Minä itse tykkään kuunnella joululauluja pääsääntöisesti englanniksi, sillä englanninkieliset laulut ovat niitä klassikoita, joista kaikki hölmöt suomennoksetkin ovat saaneet alkunsa. Rakastan myös monia suomalaisia tulkintoja noista klassikkolauluista, joten soittolistalta löytyvät myös kaikki perinteiset suomalaisetkin laulut.

Jos taas mietitään lauluntekijöitä tai artisteja, minulla on useita suosikkeja. Vesa-Matti Loirin ja Paula Koivuniemen äänet ovat kaikessa tummuudessaan ihania ja sopivat moniin joululauluihin kuin nenä päähän. Lisäksi a cappella kappaleet joululauluista Club for Fivelta sekä Rajattomalta ovat ihania ja varsinkin erilaisia. Tästä taas päästään ihan toiseen ääripäähän, eli raskasta joulua - albumin sisältöön. Kun hartaat ja lempeät joululaulut alkavat kyllästyttää, voi siirtyä kuuntelemaan joululaulujen metalliversioita Suomen hevitenoreiden esittämänä. 

Englanninkielisistä esittäjistä ehdoton ja kiistaton suosikkini on Michael Bublé! Viime vuonna satuin myös löytämään The Baseballsin joulualbumin (muistatte varmaan sen bändin, joka teki Rihannan Umbrellasta rockabilly-version), joka osoittautui oikein virkistäväksi löydöksi. Vanhoja klassikoita on myös mukavaa kuunnella esimerkiksi Johnny Cashin, Tony Bennetin sekä Frank Sinatran tahtiin!

Jottei tämä postaus menisi ihan kokonaan pelkästään kirjoitteluksi, päätin listata youtube:sta vielä minun lemppari joululauluni tähän postauksen jatkoksi! Naattikaahan! ;) Kappaleet eivät ole missään parhausjärjestyksessä, sillä pidän kaikista lähes yhtä paljon!

1. Rajaton - Pukki tietää 


2. Paula Koivuniemi - Toive


3. Vesa-Matti Loiri - Tähti tähdistä kirkkain


4. Joel Hallikainen - Joulurauhaa


5. Marco Hietala (Raskasta joulua) - Varpunen jouluaamuna 


6. Michael Bublé - It's beginning to look a lot like Christmas


7. Tony Bennett - Winter Wonderland


8. Glee cast - Baby it's cold outside


9. Wham! - Last Christmas


10. Pentatonix - Winter Wonderland/Don't worry be happy


Toivottavasti nämä joululaulut piristivät teidänkin pimeää ja sateista iltaanne. Vielä ei ole liian myöhäistä tehdä pitkää ja jouluista soittolistaa tietokoneelle ja piristää päiväänsä jouluaattoon saakka edes yhdellä mieluisalla joululaululla per päivä!

Ihanaa torstai-iltaa ja saapuvaa perjantaita kaikille,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti