keskiviikko 3. joulukuuta 2014

3. luukku {Lahjoja ja vaahtokarkkeja}

Heippa!

Tänään on jo joulukuun kolmas päivä, mikä tarkoittaa blogin ja joulukalenterin osalta uutta luukkua ja kurkistusta jouluisiin asioihin. Minun kannaltani joulukuun kolmas ei ole niin kovin hyvä juttu, sillä se tarkoittaa huomenna koittavaa latinan tenttiä, vajaan kahden viikon päästä hyökkäävää anatomian tenttiä ja 21 päivän päästä koittavaa jouluaattoa!! Kerron meidän tulevasta joulustamme vielä myöhemmin, mutta siirrytään tältä erää itse asiaan, eli siihen kalenterin seuraavaan luukkuun.


Kuvahaasteessa on tänään vuorossa lahja-teema. Eihän täällä blogissa voi paljastaa kenenkään joululahjoja näin joulukuun alussa?! Voisin tietysti kirjoittaa ummet ja lammet joululahjoista, joita tahtoisin tänä vuonna joulupukilta saada (ja ehkä postauksen lopussa vielä niin teenkin... ;), mutta se ei ehkä olisi tarpeeksi mediaseksikästä ja saisi teitä palaamaan enää uudestaan blogini pariin. ONNEKSI ystäväpariskuntamme lähtee ensi viikolla ihanalle häämatkalleen Meksikoon, minä aikana me Markuksen kanssa taas lähdemme viikoksi Saksaan, joten suoritimme lahjojen vaihdon jo maanantaina! ;) Haluankin siis tarjota teille DIY-lahjavinkin, josta on varmasti iloa lahjansaajan makunystyille! Ehkä vaahtokarkit eivät ikinä päädykään lahjapakettiin, vaan ihan vain omaan suuhun.. Eipä tuostakaan taida haittaa olla! ;)


Vaniljaiset vaahtokarkit

Tarvitset:

3 rkl liivatejauhetta
1 dl vettä
5 dl sokeria (mitä hienompaa, sitä parempi)
1½ dl vaaleaa siirappia
1 vaniljatanko ja sen siemenet
4 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä

Lisäksi:
3 rkl tomusokeria
3 rkl maissitärkkelystä

Tee näin:

1. Mittaa muovikulhoon liivatejauhe ja 1 dl kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi ja jätä turpoamaan noin 10 minuutiksi.

2. Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Halkaise vaniljatanko ja lisää kattilaan sekä vaniljan siemenet että tyhjennetty vaniljatanko. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta liedellä, kunnes digitaalimittari näyttää 117 astessa. Huomaathan, ettei mittarin anturi saa koskea lämpötilaa mitattaessa kattilan pohjaan.

3. Kun seos on saavuttanut oikean lämpötilan, poista kattila liedeltä. Poista vaniljatanko sokeriseoksesta ja lisää elintarvikeväri. Väriä saa laittaa ihan reilusti, sillä vatkatessa se vaalenee todella paljon! Värjää siis rohkeasti!

4. Kaada kuuma sokeriseos liivatemassan joukkoon samalla sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa aluksi pienellä teholla ja liivatemassan liuettua kuuman sokerin joukkoon ala vatkata maksimiteholla. Vatkaa kunnes massa on paksua, kiiltävää ja alkaa "kiivetä" vatkaimia myöten ylös. Massa muuttuu myös todella "painavaksi", minkä kuulee vatkaimen tehon pienenemisenä. Seos on valmista, kun vatkaimet poistaessa niiden väliin muodostuu säikeitä!

5. Sekoita keskenään tomusokeri ja maissitärkkelys. Sihtaa seos laakean vuuan pohjalle ja mahdollisuuksien mukaan reunoillekin. Voit käyttää vuuan pohjalla myös kelmua, jonka päälle sihtaan tomusokeriseoksen. Kaada vaahtokarkkimassa vuokaan ja sihtaa pintaan vielä tomusokeri-maissitärkkelysseosta.

6. Aseta vuoka jäähtymään huoneen lämpöön vähintään neljäksi tunniksi. 

7. Leikkaa vaahtokarkit haluamasi kokoisiin paloihin, pyörittele levyn alla olleessa tomusokeriseoksessa ja tarjoile tai pakkaa lahjaksi. Vaahtokarkkien leikkaaminen onnistuu helpoiten painamalla pitkä veitsi koko pituudeltaan kerralla vaahtokarkkilevyn läpi.

8. Säilytä ja pakkaa vaahtokarkit tiiviisiin rasioihin! 

Tässä oli siis meidän tämän vuoden ensimmäinen joululahja, jonka saajat olivat oikein iloisia! Pienien kömmähdyksien jälkeen tämän vuoden ensimmäisestä vaahtokarkkimassasta tuli siis ihan kelpoa! 



Koska tämän päivän kuvahaasteen teemana oli tosiaan lahjat, ajattelin koota tähän postauksen loppuun omia joululahjatoiveitani, joita en ole vielä oikeastaan julkisesti kenellekään kertonut. 

1. 
Tyynyt. Meillä tarvittaisiin kipeästi uusia tyynyjä makuuhuoneeseen. Tämän hetkiset tyynymme muistuttavat lähemmin tarkasteltuna pekonia kaikessa ohuudessaan. Ja kiukkuiseksihan siinä vain tulee, kun sellaisen päällä nukkuu.

Kuva lainattu Ikean internetsivuilta.

2.
Meidän veitsemme ovat n. kolmen vuoden ikäiset ja ovat kyllä jo sen näköiset, että voi pyhä sylvi. Yksi veitsistä on leipäveitsi, jonka terän kuuluukin olla lovinen, mutta valitettavasti meidän tukissamme jokainen veitsi on enemmän tai vähemmän täynnä lovia ja koloja. Markus on jo pitkään ihaillut Fiskarsin Edge-sarjan veitsiä kaupassa, joten ne meille sitten hankitaan, kun veitsiostoksille lähdetään! Jos siellä nyt joku aikoo ottaa tästä onkeensa, muttei halua koko tukkia ostaa, annan vinkiksi, että kokkiveitsestä on hyvä aloittaa! (Markus tuolta totesi, että kokkiveitsi näyttää tällä hetkellä siltä, että se tarvitsisi hammaslääkäriä!)

Kuva lainattu Fiskarsin nettisivuilta.

3.
Fitnesstukun lahjakortti on aina toivelistalla oli sitten joulu, juhannus tai syntymäpäiväni. Proteiinijauheita sun muita kuluu meillä ihan päivittäin, minkä takia tilauksia teemme noin 2-3 kuukauden välein. Lahjakortti pelastaisi kivasti sen kuukauden budjettia, jossa tilaus tehdään!


4.
Sony Nex-3N tai jokin vastaava peilitön järjestelmäkamera (eli pieni järjestelmäkamera). Olemme jo pitkään eläneet minun digikamerani (,joka on kyllä huikaisevan söpö ja pinkki!!) sekä kännyköidemme kameroiden varassa ja vain haaveilleet muutaman sadan euron hintaisesta vähän paremmasta kamerasta, jolla kuvaaminen olisi vieläkin hauskempaa kuin tällä hetkellä. Ehkä huonojen naamakuvien salaisuus onkin ollut huonossa kamerassa! ;)

Kuva lainattu verkkokauppa.com:in sivuilta
5.
Victoria's Secretin tuoksut ja vartalovoiteet ovat aivan ihanan tuoksuisia eikä niitä voi olla kaapissa koskaan liikaa! Eihän? 

www.beautyglitter.nl
Siinä nyt joitain minun mieltäni lämmittäviä materialismin multihuipentumia! 

Oletteko te jo kirjoitelleet joulupukille lahjatoiveitanne? Entä onko kaikki joululahjat jo hankittuna ja tiukasti paketissa? ;) Ja lopuksi vielä se jokavuotinen ongelma, mitä olette hankkineet puolisoillenne joululahjaksi?!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti