tiistai 19. elokuuta 2014

Vuokaruokia ja kulujen laskentaa

Moikka!

Syksy saapui jo säidenkin puolesta ja nyt on meidänkin taloudessa aika alkaa hyväksyä tosiasiat ja alkaa totutella ajatukseen opintotuella elämisestä. Koska meistä kumpikin pääsi opiskelemaan juuri sinne minne halusi, työpaikoille tai ainakin täyspäiväiselle työlle saa heittää toistaiseksi hyvästit ja keskittyä nyt siihen olennaiseen eli armottomaan opiskeluun. Olemme kumpikin tähän asti tuoneet opintotukia suurempia summia rahaa kuukausittain kotiin, joten palaaminen Kelan rahoittamaan elämään tuntuu melkein rankaisulta. Valinta on kuitenkin ihan omamme, joten tähän pitää vain asennoitua oikein ja alkaa elää sen mukaisesti.

Äidin puutarhan parhaimmistoa 16.8.2014.
Oman osansa tähän kaikkeen tuo myös se ihana seikka, että häitäkin pitäisi päästä tanssimaan kesän 2016 lopulla ja hääkassan aikaansaamiseksi pitäisi vissiin alkaa säästää rahaa sitä budjettia varten. Opintotuesta ja minun iltatyöstä saamastani palkasta nipistäminen tulee olemaan hankalaa, muttei tietenkään mahdotonta. Jotta pystyisimme elämään edes lähestulkoon tottumamme kaltaista elämää, olemme päättäneet pitää seuraavien viikkojen ajan taulukkoa menoistamme ja alkaa sen jälkeen karsia turhia pois ja pistää rahaa sivuun.

Opiskelujen alkamisen jälkeen syöminen ja ruuanlaitto on käynyt välillä lähes ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi. Kehitimme kuitenkin ratkaisun (tai ainakin hätäratkaisun) ongelmaamme alkamalla kokkailla kerrallaan isoja uunivuuallisia ruokaa. Vuokaruokien avulla ruoka on aina nopeasti saatavilla, vaikka aikaa syömiseen olisikin vain säälittävät 30 minuuttia. Lisäksi vuokaruuat ovat hyvä tapa säästää rahaa, sillä jääkaapin sisältö pysyy helpommin kurissa ja pelkistettynä eikä pilaantuvia ruokia/tuotteita jää jääkaapin syövereihin yhtä helpolla kuin aiemmin. Olemme myös aika tavalla vältelleet kesällä juuri uuniruokien tekemistä, joten kyllästyminenkään ei ala välittömästi vaikeuttaa asiaa ja syksyämme. Olemme helposti syöneet kolme päivää samasta vuuasta, joten ruokaakaan ei tarvitse olla ihan päivittäin vääntämässä. Helppoa ja halpaa, eikö?

Äidin puutarhan parhaimmistoa 16.8.2014.
Toistaiseksi ruokien "keksiminen" ei ole tuottanut ongelmia, mutta jatkossa saatan alkaa inttää hyviä ideoita helppoihin vuokaruokiin täällä bloginkin puolella! Varautukaa siis kasalla hyviä uuniruokareseptejä! ;)

Kerron vielä syksyn mittaan aivan varmasti, miten meidän säästötoimet alkavat onnistua! Otan myös mielelläni vastaan hyviä säästövinkkejä, varsinkin hääkassaa varten! ;) Kihlapäiväämme ja tuleviin häihin palataan sitten myös vielä myöhemmin, nyt kuitenkin siirryn viettämään ansaittua vapaailtaa oman Markukseni kanssa!

Äidin puutarhan parhaimmistoa 16.8.2014.
Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti