keskiviikko 6. elokuuta 2014

Papubrownie, mitä ihmettä?

Olen pitkään etsiskellyt erilaisia herkkureseptejä omaan käyttööni, sillä muutaman kilon painonpudotus kummasti kutittelisi vielä mieltä, mutta haluaisin kuitenkin pystyä nauttimaan myös herkkuhetkistä. Olen alkanut seurata lukemattomia ruokakuvia postaavia Instagram-tilejä, joista osaa seuraan edelleenkin ja osasta olen luopunut. Välillä joukosta löytyy todellisia helmiä, joista saan valtavasti inspiraatiota ja löydän uusia, eksottiisia ja kokeilemisen arvoisia reseptejä käyttööni.

Viime viikolla eteeni eksyi resepti mustapapubrownieista ja kikherneblondieista, jota päätin välittömästi kotiin päästyäni kokeilla. Resepti oli superhelppo toteuttaa eikä vaatinut kovinkaan suurta eforttia. Ainesvalinnat olivat toinen toistaan erikoisempia, varsinkin, kun samalla tiesit leipovasi jotain herkullista ja makealta maistuvaa. Ainekset sekoitettiin blenderissä tasaiseksi ja kaadettiin vuokaan. Paistaminenkin oli tietysti vaivatonta ka voilá, edessäni oli todella hyvältä näyttävä herkku, joka kaiken kukkuraksi vielä maistui kuin maistuikin hyvälle! Ja minä vielä leipomisvaiheessa monesti olin 100%:sen varma, että suohon mennään ja lujaa!



Sen pidemmittä puheitta aion nyt jakaa teille näiden herkullisten ja superterveellisten leivonnaisten reseptin! Se kokeilee, joka uskaltaa! ;)


Tarvitset:

Mustapapubrowniet:

2 prk (yht. 400g)mustapapuja, huuhdeltuna ja valutettuna
1 scoop suklaan makuista heraproteiinijauhetta
3-4 rkl raakakaakaojauhetta
1 kananmuna
½ cup kesäkurpitsaraastetta
1/3 cup makeuttamatonta omenasosetta
1/3 cup vaaleaa siirappia
2 rkl vaniljaekstraktia
1/4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 tl steviaa tai muuta makeutusainetta

Kikherneblondiet:

1 prk (400 g) kikherneitä, huuhdeltuna ja valutettuna
1 scoop maustamatonta heraproteiinijauhetta
1/3 cup maapähkinävoita
1/3 cup vaaleaa siirappia
2 kananmunaa
2 rkl vaniljaekstraktia
1/4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl steviaa tai muuta makeutusainetta
½ cup Chocolate Chips eli suklaahippuja

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota vuoka tai uunipelti tai irtopohjavuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Oma irtopohjavuokani oli n. 25 cm x 25 cm, jolloin leivoksista tuli aika paksuja. Uunipelti voi toisaalta olla liian iso, jolloin taikina jää todella ohuelti pellille. Kannattaa vähän kokeilla, mikä itsestä tuntuu sopivalta koolta. Irtopohjavuokana voi käyttää neliönmallista vuokaa, kuten itse tein, tai ihan vain pyöreää.

2. Mittaa kaikki mustapapubrownieiden ainekset blenderiin ja surauta sileäksi. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan. Pesaise blenderi.

3. Mittaa kaikki kikherneblondieiden ainekset blenderiin ja surauta sileäksi. Lisää joukkoon suklaahiput käännellen. Tämä taikina on hieman edellistä paksumpaa, joten vuokaan kaataessa se uppoaa jonkin verran tumman taikinan sisään eikä ainakaan minulla jäänyt suloisesti tumman taikinan päälle. Lopputulos oli kuitenkin kauniin marmoroitunut.

4. Paista brownieita uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Ota browniet pois uunista, kun taikinaa ei jää enää veitseen/varrastikkuun juurikaan kiinni. Varo ylipaistamista, jotta browniet jäisivät kuitenkin kosteiksi. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. Maistuvat parhailta viileinä!

Proteiinit ja energiasisällöt:
Kokonaisuudessaan nämä browniet sisälsivät energiaa n. 206 kcal/100g ja proteiinia hurjat 11,5 grammaa sataa grammaa kohden! Vau! Nämä ovat jo itsessään hyvä syy herkutteluun!


Viivi

1 kommentti: