maanantai 18. elokuuta 2014

Katsaus kuulumisista

Heippa hei!

Nyt on lukukausi päässyt jo kunnolla alkuun ja luento-opetus on vallannut suurimman osan lääkisporukassa vietetystä ajasta jatkuvan biletyksen sijaan. Nyt on siis aika päivitellä vähän kuulumisia tämän huikean hullun myllyn keskeltä. 

Koulu alkoi siis kaksi viikkoa sitten tiistaina ja ensimmäisen viikon koulupäivät olivat todella pitkiä ja välillä hyvin puuduttavia. Yritin kovasti löytää motivaatiota etsiä mielenkiintoisia asioita joka luennosta, mutta myönnettäköön sen olleen välillä erittäin vaikeaa. Selvisin kuitenkin loppujen lopuksi kunnialla ja lusin Pharmacityn luentosalissa jokaikisen luennon! BOOM! Ensimmäiseen viikkoon mahtui myös jos jonkinmoista juhlaa ja tapahtumaa, joten yöunet jäivät jatkuvasti vähäisiksi. 

Ensimmäisenä iltana kokoonnuimme tuutorimme luokse aloittelemaan, minkä jälkeen siirryimme Samppalinnan mäelle leikkimään ja pelailemaan kaikkien muiden ykkösten kanssa. Lopulta juhlimme yön hämyyn asti Lynissä. Itse taisin ensimmäisenä yönä kotiutua n. klo 2:00. Siitä se rappio sitten alkoikin, heh! :-D





Keskiviikkona hupailtiin keskustassa kaupunkisuunnistuksen ja erinäisten rastitehtävien parissa ja tutustuttiin jälleen uusiin ihmisiin! Rasteja oli laidasta laitaan ja hauskaa oli. Tapahtuma oli lisäksi alkoholiton, mikä oli ihan mukava yksityiskohta niiden kosteiden iltojen ja öiden joukossa.

Torstaina vietimme iltaa taas koko ykkösporukan ja tuutoreiden voimin Kupittaan puistossa "Tokan illan piknik":illä. Sade pirulainen vähän laski tunnelmaa, mutta selvisimme sateenvarjojen kanssa auringonpaisteeseen asti, minkä jälkeen aloimme taas kisailla ja leikkiä porukalla. Mukaan mahtui mm. slaavikyykky sumopainia, Lontoon bussia ja muita hauskoja pelejä. Hentun kanssa veimme Lontoon bussi -kisan suvereenisti ja pidimme muutenkin hauskaa aina siihen aamuyöhön asti. Tällä kertaa olin kotona vasta puoli neljän maissa ja väsymys seuraavana aamuna oli hyytävä. Krapulasta puhumattakaan.


Viikonloppu meni palautellessa ja kihlautuessa ja maanantai valkeni jälleen sateisena ja kurjana. Illalla lähdimme kuitenkin busseilla ja takseilla kohti Ruissaloa ja Beach Partyja. Ilma oli viileä ja vaikka vesisade ei moukaroinutkaan juhliamme ihan kokoajan, ei lämpötila silti noussut ihan biitsilukemiin. Jollain kumman tavalla minut saatiin kuitenkin ylipuhuttua mukaan Beach Queen - kilpailuun, minkä takia vietinkin seuraavat kolme tuntia bikinit päällä tuossa "kauniissa kesäsäässä". Turhaa tuo bikineissä tepastelu ei kuitenkaan ollut, sillä limbo-, viettely-, banaaninsyönti-, "öljyuinti"- ja oikean uintikilpailun jälkeen kruunu oli auttamatta minun hallussani! Bada Bing Bada Boom! Ilta oli todella todella hauska, enkä kadu enää jälkeenpäin kisaan lähtemistä, vaikka silloin välillä kaduttikin juuri sen kolean sään takia. Puoli litraa öljyä hiuksissa, piilareissa ja ripsienpidennyksissä tosin vaikeutti illan jatkumista jonkin verran. Baariin asti selvittiin ja kotiin sitten joskus aamuyöstä. Aamulla reippaana luennolle jne jne. :-D



Viime viikon torstaina kisailimme vielä fetusporukalla fetusolympialaisissa, jossa suoritettiin arvotulla joukkueella kaksitoista erilaista rastitehtävää. Aloin itse kuitenkin jo huomata jonkun asteista turnausväsymystä ja tuutoriporukalla jatkettu ilta alkoi olla varsin väsynyt ja hiljainen. Loppuviikko oli onneksi vapaata.





Viikonlopuksi lähdimme Raumalle juhlimaan kummityttöni synttäreitä, leipomaan kakkua ja juhlimaan omaa kihlautumistamme. Aloin kuitenkin huomata erinäisiä "oireita", joista en ole koskaan ennen elämäni aikana kärsinyt. Kaikki rytmini ovat tällä hetkellä ihan sekaisin. Olen juonut viimeisen kahden viikon aikana enemmän alkoholia kuin koko tämän vuoden aikana yhteensä. Lisäksi valvominen ja aikaisin herääminen alkaa tuntua todenteolla. Syomisessäni ei ole enää minkäänlaista rytmiä ja epäsäännöllisyys on johtanut myös jatkuvaan herkutteluun ja muutenkin epäterveellisen ruuan syömiseen. Olen ollut todella ahdistunut, hiuksia on lähtenyt päästä ihan hullu määrä ja tuntuu ettei mikään onnistu. Viikonloppuna nukuinkin lähestulkoon jokaikisen vapaan hetkeni. Ainiin, salitreenikin on ollut sitä sun tätä viimeisten kahden viikon aikana ja treenitehot ja sarjapainot ovat tippuneet kuin vapaassa pudotuksessa. 



Eilen illalla päätin kuitenkin palata takaisin normaaliin rytmiini. Markuksella on sopivasti aamuvuoroviikko, joten pääsemme iltaisin väkisinkin ajoissa nukkumaan. Vältän päiväunia ja kerään unta iltaa varten. Alan taas treenata sen 4-5 kertaa viikossa. Kaiken kukkuraksi yritän normalisoida ruokarytmini ja alan taas laskeskella syömisiäni, jotta voin taata saavani tarpeeksi proteiinia, kuituja yms. Kyllä tämä toivottavasti tästä. Aion myös lopettaa rasvanpolttajien syönnin joksikin aikaa, jotta edes suolistokivut katoavat hämmentämästä tätä soppaa entisestään. Siinä siis koko homma pähkinänkuoressa. Toivotaan, että alan pikkuhiljaa voida paremmin ja saada kaikki rytmini jälleen ojennukseen.



Tämä päivä, viime viikon torstai ja eilinen kuluivat jo kovasti opiskellessa, kun aloin kahlata luentojen tahdissa Essential Cell Biology -kirjaa läpi. Hommaa vaikeuttaa kirjan kirjoituskieli, joka on tietysti englanti. Olen pitänyt itseäni kielellisesti hyvinkin lahjakkaana ja puhun ihan suhteellisen sujuvaa englantia - vapaa-ajallani. Englannin kielinen solu- ja molekyylibiologinen teksti on kuitenkin osoittautunut vähän hankalammaksi kuin olin osannut kuvitella, minkä takia vietän jatkuvasti aikaani monen kirjan, muistiinpanojen ja paksuakin paksumman sanakirjan kanssa. Pohjatyö on kuitenkin tehtävä, jotta noiden kirjojen lukeminen olisi jatkossa helpompaa. Sen olen siis myös valmis tekemään! Lisäksi tähän astinen teksti on ollut hurjan mielenkiintoista enkä millään malttaisi pitää taukoja!!


Nyt kuitenkin keskityn vielä hetken aikaa Greyn Anatomiaan, minkä jälkeen lähdemme Markuksen kanssa salille ja ostoksille! 

Ihanaa alkanutta, mutta ah, niin sateista, viikkoa kaikille,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti