torstai 24. heinäkuuta 2014

Viikonloppua odotellessa

Heippa!

Tämä blogi on lähiaikoina ollut TODELLA viikonloppu painotteinen, kun lähes jokaisessa postauksessa edeltävällä tai tulevalla viikonlopulla on ollut oma roolinsa. Ja niin on tässäkin. 

Olemme tosiaan tulevana viikonloppuna lähdössä viettämään äitini 50 v syntymäpäivää Rooman lämpimän auringon alle ja tähän reissuun valmistautumiseen ei ihan se normaali kahden tunnin pakkausoperaatio riitä. Painonpudotuksen aikana en ole juurikaan ostellut uusia vaatteita, koska en ole halunnut tuhlata rahaa vaatteisiin, jotka sitten taas jäävät jossain vaiheessa liian isoiksi ja käyttämättömiksi. Lisäksi rahatilanteeni ei ole ollut kovin kehuttava, joten vanhat vaatteet ovat saaneet pysyä kierrossa. Nyt kuitenkin päätin repäistä ja käydä hakemassa jotain kunnolla istuvaa vaatetta mukaan reissuun, koska kuka nyt haluaa näyttäytyä italiaanojen edessä säkittävissä paidoissa ja lököttävissä minishortseissa? ;)


Olen tähän mennessä kulkenut suurimmaksi osaksi liian suurissa ja erittäin huonosti istuvissa vaatteissa tai jos vaate on sattunut olemaan jollakin tavalla edes lähellä sopivaa kokoa, se on tullut suoraan 2000-luvun alkupuolelta eikä siksi ole löytänyt oikein osaansa tästä tämän hetkisestä muodista. Olen kuitenkin tavallisesti hyvin vähän yhtään missään, minkä vuoksi olen pääsääntöisesti ylimääräiset roponi upottanut hyvin istuviin ja toimiviin salivermeisiin. Lähdimme kuitenkin edellispäivänä Markuksen kanssa Skanssiin shoppailemaan ja olin päättänyt poistua kauppakeskuksesta uudet bikinit, farkkushortsit, farkkuhame ja maksimekko kourassani. Kaikki muut tilbeöörit olivat sitten turhaa (tai vähemmän turhaa) extraa, jotka lähtivät mukaan, "koska halvalla sai". Loppujen lopuksi sain missioni suoritetuksi ja poistuin Skanssista useita euroja köyhempänä mutta kaikki tarpeelliset vaatteet ostaneena. 







Tavallaan tämä systeemi "ostan lomalle mukaan vaatteita" on vähän nurinkurinen ja kiero. Tiedän löytäväni Roomastakin kaikkea ihanaa, mihin tahtoisin upottaa pienen omaisuuden, joten miksi tuhlata kaikki rahat jo etukäteen täällä Suomessa? Markuksen kanssa tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että ulkomailla on paljon kivampi maksaa kokemuksista ja esimerkiksi hyvästä ruuasta ja paikallisista erikoisuuksista, kuin kierrellä kauppoja upottaen rahaa tavaroihin, jotka voisi yhtä hyvin ostaa Suomesta. Jos eteen kuitenkin osuu kaunis laukku tai uskomaton pari kenkiä, saatan tehdä poikkeuksen tuohon edelliseen lauseeseen ja upottaa Master Cardini maksupäätteeseen. En kuitenkaan aio kuluttaa vähäistä aikaamme Roomassa shoppailuun, vaan ennemmin jäätelön ja pastan syömiseen ja kulttuurin kokemiseen (muun muassa viinin muodossa? ;).

Olemme suunnitelleet lauantain varalle paljon kulttuuria mm. Colosseumin, Circus Maximuksen ja Vatikaanin muodossa, koska se on käytännössä ainoa kokonainen päivä, jonka voimme viettää koko jengi yhdessä. Muut siis lähtivät reissuun jo tänään aamulla, mutta työkiireiden ja kesäsijaisuuksien takia emme voineet Markuksen kanssa kiirehtiä lomalle ennen perjantai-iltapäivää. Palaamme myös kaksi päivää muita aikaisemmin, koska maanantaina on pakko saapua jälleen työpaikalle. Kyseessä on siis minilomaakin lyhyempi miniloma, josta yritämme saada kaiken mahdollisen irti. 

Taustatyötä on tehty Anthony Bourdainin ja MasterChef Australian muodossa, minkä lisäksi TripAdvisor ja erilaiset kirjaston matkaoppaat ovat jo tulleet hyvinkin tutuiksi! Matkalta odotamme kuitenkin molemmat varmaan kaikkein eniten huikeaa ruokaa huikeista raaka-aineista ja tietenkin sitä paikallista jäätelöä! 

Nyt siirrymme pikku hiljaa kohti salia ja viikon viimeistä Turussa tapahtuvaa treeniä! Kyllä. Salivehkeet lähtevät mukaan matkaan, koska hotellilta pitäisi löytyä kunnollinen kuntosali, jossa aamutreenit onnistuvat taatusti! 

Ihanaa viikonloppua kaikille ja kuullaan taas ensi viikolla!

Viivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti