sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Maailman ihanimmat häät, E & E 29.6.2014

Heippa!


Blogi pysyi viime viikonloppun suhteellisen hiljaisena, koska valmistauduimme ystäviemme vihkimiseen, joka toimitettiin lauantaina 29.6.2014 Maarian kirkossa, Turussa. Nyt palaan taas viime viikon lauantaihin ja niihin ihaniin häihin, joihin meillä oli ilo osallistua.

Ensimmäisen kerran elämässämme saimme aikaan todella kauniin lahjan, hyvä me!
Ja saimme sen vielä ehjänä perille! ;)
Lauantaini alkoi hurjalla nuhalla ja tukkoisuudella, minkä takia päädyin loppujen lopuksi varamaan viime tipassa ajan kampaajalta, vaikka olin aluksi suunnitellut kihartavani kuontaloni omin pikku kätösini. Kampaajareissulla kävimme vielä tekemässä viime hetken hankintamme Skanssista: kylmähkön sään vuoksi tarvitsin jakun mekkoni seuraksi ja Markus halusi säväyttää pinkillä kravaatilla (koska minun pukuni oli siis pinkki). Huulipuna mukaan Citymarketista ja pika pikaa kohti kotia, meikkaamista, välipalaa, pukeutumista ja autokyytiä kirkolle.

Kampauksesta tuli vähän erilainen kuin olin ajatellut, mutta kaunis kuitenkin.



Olimme useasti ajaneet Maarian kirkon ohi, muttemme tietenkään olleet koskaan siellä käyneet. Kirkon tilukset olivat aivan upeat ja kauniissa auringonpaisteessa kylpiessään se näytti upeaakin upeammalta. Sisältä kirkko oli tunnelmallinen ja suhteellisen pieni, mikä teki vihkimisestä vielä astetta yksityisemmän ja intiimimmän. Kuulin hääjuhlissa hääparin tunteneen papin henkilökohtaisesti, mikä näkyi ja kuului varsinkin papin pitämässä puheessa. Puhe oli nimittäin suhteellisen pitkä, mutta juuri henkilökohtaisuuden takia sen jaksoi ja halusi kuunnella alusta loppuun. Tuli siinä allekirjoittaneellekin muutamaan otteeseen tippa linssiin, kuten hyvässä vihkitilaisuudessa kuuluukin. Oma käsi haki oman rakkaan kättä ja mieli toivoi jo salaa omia häitä ja niitä "Tahdon" sanoja.


Kirkolla nuori pari sai päälleen kaurasateen, minkä jälkeen he siirtyivät hääautoonsa nauttimaan suklaasta, kuohuviinistä ja tiestysti toisistaan! Me vieraat kuvailimme sydämemme kyllyydestä ja lähdimme myös kohti juhlapaikkaa, Ilmaristen tilaa. Tie juhlapaikalle oli viitoitettu itsetehdyillä ihanilla kylteillä, joista en valitettavasti saanut otettua kuvia. Kylteissä kuitenkin luki E [sydän] E, Vielä vähän matkaa ja Hääväki tänne päin (jos en ihan väärin muista). Hääpaikka itsessään oli aivan mahtava ja ihastuttava. Morsian (mahdollisesti myös sulho) oli tehnyt upeaa jälkeä kaasojensa ja muiden osallistuneiden kanssa ja koristanut hääpaikan todella tunnelmalliseksi ja pitsisen teeman mukaiseksi. Olipa morsian jopa virkannut/neulonut/nyplännyt pöydille koristeeksi pitsisiä liinoja. Hääpaikkaa koristaneet pikkusydämet oli leikelty morsiamen lempikirjasta ja kaikki oli juuri niinkuin pitikin eikä mikään ollut jäänyt sattuman varaan. Ihanaa!



Juhlapaikalla odottelimme tovin hääparia ihanassa auringonpaisteessa, jonka morsiuspari oli selkeästi tilannut juuri hääpäiväänsä varten (, koska mitään ei oltu jätetty sattuman varaan ;). Morsiuparin saapuessa kilistelimme todella hyvää skumppaa ja siirryimme sisätiloihin odottelemaan jatkoa. Meidät oli sijoitettu pöytään muiden ystävien ja morsiusparin serkkujen kanssa ja juttu luisti alusta alkaen hyvin. Bestman, joka oli sulhasen isoveli, juonsi heti alkuun tutustumisleikin, jossa kaikki luettuun kuvaukseen sopivat nousivat vuorollaan seisomaan jne. Juhla alkoi siis hyvin ja nauru raikasi.


Juhlapaikan tiluksia.
Juhlapaikan tiluksia. 
Juhlapaikan tiluksia.
Hääpari ensimmäisten syleiltävänä!
Hauskaa ajanvietettä ruokaa odotellessa!
BINGO! Aikalailla liian myöhässä kuitenkin!
Ruoka oli aivan mahtavaa ja oli ilo huomata, että minun kaikki ruoka-ainerajoituksenikin oli otettu aivan loistavasti huomioon! Pidin lauantaina "cheat day:n", minkä ansiosta sain syödä sydämeni kyllyydestä juuri niin paljon kuin mieli teki ja napa veti. Ja siis ruoka oli todella todella hyvää! Kakku oli kaunis ja maukas ja karkkibuffet kruunasi koko komeuden! Ahhh! Kaksi lasia punaviiniä ruuan kanssa ja sitä aivan mahtavaa skumppaa vielä morsiusparin kanssa illan hämärtyessä ja kaikki oli reilassa!










Mmmm. SE karkkibuffet!





Bändi, joka häihin oli tilattu, oli myöskin aivan loistava! Musiikki oli siis läpi illan hyvää ja pääsinpä itsekin muutamaan otteeseen, vierailla käsivarsilla kylläkin, tanssahtelemaan. Markus lupasi kuitenkin lähteä kanssani syksyllä tanssikurssille, jotta seuraavissa häissä päästään yhdessä valssaamaan. Yötä kohden musiikki muuttui rokahtavammaksi ja tanssityyli muuttui enemmän paikallaan hyppimiseksi. Ja kaikilla oli todella hauskaa, ainakin ilmeistä ja hymyistä päätellen, meilläkin! Tanssimme morsiusparin kanssa kesäyön hämyyn asti ja lähdimme sulhasen vanhempien kyydillä kotia kohti puoli yhden maissa.

Näitä ihania yksityiskohtia riitti!





Häät kokonaisuudessaan olivat aivan mahtavat ja nautin joka sekunnista ja hetkestä, tirautin kyyneleitä vähän väliä, sain uusia ystäviä ja oma haluni naimisiin menemisestä vahvistui entisestään! Kiitokset vielä nuorelle parille ihanaakin ihanemmista häistä ja onnea yhteiselle matkalle! :)

Näissä häissä morsian joutui ryöstetyksi, mutta saapui pian takaisin sulhasen kauniin rakkausrunon seurauksena. 




Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti