keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Suklaa-chiapudding mustikoilla ja saksanpähkinöillä

Heippa!

Selailin viime viikolla vaihteeksi Instagramin ihania ruokakuvia ja törmäsin suklaiseen chiahyytelöön, joka näytti ja kuulosti aivan taivaalliselta. Päätin jo töissä, että teen vastaavan hyytelön/smoothien välittömästi kotiin päästyäni. Minun Instagramini on kuitenkin ihan sysipa**a, koska Windowsphonen onnettomana omistajana joudun käyttämään kiertoreittiä sovellusta käyttääkseni, joten jouduin vähän väliä katselemaan kuvaa ja painamaan reseptiä mieleeni (koska tyhmähän minä olisin ollut, jos olisin sen paperille kirjoittanut...). Koska muistini ei pelannut kuitenkaan kuvan kanssa yksi yhteen enkä sitä enää kotona sovelluksestani löytänyt, tuli minun chiahyytelöstä hiukan esikuvastaan eroava. Mutta väitän tämän olleen maapähkinävoineen jopa hiukan edeltäjäänsä parempi! ;)

Sen pitemmittä puheitta: TADAA!


Tarvitset:
2 rkl chiasiemeniä
n. 3/4 dl (n. 65 g) makeuttamatonta mantelimaitoa
lisäksi n. 1/4 dl (n. 30 g) makeuttamatonta mantelimaitoa rakenteeksi
n. 1 scoop (20 g) Whey-100 proteiinijauhetta, naturell
1 rkl (5 g) raakakaakaojauhetta
1 rkl (5 g) macajauhetta
1 banaani
1 rkl (n. 20 g) maapähkinävoita
(jääpaloja)

Koristeluun:
Saksanpähkinöitä
mustikoita

1. Mittaa kulhoon chiasiemenet ja 3/4 dl mantelimaitoa. Sekoita hyvin keskenään ja turvota jääkaapissa noin 15 minuutin ajan.

2. Mittaa blenderiin/smoothiepulloon kaikki ainekset 1/4 dl mantelimaitoa lukuunottamatta. Siirrä alimmaiseksi (pullossa päällimmäiseksi eli viimeiseksi eli lähimmäksi teriä) chiahyytelö.

3. Blendaa seosta, kunnes se on tasainen. Hölskytä smoothiepulloa tai kaavi blenderin reunoille kiivennyt massa terien ulottuville ja jatka blendaamista, jos joukossa on edelleen sattumia. Ohenna massaa lopulla mantelimaidolla ja lisää halutessasi joukkoon jääpaloja. Blendaa vielä nopeasti sekaisin (jääpalat murskaantuvat, mantelimaito sekoittuu joukkoon).

4. Tarjoile "chiapudding" saksanpähkinöiden ja mustikoiden kera. Voit halutessasi makeuttaa seosta esimerkiksi stevialla tai erytriolilla. (Itse en kuitenkaan kokenut makeutusainetta tarpeelliseksi.)

Mikään kevyt välipala/herkku tämä pudding ei todellakaan ollut, vaan kätki sisälleen huikeat 500 kcal energiaa! Proteiinia annoksesta kuitenkin löytyi n. 31 grammaa, mikä kompensoi minun kohdallani tuota kirpaisua edes hiukan. Pudding oli kuitenkin taivaallisen hyvää ja herkullista ja suosittelen todellakin blendaamaan tämän esimerkiksi viikonlopun herkkuhetkiin!



Viivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti