maanantai 29. syyskuuta 2014

Ohrarieskat

Heippa!

Sairastamisen ja Greyn Anatomian katselun lisäksi minulla ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa, vain polttava tarve päästä kirjoittelemaan. Siksipä kiusaan teitä reseptillä! Nämä ohrarieskat olivat ihan sairaan helppo tehdä ja maistuivat todella hyville!


Tarvitset:

½ l rasvatonta piimää
1 pss kuivahiivaa
1½ dl perunahiutaleita
1½ dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sulatettua voita
1 tl suolaa


Tee näin:

1. Lämmitä piimä 42-asteiseksi mikroaaltouunissa. Sekoita keskenään kuivahiiva ja perunahiutaleet. Kaada perunahiutale-hiiva-seos piimän joukkoon. Seisota taikinaa n. 15 minuuttia.

2. Sulata voi ja jäähdytä se. Sekoita keskenään loput kuivat aineet. Kun perunamuusi on seissyt 15 minuuttia, kaada joukkoon kuivat aineet ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina n. 15-18 yhtäsuureen osaan. Pyöritä paloista jauhotetuin käsin palloja ja litistä ne sormin leivinpaperille sopivan paksuisiksi rieskoiksi. Kohota rieskoja liinalla suojattuna lämpimässä ja vedottomassa paikassa n. ½ tuntia. 

4. Paista rieskoja uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Rieskat olivat terveellisen lisäksi myös tavallisia leipäsiä vähäenergisempiä ja sisälsivät silti suhteessa aika paljon proteiinia. Energiaa näissä rieskoissa oli n. 195 kcal/100 grammaa ja proteiinia n. 7 g/100 g. Yhden rieskan painoksi tuli noin 50 grammaa!

Kannattaa kokeilla, vaikka näin syksyisen päivän iloksi! Alkuperäisen reseptin olen löytänyt Soppa365:n nettisivuilta! 


Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti