sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Sairastelua ja ajatusten virtaa

Moikka!

Juuri, kun mainitsin saaneeni kirjoitusinspiraation, sairastuin oman elämäni pahimpaan yskätautiin. Nyt tätä kamalaa köhimistä on jatkunut jo viikon ajan ja tuntuu, ettei loppua näy vieläkään. Olen kuitenkin käynyt luennoilla ja pakollisissa harjoitustöissä, koska ei tämä nyt kuitenkaan tappava tauti ole ja en todellakaan halua jäädä jälkeen opinnoissa. Enkä todellakaan halua alkaa sähläämään korvaavuuksien kanssa tai vielä pahempaa, alkaa tehdä ylimääräisiä korvaavia tehtäviä. Pienempi vaiva raahata luunsa paikan päälle, kärsiä pari tuntia ja suunnata sen jälkeen kotiin nuolemaan haavojaan. Perjantai osoittautui kuitenkin ylitsepääsemättömän hankalaksi ja pakollisen seminaarityön jälkeen lähdin kotiin enkä mennyt enää takaisin luennoille. Tästä "kärsin" kuitenkin "ylimääräisen" pänttäämisen muodossa, sillä halusin saada kaiken mahdollisen tiedon aiheesta, joka minulta jäi luennolla kuulematta. Siksipä luinkin sitä pahamaineista ECB:tä eilen monen monta tuntia ja kirjoitin siitä itselleni muistiinpanot, jotka voin kerrata ennen tenttiä. Huh. 

Uskoin kovasti, että tämä tauti paranisi tämän viikonlopun aikana, mutta viime öisistä yskäkohtauksista ja keuhkoputkien jatkuvasta kivusta päätellen tämä taitaa kuitenkin jatkua vielä pitkälle ensi viikkoon. En haluaisi maalailla piruja seinille, mutta olen nähnyt koulukavereideni kärsivän samalla tavalla kuin minä ja koko homma on päättynyt hel**tilliseen räkätautiin, joten....sitä odotellessa. Olisin kyllä hyvin kiitollinen, jos millään pystyisin välttämään tuon räkäosuuden, koska tämä yskäosuus on jo vaatinut todellakin omat veronsa. Nukkkuminen on nimittäin aivan mahdotonta, herään monta kertaa yössä ja joka kerta yritän selkeästi yskiä keuhkoni pihalle. Kun sitten haluaisin taas nukahtaa, käyn joka kerta sen saman väsytystaistelun, jonka seurauksena nukahdan noin puolen tunnin kuluttua heräämisestäni. Ja kun nyt karkeasti laskeskelen heränneeni viime yönäkin noin 5 kertaa, olin siis hereillä about 2½ tuntia koko yön aikana. Menimme nukkumaan kahdentoista maissa, olin hereillä vielä vähän ennen yhtä ja heräsin lopullisesti ennen yhdeksää. Siinä on ehkä koko viikon pisimmät yöunet, pakko myöntää!

Tämä kaikki valitus.... ja ei, en ole käynyt lääkärissä, koska se olisi aivan turhaa. Tutkin vähän verikokeitani ja niiden perusteella tämä on vain virustauti, joka paranee itsestään sitten kun paranee. Siihen asti aion pysytellä erossa liikunnasta, mihin ei tosin lasketa niitä pyöräretkiä kodin ja koulun välillä, jotka tulen aina suorittaneeksi suurella nopeudella ja teholla, koska ajanhallintakykyni ei ole sieltä parhaimmasta päästä. Ajattelin ottaa tosissani käyttöön sen maca-jauhepussin, joka lojuu edelleen kaappimme pohjalla. Ylimääräiset vitamiinit, antioksidantit, entsyymit sun muut tuskin ainakaan pahentavat tätä yskää. Olen toki yrittänyt uskoa yhden yskänlääkkeen voimaan, mutta pahoin pelkään sen olleen tällä kertaa täysin toimimaton. Mutta tulipahan kokeiltua.

Kaiken kukkuraksi olen tämän taudin aikana pystynyt syömään normaalisti. En ole liikkunut pyöräilyä enempää, mutta valitettavasti ruokahaluni on ollut ihan normaalin luokkaa, minkä lisäksi "olen kipeä, saan herkutella vähän extraa" - mentaliteetti on tuntunut olevan enemmän kuin piukassa tämän viikon ajan. Painon jatkuva neuroottinen tuijottelu ei ole myöskään auttanut asiaa, vaikka se onkin pysynyt kiltisti ihan normaaleissa lukemissa. Toivon vain, ettei lihaskudos ole alkanut tuhoutua ja samalla korvautua rasvakudoksella. Muutenkin tämä liikkumattomuus saa näkemään oman kroppansa vähän negatiivissävytteisessä valossa. Mutta ei siitä sen enempää. 

Mieleni tekisi jo niin kovasti liikkumaan ja ulkoilemaan, mikä on tavallaan se fiilis, jota olen lähiaikoina kovasti kaipaillut. Koulupaineet, tenttipaineet ja kaikki muutkin paineet ovat saaneet liikkumisen ilon jotenkin oudosti katoamaan ja olen käynyt salilla, koska tiedän, että niin kuuluu tehdä. Nyt kuitenkin kaipaan jo niin kovasti salille, etten edes tiedä, miten pystyn pysymään sieltä poissa niin kauan, kuin tämä tauti kestää. Mutta niin pyrin kuitenkin tekemään. Pienen ulkoilun ei luulisi tosin haittaavan, eihän? Pomponrahkalla voisi nimittäin käydä pienellä kävelyllä.... :)

Loppuun vielä kuvakollaasi herkuista, tai ainakin osasta niistä herkuista, joita olen napaani tällä viikolla ahtanut, nauttikaa! ;)

Leipäkone on taas meillä muodissa! Eilen tehtiin leipäkoneella riisipuuroakin! Tästä kaikesta tulossa juttua, kunhan saan yskäni selätettyä! ;)
Tuoretta leipää aamupalalla, kiitos leipäkoneen! Ja päänkokoista Turkua edit: tai sitten vaan kurkkua :D, kiitos isän ja äidin kasvihuoneen!
Avokado ja mehukeitto pelastaa kenen tahansa yskäpäivän!
Hävikkiviikon "mitä-jääkaapista-löytyy" - piirakka! Sika hyvää ja tällä kertaa oikeastikin terveellistä!
Salted caramel..... I'm in heaven!!!
Salted caramel-omena-korvapuustiboston. Saanen toistaa itseäni: I'm in heaven!
Nämä tomaatit on kerätty porukoilta, mutta meidän tomaattikasvustot tuottaa jo samalla mitalla omaa parveketomaattia, joista harmillisesti en ole ottanut juurikaan kuvia!

Ihanaa viikonlopun loppua kaikille ja pysykääpä terveinä!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti