sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Nykyajan omenavarkaissa

Heippa!

Eilen iltapäivällä ja illalla pääsimme Markuksen kanssa viettämään pitkästä aikaa kiireetöntä laatuaikaa, joka sitten loppujen lopuksi kului enemmän kuin nopeasti kaiken tekemisen tiimellyksessä. Hoidimme ensin ensimmäisen kauppareissumme KAHTEEN viikkoon, mikä tarkoittaa sitä, että säästökuurimme on alkanut toimia! ;) Tähän perään onkin hyvä kirjoittaa, että kauppareissun jälkeen lähdimme syömään huikeita burgereita Pancho Villaan ja kulutimme varmaan kaikki säästämämme rahat siihen. Heh heh. Panchossa on ihana opiskelijatarjous, sillä pääruuan ostaja saa ruokajuomansa kaupan päälle, joten selvisimme reissusta alle 40 eurolla, saimme mahat täyteen ja kaiken kukkuraksi Markus oli vielä superonnellinen saadessaan PALJON ruokaa!

Illalla katsoimme monta jaksoa Criminal Minds:ia, söimme herkkuja (kyllä, vielä sen Panchon hampurilaisen jälkeenkin namit maistuivat taivaallisilta) ja päätimme vielä puoli yhdeksän maissa lähteä naapurustoon kävelemään. Tällä kävelyreissulla oli todellakin päämääränsä emmekä lähteneet "ihan muuten vaan" vaeltelemaan


Viime vuonna, tarkemmin viime loppusyksystä, törmäsimme naapurustomme omakotitaloalueella minulle täysin tuntemattomaan ilmiöön: Ihmiset keräsivät ylimääräisiä omenoitaan koreihin ja kottikärryihin ja raijasivat porttiensa viereen "Saa ottaa" - kyltin saattelemina. Kangaskassit mukaan ja menoksi! Saaliina saimme kaksi kassillista ihania omenoita, jotka maistuivat ihan taivaallisille ja jotka olivat vielä tähän aikaan syksystä todella hyvässä kunnossa!


Nyt saankin alkaa tehdä jos jonkinmoista omenareseptiä enkä oikeastaan edes tiedä, mistä aloittaisin! Viime vuotista omenahilloa löytyy vieläkin kaapeista, joten paahto-omena- tai viskiomenahilloa en tänä vuonna haluaisi tehdä, ennen kuin on pakko (lue: omenat alkavat mennä pikku hiljaa piloille). Maku-lehdet toki pursuavat mitä ihanimpia omenareseptejä, mutten osaa millään päättää, minkä niistä valitsisin! Omenasipsejä on tietysti pakko tehdä ja vaikka kuinka paljon! 



Nyt haluaisinkin kuulla teiltä hyviä vinkkejä ihaniin omenaherkkuihin! Suolaista ja makeaa, antakaa tulla!! :)

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti