lauantai 29. marraskuuta 2014

Lauantaiaamun pikapäivitys: porkkanakakun makuinen kaurapuuro

Heippa!

Otsikko väittää, että vielä olisi lauantaiaamu, mutta minä kyllä näin toisella silmäyksellä väitän nyt olevan jo aamupäivä (vähintäänkin). Itse kuitenkin sain juuri pisteltyä aamupuuron poskeeni, joten minulle tämä taitaa vielä kuitenkin olla sitä aamua parhaimmillaan. Teekin jäähtyy vielä kupissa eikä ole oikeastaan kiire mihinkään. Kerrankin.

Halusin tulla tekemään tänne blogin puolelle pikapäivityksen, koska ihastuin juuri aamupalaa syödessäni uuteen puurokokeiluuni ikihyviksi. Resepti ei kuitenkaan ole alunperin omaa käsialaani, mutta postaan sen tänne silti, sillä aamupuuro nousi niin totaalisesti nextille levelille tämän reseptin kanssa. Kannattaa käydä vilkuilemassa The Good Morning - blogin muitakin uskomattoman herkullisia ja astetta terveellisempiä reseptejä!

Yllätyttekö muuten, jos sanon olevani taas kipeä? Minä en ainakaan ollut, kun ensimmäiset yskäisyt ja niiskutukset päästin. Naurahdin vain ja totesin Markukselle, että sali on taas pannassa. Tällä kertaa en ole oikeasti mennyt lähellekään salia flunssaisena, joten toivon tämän taudin hellittävän yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Sen pidemmittä puheitta, porkkanakakku/joulun makuinen kaurapuuro, olkaa hyvät!


Tarvitset:

n. 1 dl (40 g) 4-viljan hiutaleita tai kaurahiutaleita
1 porkkana raastettuna (n. 75 g)
vettä
suolaa
n. ½ dl maustamatonta heraproteiinia (15 g)
100 g raejuustoa
kanelia

Tee näin:

1. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi (itse en koskaan mittaa, koska tässä vuoden aikana on kehittynyt jonkinnäköinen näppituntuma. Tarkista vesimäärä siis hiutalepaketin kyljestä!). Raasta porkkana.

2. Lisää kiehuvaan veteen sopivasti suolaa. Halutessasi voit maustaa puuron suolalla vasta, kun se on valmista. Itse pidän puuron tasaisesta suolaisuudesta, minkä takia laitan suolan joukkoon jo tässä vaiheessa. Mittaa kiehuvaan veteen sekä porkkanaraaste että hiutaleet.

3. Keitä puuroa, kunnes se on sopivan paksuista ja kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

4. Kaada puuro lautaselle, sekoita joukkoon heraproteiini. Jos et kaipaa proteiinilisiä aamupalalla, heran voi jättää luonnollisesti pois. Puuro ei sitä niinkään kaipaa, vaan minun kroppani. Mittaa puuron pinnalle aimo annos kanelia oman makusi mukaan ja sekoita hyvin kevyesti siten, että kaneli juuri ja juuri sekoittuu puuroon.

5. Mittaa pinnalle vielä keko raejuustoa ja nauti. 

Ihanaa pikkujouluviikonloppua kaikille,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti