maanantai 13. lokakuuta 2014

Meksikolainen (tai ainakin jotain sinne päin) lauantai

Heippa!

Taas oli se aika kuusta, että treffasimme ruokatreffien muodossa kaveripariskuntaamme! Viimeksi kokkailimme heidän residenssissään, joten tällä kertaa keittiö sotkettiin meidän osoitteessamme! Suunnittelimme jo etukäteen tämän kertaisen kokkaushetken teemaksi meksikolaisen ruuan ja menun suunnittelimme Markuksen kanssa jopa vähän viime tingassa. Yleensä menun suunnittelu, ihan sama mihin kekkereihin, ei tuota minulle ongelmia. Ideoita on normaalisti ne muutama teemaan sopiva, jolloin päätösten tekeminen on helppoa ja yksinkertaista. Tällä kertaa meillä kummallakin oli kuitenkin omat ideamme ja koska emme olleet itsekään hetkeen syöneet meksikolaista ruokaa, halusimme kaiken olevan "täydellistä". Lisäksi kolmen ruokalajin illallisen suunnittelu ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista, kun alkuruualla ei tietenkään kuulunut täyttää mahaa ihan överitäyteen.

Kaikki valmiina, vieraat vielä puuttuu ;)







Saimme kuin saimmekin menun kuitenkin suunniteltua, vaikka se vaihtelikin koko viikon ajan vaihtoehdosta toiseen. Loppujen lopuksi menu kuitenkin muokkaantui sellaiseen kuntoon, että uskalsimme lähteä kauppareissulle tarvitsemiamme aineksia hakemaan. Menu sai kuitenkin viimeisen silauksensa lauantaina, kun sokerihimoissani muutin vielä jälkiruokaa hieman aiottua runsaammaksi.

Lopulta menu oli kutakuinkin tämän näköinen:

Alkuruoka:
Guacamolea
Pico de Callo - salsa
Mustapapu-maissisalaatti
Nachoja
Tortillalettuja

Pääruoka:
Chili con Carne

Jälkiruoka:
Omena-marenki-piiras
Itsetehtyä vaniljajäätelöä





Jälkiruokaa ei nyt kovin meksikolaiseksi voi kehua ja lauantaina juuri ennen Elinan ja Eeron saapumista bongasin Pinterestistä mm. churromuffinien ohjeen... Siinä olisi ollut helpompi versio ruuasta, joka sopii kuin nakutettu meksikolaisen illan päättämiseen. Tällä kertaa söimme kuitenkin taivaallisen hyvää omena-marenki-piirakkaa sekä vaniljajäätelöä! Alkuruokakin oli lopulta ehkä aavistuksen liian tuhti, sillä suurimpaan nälkään ruokaa tuli ahdettua napaan ihan kaksin käsin. Lisäksi alkuruuan kanssa pystyi varioimaan todella paljon, mikä aiheutti seuraavan askeleen suuruuden hulluudessa. Lopulta olimme kaikki navat piukeina ruokaa ja sulattelimme sitä vielä tovin niitä näitä jutellen.


Salsan olimme tehneet Markuksen kanssa jo edellisenä iltana, koska ohjeen mukaan sen makujen tulee antaa tasaantua vähintään yön yli. Pakko myöntää, että tuo veto todellakin kannatti! Lisäksi tekemistä oli Eeron ja Elinankin läsnäollessa niin valtavasti, että yhden salsan tekeminen etukäteen ei ollut yhtään huonompi idea! Kaiken muun, salsaa lukuunottamatta, teimmekin alusta asti itse Eeron ja Elinan kanssa. Alkuruuan jälkeen aloimme valmistella seuraavia ruokia ja pojat saivat kontolleen chili con carnen. Minä ja Elina taas valmistimme jälkiruuat.

Pääruokaan pääsimme käsiksi vasta puoliyhdeksän aikaan, mikä ei tosin haitannut meistä ketään. Puhuimme chili con carnea syödessämme, että tämä järjestely oli tavallaan todella toimiva, koska viiden aikaan syöty alkuruoka oli päässyt jo kivasti laskemaan! Jutellessa ja häärätessä aika kului vain niin nopeasti! Jälkiruuan olimme tehneet samaan aikaan pääruuan kanssa, joten pääsimme siitä nautiskelemaan aika pian pääruuan jälkeen.


Omena-marenki-piiras ja vaniljajäätelö olivat niin hyviä... Olin tosiaan koko edeltäneen viikon ollut ilman mitään itse lisättyä sokeria, joten tämä lauantain kokkausilta oli mitä loistavin tekosyy saada edes pieni annos sokeria kroppaan! Sunnuntaillekin jäi vielä pieni pala piirakkaa, joten sinäkin päivänä nautin vielä siitä samaisesta tekosyystä syödä makeaa! Tänään olenkin taas palannut ruotuun ja hyljännyt tuon makean ihmeen ainakin arkipäiviksi!

Takaisin normaalissa ruokarytmissä ja -valiossa!
Epäonnekseni olin lauantaina kipeämpi kuin pitkään aikaan. Nyt myös ensimmäistä kertaa koko taudin aikana, nenäni oli niin tukossa, että hädin tuskin maistoin ruuan makuja. Niistämiseen kului paperia koko viikon edestä ja olo oli illalla todella voipunut. Sunnuntai oli kuitenkin jo parempi päivä ja jämiä syödessä pääsin myös kiinni niihin hennoimpiinkin makuihin!

Tämän päivän kavereita!
Illan aikana ei kulunut tällä kertaa viiniä tipan tippaa! Alkoholipuoli hoitui kuitenkin tequila-pohjaisen drinkin ja sol-oluen muodossa, minkä lisäksi limellä maustettua vettä ja Coca Cola zero:a kului illan aikana todella paljon!



Loppuillasta intouduimme vielä kokeilemaan pinterestistä löytyvien Sol-lasien tekemistä. Pojat katselivat muutaman tutorial-videon Youtubesta ja siitä se ajatus sitten lähti... Pian jo iskimmekin liesituuletinta päälle, kastelimme puuvillalankaa asetoniin ja kiersimme sitä Sol-pullon ympärille. Lanka liekkeihin, pullo pyörimään ja lopulta kasto kylmään veteen. Ja tsadam, sol-lasi oli syntynyt! ;) Lasi kaipaa tosin vielä hiukan hiomapaperin kosketusta ennen kuin sitä uskaltaa huulilleen nostaa! Seitsemän pulloa vielä jäljellä! ;)



Siinä se sitten on: valmis lasi ja meidän uusi suppilo! ;D Kuva on Elinan käsialaa!
Yhtäkkiä kello olikin 00:30 ja vieraamme päättivät lähteä kotimatkalle! Me jäimme Markuksen kanssa vielä hetkeksi siivoamaan keittiötä, minkä jälkeen mekin siirryimme vatsat piukeina ja mielet tyytyväisinä kohti makuuhuonetta ja pehmeitä peittoja!

Syksyinen kynttiläasetelma pihan jättiläiskävyistä ja jostain pussista löytyneistä helmistä! Kynttilöiden alustana kaapista löytyneet viinilasit!

Ilta oli taas aivan loistava ja odotan jo innolla seuraava kertaa ja pikkujouluja!! Kiitos vielä ihanasta seurasta Eerolle ja Elinalle! :)

Palaillaan taas pian,
Viivi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti