lauantai 28. maaliskuuta 2015

Loppuviikko, viikonloppu ja loma

Heippa!

Ihana jälleen huomata, miten ahkerasti te lukijat jaksatte sivuillani käydä, vaikka itse syyllistyn vastaavasti siihen jaksamattomuuteen. Tässä on taas ollut koulun ja kouluhommien kanssa kunnon rumbat ja sambat meneillään, minkä takia blogitaukoa on ehtinyt kertyä jälleen hullut kaksi viikkoa! Nyt on kuitenkin viikon ajaksi kalenteri tyhjennetty koulun osalta täysin ja vuorossa on ansaittu viikon mittainen pääsiäisloma!

Loman kunniaksi saimme jälleen auton käyttöömme ja pystyimme tuossa järkyttävässä jäätävän tihkun ja rännän värittämässä ilmassa siirtymään eilen tavallista mukavammin kaupoille. Nyt, kun auto on jälleen käytössämme, tavallaan pelkään sitä sellaista arjen laiskistumista, kun sinne kauppaan ei tarvitsekaan enää lähteä fillarilla tai kun sinne keskustaan pääsee paljon mukavammin omalla autolla kuin kävellen tai pyöräillen. Yritän kuitenkin vaalia edelleen tuota hyötyliikuntaa ja pyöräilyä, varsinkin, kun kelit antavat myöden! Tänään tosin syyllistyin aivan uudenlaiseen laiskuuteen, kun pyysin räntäsateen takia Markusta heittämään minut töihin tähän max. kilometrin päähän.. Mukavuus ennen kaikkea, eikö?

Tämä päivä on tosiaan kulunut kivasti töiden parissa, joita onkin saanut kerrankin tehdä ihan olan takaa! Normaalisti olisin viikonloppuvuorossa kauhusta kankeana, kun potilaita käy enemmän kuin kaksikymmentä. Kun kouluhommia ei ole tehtävänä, olen jopa nauttinut tästä pienestä hässäkästä ja monista potilaskontakteista. Aika kuluu hieman nopeammin ja omaa suutaan pääsee soittamaan tavallista enemmän. Mikäs sen mukavampaa olisikaan!

Eilen kauppareissulta mukaan tarttui myös kaksi häälehteä: You and your wedding ja Häät ja juhlat - lehden uusin numero. Tällä lomaviikolla minulla on kerrankin aikaa syventyä hiukan enemmän näihin häävalmisteluihin ja päästän siten aivonikin ansaitulle lomalle haaveilujen ja suunniteluiden avulla. Olen ehtinyt jo vähän aloitella tuota Häät ja julat - lehteä, jonka sivuilta löytyy uskomaton määrä toinen toistaan kauniimpia morsiuspukuja ja erilaisia asusteita. Tiistaina pääsenkin rakkaan kaasoni kanssa todistamaan sitä hetkeä, kun minä vedän ensimmäistä kertaa elämässäni morsiuspukua päälle! Mahtaakohan Se oikea mekko löytyä heti kertalaakista vai mahdetaankohan tarvita enemmän kuin tämä yksi päivä mekon etsintään? Olen tavallaan helppo ja tavallaan myös helkkarin vaikea asiakas, koska en tiedä yhtään, mikä päälleni sopii tai mitä ylipäätänsä morsiuspuvultani haluan. Käytännön järjestelyiden kannalta lyhyt morsiuspuku olisi varmasti paras valinta meidän ihanaan päiväämme, jotta kaikki sujuisi mutkattomasti eikä morsian päätyisi esimerkiksi laidan yli mereen... En kuitenkaan ole ihan vakuuttunut noista lyhyemmistä mekoista ja tavallaan olen aina haaveillut prinsessamekosta kaikkine tylleineen ja krumeluureineen. Painon pudottua olen tosin alkanut miettiä myös merenneito - mallisia mekkoja ja uusimpana ihastuksenani olen törmännyt frillahelmaisiin pukuihin. Sweet heart - kaula-aukko olisi ihana, mutta leveille hartioille halterneck - yläosa olisi kai sopivampi? Olen avoin kaikelle, mitä vastaani tiistaina tulee ja toivon ammattitaitoisten myyjien sovittavan minua tarpeeksi moniin mekkoihin ja löytävän lopulta sen juuri minun vartalolleni sopivan mekon, johon minäkin rakastun! ;) Aion kirjoitella morsiuspuvun metsästyksestä ja sen herättämistä ajatuksista vielä ensi viikolla, kun ensimmäiset puvut on vedetty päälle! En kuitenkaan voi täällä blogissa paljastaa ennen kesää 2016, minkälaisen mekon olen itselleni valinnut, sillä Markuskin käy täällä silloin tällöin urkkimassa!


Tuleva kuukausi tuo tullessaan myös uusia liikunnallisia haasteita. Olen jo pitkään pyöritellyt nimittäin päässäni ajatuksia esimerkiksi uima-altaaseen palaamisesta ja esimerkiksi painonnoston aloittamisesta. Yllättäen eräs ystäväni tarjosi minulle eilen mahdollisuutta päästä osallistumaan painonnostokurssille täällä Turussa ja jo tänään pistin ilmoittautumisen vetämään! Jännää!! Olen jo pitkään haaveillut saliharrastukseni viemisestä ihan uudelle tasolle, jotta treenistäkin saisi vähän enemmän irti ja liekki tavoitteellisempaan treenaamiseen roihahtaisi uudelleen palamaan. Onhan se nytkin kokoajan palanut, mutta lähinnä hyvin pienellä ylläpitoliekillä.. Uima-altaaseen palaaminen ei tästä painonnostokurssista tule kärsimään, vaan jää odottelemaan vielä sopivampaa aikaa, jona minusta kuoriutuu Impivaaran valloittava masters-sarjan uimari. Ikää, kun alkaa olla jo se vaadittu 25 vuotta!

Keittiön puolella inspiraatio on säilynyt tässä kuukauden aikana ja koulussa ravitsemuksen ja ruuansulatuksen opintojakso herätti minut tajuamaan, kuinka vähällä energialla olen elänyt viimeiset kolme kuukautta. Nyt olikin aika nostaa energiatasoja korkeammalle, saada hiki virtaamaan taas salin puolella ja saattaa säästöliekillä ollut kroppa toimimaan taas optimaalisella teholla. Paino notkahti näiden muutosten takia ensin parilla kilolla alakanttiin, minkä jälkeen se on pikkuhiljaa kivunnut noin kilon verran aikaisempaa ylemmäs ja jämähtänyt siihen. Treenitehot ovat nousseet huimasti ja olo on muutenkin paljon energisempi ja parempi kuin vielä muutama viikko sitten. Kroppa näyttää ja tuntuu paremmalta kuin pitkiin aikoihin ja jatkuva diettaaminen taitaakin ainakin hetkellisesti loppua tähän.

Haukipyöryköitä! En uskonut näiden maistuvan miltään, ainakaan hyvältä, mutta yllätyin lopulta positiivisesti! 
Porkkana-maapähkinävoikeittoa kikherneillä ja korianterilla
Tässäpä aika tavalla taas tämän hetkisiä kuulumisia, minkä jälkeen voikin taas kirjoitella vähän spesifimmin jostain pienemmistä jutuista! Summa summarum, olen siis hengissä ja voin hyvin! ;)

Lomaterkuin,
Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti