tiistai 17. helmikuuta 2015

Proteiinipannarit ilman banaania ja makeutta

Heippa!

Ajattelin taas pitkästä aikaa postailla jonkin ruokaohjeen/reseptin blogin puolelle. Ennen joulua reseptejä sateli enemmän kuin tarpeeksi, kun akut alkoivat odotella jo latailua ja joululomaa, jolloin kirjoittaminenkaan ei maistunut tai ylipäänsä onnistunut pieniä postauksia lukuunottamatta. Nyt kuitenkin kokoajan pitenevät päivät ja kaunis auringonpaiste silloin tällöin ovat saaneet minut innostumaan uudestaan bloggaamisesta ja sen tuomista iloista. Tästä se siis taas lähtee!

Meillä maitorahkat tuppasivat vanhenemaan jääkaappiin, kun stoppi niiden syömisen suhteen ilmaantui kuin tyhjästä. Siellä ne lähestyivät kaikessa rauhassa Parasta ennen - päivämääriään eikä meistä kumpikaan liikauttanut eväänsäkään syödäkseen niitä paholaisia pois kaapinperältä. Päätin kuitenkin lopulta (päivämäärän jo umpeuduttua) vähentää hukkaan heitettyjen elintarvikkeiden määrää ja googlailin suolaisten proteiinipannareiden reseptejä. Kovin moniin pannareihin heitetään joukkoon banaania, mitä en halunnut itse tällä kertaa tehdä, joten jouduin kehittämääni itse oman reseptini. Onnistumisten ja erehdyksien kautta olen nyt saanut tämän reseptin vastaamaan omia tarpeitamme, mikä tarkoittaa pannareiden käyttöä enemmän leipämäisesti kuin marjojen ja mehukeiton kanssa syötäväksi. Tosin viimeksi mainittukin toimii, joskin on ajoittain vähän kuivanpuoleista.



Jos siis kaapinpohjalle on jämähtänyt pussi heraproteiinia ja maitorahkaa, kannattaa näille pannareille antaa mahdollisuus. Joku uskalias saattaa tämän myyntipuheen jälkeen korvata sen kaurapuikulan tällaisella pannarilla, kuten mekin teemme! 

Tarvitset:
4 kananmunaa
4 valkuaista
200 g maitorahkaa
100 g maustamatonta Whey-proteiinia
40 g spelttijauhoja
5 g (1 tl) suolaa

Tee näin:

1. Riko kananmunat kulhoon. Erottele joukkoon vielä neljän kananmunan valkuaiset. Vatkaa kananmunien rakenne rikki.

2. Lisää maitorahka kananmunien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon vielä heraproteiini, jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Paista kuivalla teflonpannulla pieniä ja sieviä pannukakkuja PIENELLÄ lämmöllä.

4. Tarjoile leivän tavoin tai lämpiminä esimerkiksi mehukeiton, kanelin ja marjojen kanssa.


Tästä taikinasta tulee nääääin monta pannaria!
Tarjoiluehdotuksena vielä tämä leipäidea!
Energiaa näissä pannareissa on paistettuna n. 165 kcal/100g ja proteiinia kertyy hurjat 26 grammaa per 100 grammaa.

Testailun iloa,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti