maanantai 31. maaliskuuta 2014

Proteiinimysli

Huomenta!

Olen jo pitkään, oikeastaan siitä asti, kun reseptin ensimmäisen kerran näin, tahtonut tehdä proteiinimysliä. Pidän myslistä kovasti, mutten ole vielä löytänyt yhtäkään laihdutukseen sopivaa myslivaihtoehtoja kaikkien myslien oikein pullistellessa rasvaa ja sokeria. 

Aamu- ja iltapalani ovat jo pitkään näyttäneet samanlaisilta. Puuroa ja vadelmia tai Kelloggs All-Bran fibre muroja pakastekuivatuilla marjoilla aamupalaksi ja iltapalaksi tuoreita hedelmiä jugurtilla tai ilman tai proteiinirahkaa. Nyt saan vihdoin kaipaamaani vaihtelua päivän aloitukseen ja lopetukseen. Myslin tekeminen oli erittäin helppoa ja nopeaa ja lopputulos oli todella herkullinen. 

Resepti löytyy Fast:in proteiinileivonnaisia reseptivihkosta, jonka tilasin itselleni noin kuukausi sitten. Reseptivihkosen voi ladata itselleen pdf-versiona Fast:n sivuilta, mutta sitä ei enää valitettavasti voi paperisena versiona itselleen tilata. Sivuilla oli kyllä maininta, että paperiversioita saattaisi vielä saada Fast:n tuotteiden jälleenmyyjien toimipisteistä. 

Kirjoitinkin vanhassa blogissani kertaalleen siitä, miten viime syksynä päätin boigotoida Cook-Bake-Cake -proteiinijauhetta. Kun nyt kuitenkin vuoden alussa hurahdin kaikkeen mahdolliseen terveelliseen ja urheiluun liittyvään, päätyi meidänkin kaappiin siis pussillinen tätä proteiinijauhetta. Enkä ole muuten katunut hetkeäkään! Reseptivihkosesta löytyy 21 reseptiä, joista osassa tätäkin proteiinijauhetta käytetään. Lisäksi olen vihdoin päässyt hyödyntämään myös kaapistamme löytyvää Protein Pudding - jauhetta, jonka olemme ostaneet jo viime keväänä ihan vain kokeilumielessä. Silloin jauhetta taidettiin käyttää kertaalleen ja siinä se.


Ainekset:

2 dl tattarihiutaleita
100 g Cook-Bake-Cake proteiinijauhe, naturell/suklaa
6 kpl kananmunan valkuaisia 
tai 
2 dl kananmunan valkuaisia tetrasta
5 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
10 g makeuttamatonta kaakaojauhetta
½ tl ruususuolaa
50 g mantelirouhetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunan valkuaiset ja maapähkinävoi käsin kevyesti vatkaten. Yhdistä.
2. Tavoittele taikinassa kosteaa koostumusta, joka pysyy kasassa vaivatessa. Jos taikina on liian kuivaa, lisää joukkoon kananmunan valkuaisia ja maapähkinävoita.
3. Murustele taikina leivinpaperille ja paahda 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes mysli on rapeaa ja kevyesti paahtunutta.
4. Anna myslin kuivua hyvin, äläkä säilö sitä liian nopeasti ilmatiiviiseen astiaan, sillä myslin pitää olla täysin kuivunutta.

Vinkki! Voit lisätä paahtamisen jälkeen mysliin vielä suolaa tai kuivattuja hedelmiä oman makusi mukaan!


Mysliä voi sitten tarjoilla jugurtin ja rahkan kanssa, kaataa joukkoon pelkästään maitoa tai napostella ihan sellaisenaan. Vain taivas ja toisaalta mahalaukun tilavuus ovat rajana! 




Maukkaita ja proteiinipitoisia hetkiä ja toivottavasti olette pirteämpinä liikkeellä kuin minä,

-Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti