tiistai 20. tammikuuta 2015

Munakasmuffinit

Heippa!

Viikonloppuna sen päätin. Nyt otetaan taas treenaaminen ja syöminen tosissaan, eikä vain vähän sinne päin. Tähän asti kunnollista syömistä on kestänyt aina iltaan saakka, jolloin olenkin sitten yleensä onnistunut räjäyttämään potin. Ja kunnolla. Milloin maapähkinävoilla ja riisikakuilla, milloin säkillä irtokarkkeja ja milloin vain jollain muulla herkulla, jota joulusta on jäänyt nurkkiin pyörimään. Kaiken huippu oli viime torstai-ilta, kun tarkoituksenani oli lähteä viettämään huikeaa iltaa kavereiden kanssa Back to School - bileisiin, mutta onnistuin viinaövereiden sijaan vetämään sipsi-, karkki-, keksi- ja pullaöverit. Siinä sitten oksennus kurkussa lähdin klo 23 aikaan polkemaan kotiin. Kyllä. Selvinpäin ja sokeri-/herkkuhumalassa. Terveisin Viivi 24v.

Siispä viikonlopun aikana järjestelin asiat siihen kuntoon, että pystyin tekemään viikon jokaiselle päivälle valmiit ruoka-annokset, jotka pakkasin jääkaappiin odottamaan ruoka-aikoja. Olen usein sortunut skippaamaan kunnon lounaan tai päivällisen, koska olen ollut liian väsynyt tai nälkäinen tehdäkseni ruokaa. Lounaan on korvannut monesti jogurtti ja päivällisen jonkun sortin pikamunakas. Ei kovin ravitsevaa tai maittavaa. Siitä kaikesta onkin sitten usein seurannut illan mielialasyöminen ja honttaaminen. Siksi siis paljon pakastepurkkeja Ikeasta ja ruokaa valmiiksi. 

Ainakin toistaiseksi tämä kaikki hulluus on toiminut kuin rasvattu salama, verensokeri on pysynyt tasaisena ja päivän aikana on tullut syötyä vain yksi välipala, joka sekin on pysynyt terveellisenä, poikkeuksetta. Aloitin tämän säntillisen syömisen jo sunnuntaina, joten päiviä on nyt takana kolme. 

Aamupalan olen tavallisesti tahtonut tehdä aamulla alkutekijöistään, mutta Pinterestissä törmäsin näppärään proteiinipitoiseen aamiaisvaihtoehtoon, jonka pystyy tekemään jo etukäteen valmiiksi. Aamulla saattaisi voida siis nukkua 10 minuuttia pidempään?! Pakko testata! Kyseessä ovat munakkaat, jotka toteutetaan muffinivuuassa kinkkuviipaletta muffinssivuokana käyttäen. Helppoja ja herkullisia, muuta en voi sanoa! Suosittelen testaamaan ja helpottamaan omaa arkea, varsinkin, jos aamupalalla on taipumus jäädä kaappiin eikä päätyä kitusista alas!


Tarvitset:

1 punasipuli
1 iso paprika, värillä ei ole väliä
½ prk (n. 100 g) fetaa, 10 % rasvaa
9 kananmunaa
70 g ruokakermaa, kevyt ja paksu
suolaa
pippuria
n. 160 g (12 siivua) voileipäkinkkua

Tee näin:

1. Kuutioi sipuli, paprika ja feta pieneksi kuutioksi. Mitä pienempää kuutiota, sitä parempi.

2. Vatkaa munat ja ruokakerma kevyesti sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä suolaa liikaa, koska kinkussa ja fetassa on jo valmiiksi sitä!

3. Levitä kinkkusiivut muffinipellin kuoppiin. Lusikoi kinkun päälle punasipuli-paprika-feta - seosta. Täytä kupit lopuksi munakasmassalla. Jätä kuoppiin hieman kohoamisvaraa, sillä kananmuna kohoaa paistuessaan.

4. Paista kananmunamuffinit uunin alatasolla 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Tarkkaile tosin muffinejasi, sillä uuneissa ja niiden tehoissa on valtavasti eroja!

5. Nauti lämpimänä tai jäähdytä ja lämmitä aamupalaksi!


Energiaa näistä söpöläisistä löytyy 97 kcal/100g ja proteiinia hulppeat 9,4 grammaa sataa grammaa kohden. Painoa yhdellä munakasmuffinilla on n. 60 grammaa. Jos siis aamulla syö suositellun kokoisen aamupalan (n. 300 kcal), saa näitä muffineja pistellä poskeensa n. 5 kappaletta! Proteiiniakin suositellaan syötävän aamuisin vähintään 20 grammaa, mikä täyttyisi tästä määrästä muffineja (yht. n. 28 grammaa). Tästä siis hyvä vinkki tuleviin aamuihin!

Viivi 

2 kommenttia:

  1. Moikka! mulla on tällänen ongelma kun teen jalkoja niin mulla tulee turvotusta polveen(siihen alas) ja sitte polvet muutenkin tosi kipeenä urheilun aikana. Ni mistä mahtas ol kyse?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos asia vaivaa sinua ja haittaa treeniäsi, suosittelen käväisemään lääkärin vastaanotolla! :)

      Poista