perjantai 2. tammikuuta 2015

Treenitammikuu alkakoon!

Heippa!

Uhkasin eilen lähteä blogiin kirjoittamisen jälkeen salille ja näin myös tein! Havaitsin Markuksen katseessa jopa pienen sohvan kaipuun, kun tomerasti ilmoitin, että nyt lähdetään salille. Tuota lausetta ei nimittäin viimeisen kuukauden aikana ole kovin moneen kertaan minun suustani kuultu. Nytkin salille lähteminen alkoi epäilyttämään siinä kassia pakatessa, sillä oloni ei ole viime päivinä ollut paras mahdollinen. Päätin kuitenkin lähteä salille kuluttamaan kaikkea patoutunutta ja syötyä energiaa selkäpäivän merkeissä.

Tiesin, että treeni tuntuisi varmasti takkuiselta ja niinhän siinä kävikin. Jouduin tiputtamaan painoja jonkin verran ja kulmasoudussa vielä tavallista pienemmillä painoillakin tunsin tekniikan hajoilevan. Tuntui kuitenkin todella hyvältä treenata ja varsinkin aloittaa uusi vuosi juuri treenaamalla. Salillekin olen jo ehtinyt kaivata useaan otteeseen, mutta väsymyksen, kipeilyn sekä koulu- ja työkiireiden takia kaikkea on ollut aivan mahdotonta mahduttaa elämään saatika löytää energiaa tuohon kaikkeen suorittamiseen. Uusi vuosi on kuitenkin hyvä aloittaa paremmalla asenteella, eikö?

Olemme Markuksen kanssa vielä kahden vaiheilla siitä, miten salitreenit tulisi jatkossa pätkiä, sillä en osaa yhtään sanoa, kuinka kauan jaksan olla yhtä energinen ja aikaansaava, kuin tällä hetkellä olen. Haluaisin jatkossa yhdistää myös yhden joogatunnin per viikko osaksi treeniohjelmaani, sillä viimeisen vuoden aikana olen onnistuneesti laistanut sekä kehonhuollosta että kevyemmästä treenaamisesta. Sopivasti Satsilla alkaa myös aloittelijoiden joogatunti kerran viikossa, joten ajoitus ei voisi olla tämän täydellisempi! Suunnittelin myös käyväni ainakin kertaalleen Foam Roller - tunnilla, jotta voin huoltaa kehoani silloin tällöin vaikka rullailemalla, jos venyttely alkaa kyllästyttää. Koska työt, koulu ja Markus kuuluvat keväänkin aikana arkeeni, en todennäköisesti pysty repimään itseäni viitenä päivänä viikossa salille. Jos jooga vie yhden treenipäivän viikossa, olemme jo alle neljässä salitreenissä, joten tiivistämistä ja suunnittelua riittää! Katsotaan, kuinka naisen käy!

Näin päivä jälkeen treenin voin kertoa, että joka paikka kolottaa juuri niinkuin melkein kuukauden tauon jälkeen kuuluukin. Nyt tuo tauko kaduttaa, mutta tavallaan saa minut haluamaan treenaamista ja tulosten aikaansaamista entistä palavammin. Eiliset kolme minuutin lankkua saivat myös keskivartaloni tautisen kipeäksi ja kuten kaikki varmaan tietävät, toinen päivä treenin jälkeen on tunnetusti ensimmäistä pahempi. Treeni näinä kipeinä päivinä auttaisi asiaa, mutta tiukkojen ja pitkien työpäivien takia sekään ei taida onnistua. Sunnuntaina sitten palaamme kokeilemaan, josko vuoden toinen treeni kulkisi tai ylipäänsä tuntuisi ensimmäistä paremmalta! Alkuviikko onkin sitten hyvä viettää töissä kokovartalokipsin tyyppisessä tilassa.

Hyvästi joulukuu 2014!
Ihanaa alkavaa viikonloppua ja alkavaa treenintäyteistä tammikuuta! Muistakaapa myös vilkaista facebookista kaksi tammikuussa toteutettavaa hyvinvointiin liittyvää haastetta: Tikis - sivuston Paremmas tikis 21 päivässä sekä Toimiva Keho - valmennuksen Tammikuun Hyvinvointikalenteri. Näistä jokainen voi ammentaa itselleen pieniä puuttuvia palasia omaan hyvinvointiinsa näin tammikuun kunniaksi!

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti