tiistai 6. tammikuuta 2015

Eka koulupäivä (vuonna 2015)

Heippa!

Niin se vaan taas kävi, että loma on muutamaa tuntia vaille taputeltuna. Itsellänihän tämä joululoma ei nyt kovin paljoa lomaa muistuttanut, sillä töitä tuli painettua sekä palkan että työtuntien puolesta jopa enemmän, kuin olin alunperin suunnitellut. Nyt tammikuussa tajusin myös, että Kela rankaisee näistä joulun ja tammikuun tunneista vielä loppuvuoden puolella opintotukien palauttamisen muodossa. Nyt taitaa siis olla aika kiristää kukkaron nyörit äärimmilleen ja vähentää työtunnit niin alas kuin mahdollista. Tyhmää tämä tällainen.

Huomenna siis kuitenkin palaa arki myös meidän asuntoomme, sillä molempien pitäisi ehtiä kouluun kello kahdeksaan mennessä. Harmi vaan, ettei meidän taloudessa ole joulukuun 16. päivän jälkeen herätty ennen kello yhdeksää. Aamuherätys saattaa ramaista siis tavallista enemmän. Sinne menivät siis kaikki ihanat aamut, joina sängyssä voi maata aina klo 11 saakka tuntematta sen suurempia tunnontuskia.


Huominen koulupäivä kello 8-16 ei myöskään kuulosta niin kovin houkuttelevalta, saatika sitten tämä loppuviikko kokonaisuudessaan sen koostuessa yhteensä kuudesta kahden tunnin luennosta ja yhdestä harjoitustyöinfosta. Minne katosivat ne kuuluisat pehmeät laskut koulutyöhön?! Viikonloppuna onkin sitten aikaa opiskella viikon aikana luennoituja biokemian asioita, sillä ensimmäinen opintojakso piiskaa opiskelemaan alusta loppuun täysillä välitenttien vaikuttaessa arvosanaan. Reilua, eikö?


Lomalla oli kivaa ja loman toivoisin myös jatkuvan edes viisi päivää pidempään. Ehkä seuraavalla lomalla osaan sitten jo lomaillakin muutaman extrapäivän kaiken työnteon lomassa. Nyt kuitenkin siirryn pakkaamaan koululaukkuni, lataan läppärin akun täyteen latinkiinsa ja siirryn sohvanpohjalle loikoilemaan loman viimeisiksi tunneiksi. Kyllä tästä hyvä kevät tulee, sellaiset vibat mulla on!
Welcome life! I've been missing you!
Ihanaa koulun alkua kaikille muillekin,

Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti